Ultima actualizare: ieri, 19:16

Naţionale

Premierul Orban avertizează: Amendăm în continuare, dar cu altă sumă!

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență care a mărit valoarea acestora, OUG declarată neconstituțională de CCR.

 „Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca neconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a vorbit din nou despre decizia CCR, despre care spune că este o decizie „împotriva ordinii de drept”.

Valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei. Ulterior, prin OUG, guvernul a mărit cuantumul amenzilor la 2.000 de lei până la 20.000 de lei.

2 comentarii

  1. Normalul Răspunde

    Eu sunt curios catte persoane au fost testate si cate au fost amendate in Romania. Cred ca avem mai multi amendati decat testati.

    • A Normalul Răspunde

      Nu fi tu asa curios Suveran Normalul. Baga-te in rand cu oamenii normali, daca vrei, sau poti sa meri in pzda la mata ca nu o sa-te plangem de mila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.