Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Record termic în județul Satu Mare, la noapte! Vreme deosebit de rece

Severe Weather Alert – România anunță un record termic în această noapte, în județele Satu Mare, Maramureș și în întreaga zonă central-nordică și estică a Transilvaniei, și în nordul Moldovei

În spatele frontului atmosferic care a traversat astăzi spațiul geografic al țării noastre, a pătruns o masă de aer rece, arctic continentalizat. În următoarele ore, o dorsală anticiclonică va avansa dinspre centrul continentului european către est.

În acest context aerosinoptic, pe parcursul nopții, treptat, cerul se va degaja și va deveni variabil sau chiar mai mult senin în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Astfel, local în Satu Mare, Maramures, nordul, estul și centrul Transilvaniei, nordul Moldovei și izolat al Crișanei, temperaturile minime se vor situa între -1…1°C, posibil mai scăzute pe văi și în depresiuni, spre -2…-4°C.

Aceste valori termice se vor constitui în recorduri zilnice la numeroase stații meteorologice, dar nu este exclus ca în unele zone să se consemneze cea mai rece dimineață de mai din istoria măsurătorilor, iar izolat, vor fi condiții de producere a brumei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.