Ultima actualizare: ieri, 21:48

Naţionale

Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate astăzi pe edu.ro

Rezultatele la Bacalaureat 2020 vor fi afişate azi, până în ora 12,00. Notele la BAC 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, a anunțat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific. Fiecare candidat va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Contestație la Bacalaureat – 2020

Contestațiile pot fi depuse în ziua afișării primelor rezultate la BAC 2020, adică marți, 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00, dar și pe 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Contestațiile pot fi depuse și în format fizic, ca în anii anteriori.

Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat – 2020

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.  „Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, potrivit Ministerului Educației.

Cum se notează lucrările la contestaţii BAC 2020

  • Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.
  • Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
  • Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
  • Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
  • Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Când începe sesiunea specială a Bacalaureatului de anul acesta

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat 2020, prima sesiune, au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au putut participa din alte motive medicale se pot înscrie la sesiunea specială a acestui examen.

  • 29 iunie – 3 iulie – înscrierea candidaţilor
  • 6 iulie – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie – afişarea rezultatelor (ora 12,00)
  • 10 iulie – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)
  • 12 iulie – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

Este primul an în care Ministerul Educației a decis ca rezultatele la Bacalaureat 2020 să fie publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților. Pentru a-și afla notele, fiecare candidat va trebui să utilizeze codul pe care l-a primit anterior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.