Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Indivizii din Stâna care au bătut și tâlhărit bătrâni, trimiși în judecată

Cei doi indivizi din Stâna care au bătut și tâlhărit bătrâni și au violat o femeie în vârstă de 81 de ani au fost trimiși în judecată de procurorii sătmăreni. Este vorba de doi tineri, în vârstă de 18 respectiv 20 de ani, acuzați de tâlhărie calificată și viol.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare din data de 29.05.2020, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților G.A.C. și L.R.M. În sarcina acestora s-a reținut:

În noaptea de 08/09.04.2020, inculpații au pătruns prin efracție în locuinţa persoanei vătămate în vârstă de 84 ani, situată în localitatea Stâna, unde, profitând de starea acestuia de vădită vulnerabilitate, prin violentă şi amenintare cu un cutit, l-au deposedat de suma de 500 de lei, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

În noaptea de 08/09.04.2020, inculpatii au pătruns prin efractie în locuinţa persoanej vătămate în vârstă de 81 ani, din localitatea Stâna, unde, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate, prin violentă şi amenintare cu un cuțit, au deposedat-o pe victimă de suma de aprox. 600 de lei, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale.

În noaptea de 08/09.04.2020, în timp ce inculpații se aflau în locuința persoanei vătămate în vârstă de 81 de ani din localitatea Stâna, după ce au deposedat-o pe aceasta prin violență de suma de 600 de lei, prin violențe, amenințări și prin acoperirea feței persoanei vătămate au întreținut fiecare, succesiv, raporturi sexuale neconsimțite cu victima.

Faptele au fost comise în timp ce pe teritoriul României era instituită starea de urgență, inculpații profitând de faptul că la momentul respectiv forțele de ordine erau angrenate în activități de punere în executare a dispozițiilor Ordonanțelor Militare și de supraveghere a modului de respectare a restricțiilor instituite.

Starea de urgență a facilitat comiterea faptelor mai ales că în perioada respectivă circulația persoanelor în afara domiciliului era interzisă, iar riscul ca inculpații să fi fost observați în proximitatea imobilelor victimelor a fost aproape inexistent.

,,Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanţiilor procesuale, precum și a prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii sătmăreni.


Sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

4 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Si de ce dracu nu sunt executati,impreuna cu familiile si rudele acestora?Ar mai scapa lumea de niste gunoaie !!

  2. Valahu Răspunde

    Trimisi in strâng ca acolo le locu!

  3. Valahu Răspunde

    Trimisi in strâng ca acolo le locu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.