Ultima actualizare: azi, 09:16

Naţionale

Iohannis: Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți

Klaus Iohannis a declarat că sancțiunile date pe durata stării de urgență au fost necesare. Președintele a spus că fără aceste sancțiuni numărul deceselor din cauza coronavirusului ar fi fost mult mai mare.

,,România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile. E încă un semn de nepăsare, inconștiență. E o dovadă că pentru ei interesul politic e mai presus de oameni. E surprinzător că aceste sancțiuni sunt disputabile, deși e evident că au fost necesare. Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți.”

De asemenea, președintele a ținut să avertizeze că pericolul nu a trecut.

,,Pericolul epidemiei nu a trecut. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi e aceeași. Regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea sănătăți și vieții. Doar respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activitățile cotidiene.”

21 comentarii

  1. Norick Răspunde

    La aceasta nație degeaba incercați să explicați, se dă ca și exemplu suedia..e de răs, acolo oamenii ințeleg dacă ceva e lege e lege și fără amenzi…dar aici in țara asta de țărani, nu se poate astfel, nici așa cu amenzi mari nu se respectă legea. Bravo Iohanis !
    …sunt maghiar, așa că mucles țăranilor. Trăiesc in magyarország.

    • Norick Răspunde

      Nu-mi apartine comentariul de mai sus. Un haules-baules mi-a furat nickul .Sa-l foloseasca sanatos …:-P

      • Y si tanga Răspunde

        Te nyomorult fasszopo tolvaj norick.
        Egy utolsó geciláda vagy.

    • romanica Răspunde

      asa e, o tara de tarani prosti, aici numai cu armata pe strazi s-ar putea face lege, poate…

  2. Pop Răspunde

    Amenzile sa fi inceput de la 4000 nu de la 2000,ca romanu fara bici nu respecta nimic. Daca nu erau restrictii si amenzi azi cred ca eram “cimitirul” Europei

  3. Pop Răspunde

    Acei bosorogi comunisti de la CCR trebuiau sa faca o mica excursie pana in Italia sau Spania sa viziteze putin spitalele,nu le mai ardea lor de contestatii si alte magarii ce fac ei acum

  4. Altu Răspunde

    ,@Norick și Pop, donați fraților bani statului român,cine vă oprește. Vă e frică, stați în casă. Eram cimitirul Europei,oricum suntem betegii Europei la ce sistem de sănătate avem. Se dau amenzi rutiere cu grămada de când lumea,ce,nu mai sunt accidente. Nu mai au politicienii bani de salarii și pensii speciale.

    • Pop Răspunde

      @ Altu Eu nu cred ca ai inteles scopul acestor restrictii,nu inteleg de ce le este greu romanilor sa puna mana pe un pix si o foaie sa faca o declaratie. Inca odata nu ai inteles,nu este vorba de frica,este vb de diminuarea raspandirii unui virus.Ce faceai daca Romania avea cazurile Italiei si Doamne fereste cineva drag tie murea,oare mai comentai pe site in sus si-n jos de amenzi si ca nu exista virus? Ii usor sa fi viteaz din fata monitorului

      • Altu Răspunde

        @pop , îi strict treaba ta dacă crezi toate minciunile care ți le toarnă ăștia în cap. Așa au murit și ăia în Italia cum mor și la noi. Au cancer,AVC, infarct, toți sunt trecuți la Covid,pt că se învârt bani grei. De ce nu e așa harnică poliția cu cei care fac mizerie,distrug bunuri, poluează,distrug natura, fură,ucid,conduc băuți ,etc. Pe ăia de ce nu îi prind. Îl amendează pe unu că nu are hârtie,de parcă cu bucata aia de hârtie nu poți răspândi virusul. Să se protejeze fiecare , să-și pună costum de cosmonaut, să stea în casă un an,doi,trei, cât crede de cuviință,etc.,nu să se uite în ograda altuia

  5. Altu Răspunde

    @pop, Și da ,mi-a murit cineva drag în spital din cauza doctorilor și condițiilor din spital. Și nu era virusul ăsta care a înlocuit toate bolile. Așa că lasă-ma cu protejatul ăsta.

    • altu` prostu Răspunde

      idiotule, cate studii medicale ai? Ai vreo dovada cacatule ca doctorii ti-au omorat pe cineva drag?Eu cred ca mori de foame in somaj tehnic cu nevasta-ta, te-ai plans recent si esti invidios.

      • Altu Răspunde

        @prostule,s-o plâns mata că te-ai făcut. Nu mă interesează ce comentează alți handicapați ca tine în numele meu. Și da,ca doctor când faci o operație de 3 ori că nu știi de ce nu se vindeca, îl îndopi cu medicamente până face infarct,se numește știință. A făcut medicină ca și tine școala elementară ,la FF, fără frecvență, să înțelegi și tu . Idiotul p..i

  6. Pipo Răspunde

    Altu, în sfârșit că m-ai sânt și oameni care gândesc și nu cred toate minciunile puse pe ecran și-n media. Știu persoană lăsată să moară în comă diabetică nu i sa administrat tratamentul, după care a fost declarată moartă de cocos. Oameni buni trebuie să ne trezim că altfel murim de prostie.

  7. Pipo Răspunde

    Moartă de covid

  8. Pi Po Răspunde

    Ha ha. Tu o sa mori primul… de prostie pipo. Pipo asta este cel mai prost om din Lume!

  9. Breaking News Răspunde

    Pipo, baietasi prostut ca sa nu zic prost de-a dreptu’, i s-a administrat, nu i sa administrat, vorba aia: no’ nu-i bai ca nu am scoala, bine ca exist… ma pis pe tine de ras pipo.

  10. Pi Po Răspunde

    Pipo, Pipo.. ma auzi?.. se scrie SUNT nu sânt. Grea-i gramatica… da nu-i bai, bine ca am si eu pareri, este democratie ce naiba… Voteaza PSD, te reprezinta.

  11. Pi Po Răspunde

    “Mai sunt si oameni” este corect, nu se scrie “m-ai sunt”,asa cum ai scris tu… du-te ma la scoala si dupa aia sa postezi.

  12. Nicolae Răspunde

    Divinitatea sa va ocroteasca mintea, postaci cu mari nevoi, unii titrati, din pacate. Dupa ce postati nu va vine sa va uitati in oglinda ?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.