Ultima actualizare: azi, 19:32

Externe

FOTOGALERIE. Cum s-a făcut redeschiderea teraselor în Europa. Ce măsuri au fost luate

În ultima perioadă, în mai multe țări europene au început să se redeschidă terasele restaurantelor și cafenelele. Clienții au putut din nou să-și bea cafeaua de dimineață la bar sau să iasă la bere pe terasă, chiar dacă distanțați unii de alții.

Printre primele țări care au redeschis terasele și cafenelele, cu condiția respectării unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, se numără Italia, Spania și Germania. În Italia, ziua în care s-au redeschis terasele a marcat un mare pas înainte pe drumul revenirii la normalitate. Prietenii s-au putut întâlni din nou, iar restaurantele pot servi la mese dacă acestea sunt amplasate de o distanță de cel puțin 2 metri.

În Spania, barurile și restaurantele și-au redeschis terasele la jumătate de capacitate, iar oamenii trebuie să poarte măști și să respecte distanța. În Germania, oamenii pot lua masa cu membri ai unei alte gospodării, dar trebuie să păstreze distanta de 1,5 metri unul de celălalt.

Chiar și în Wuhan (China), epicentrul inițial de coronavirus, oamenii mănâncă în aer liber la restaurant.

În România, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, a anunțat astăzi președintele Klaus Iohannis.

,,Avem și câteva vești pozitive. Din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri, maxim 4 persoane la o masă și în acest el lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație”, a declarat Klaus Iohannis.

Un comentariu

  1. vasilescu Răspunde

    Asta cu 2 m este putin ,normal a fost stabilita ca sigura pt cei cu masca dar la terasa nu prea poti…..masuratorile arata ca la vant ,curent de numai 4km/h particulele ajung la 5-6m………
    In Israel azi se tine sedinta extraordinara pt ca in ciuda ca au o rata mica de infectare , dupa relaxare au inceput sa creasca , la fel in Corea de sud dupa 2 saptamani scolile au trebuit inchise…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.