Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Spitalul Județean, contract de sute de mii de euro pentru combinezoane. Cum a picat afacerea

Goana după echipamente de protecţie necesare combaterii pandemiei COVID-19 a dus şi la „ieşirea din adormire“ a unor firme fără activitate care au văzut în această criză o oportunitate de afaceri. Realtopfarma este o astfel de firmă, cu acţiuni la purtător, înfiinţată în 2017 şi inactivă până în acest an, scrie Adevărul.

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice scotea la iveală, la începutul lunii aprilie, că Spitalul Judeţean Satu Mare cumpără prin atribuire directă 30.000 de combinezoane în valore de 776.000 de euro de la firma Realtopfarma SA. Potrivit SICAP, aceeaşi firmă le-a vândut Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăriei Drobeta – Turnu Severin măşti de protecţie în valoare de aproape 70.000 de euro. Realtopfarma a făcut, prin intermediul SICAP, oferte şi altor instituţii, dar acestea nu au fost acceptate.

Realtopfarma părea să dea lovitura la începutul lunii aprilie, când Spitalul Judeţean Satu Mare i-a atribuit un contract de 776.000 de euro pentru livrarea a 30.000 de combinezoane la preţul de 125 de lei bucata. Şeful Biroului Aprovizionare de la Spitalul Judeţean Satu Mare, Vlad Coza, a declarat pentru „Adevărul” că reprezentanţii Realtopfarma au şi semnat contractul, dar spitalul a renunţat la tranzacţie pentru că, între timp, spitalul a făcut rost de 15.000 de combinezoane, unele la preţ mai mic decât cel oferit de Realtopfarma, altele din donaţii.

„A fost contractul la dânşii la semnat şi când ni l-au returnat, au trecut câteva zile şi nu l-am mai semnat. Nu a mai fost oportun. Nu a ţinut de dânşii. A fost un context în care era foarte strânsă treaba şi am crezut că nu o să mai găsim. Între timp, venise de la Unifarm marfă, mai intrase din sponsorizări şi colegele au completat stocul. Preţul a fost mai mare pentru că nu se găseau combinezoane. Aveau certificate de conformitate”, a declarat Vlad Coza pentru „Adevărul”.

La rândul său, „echipa Realtopfarma” a transmis că afacerea cu Spitalul Judeţean Satu Mare a picat „deoarece (n.r. spitalul) cumpărase între timp produsele din altă parte”.

Sursa: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.