Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Oficial: Trei cazuri noi de coronavirus în județul Satu Mare

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat trei noi cazuri de coronavirus, transmite Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 594 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.07.2020 (10:00) – 28.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (13 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani. 31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 357 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.131.699 de teste. Dintre acestea 21.135 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.127 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 30 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 iulie.

27 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Aseară domnu prefect, ne spunea de 4, acum sunt 3. Azi la 21000 de teste sunt tot atâția infectați ca ieri la 7000. Ce încredere să mai ai în autorități după ce zilnic o fac de oaie. Normal că lumea nu îi crede. Pt situația în care suntem, e vinovat doar guvernul care datorită gafelor făcute nu are credibilitate.

    • Oltean destept Răspunde

      Ce e greu artmetica asta ? Luni seara au fost 4 si de luni seara pana marti la ora 13
      Au mai fost terminate teste si gasiti inca 3!
      Ai un iq cat numarul urechilor la halba de bere!

      • Altu Răspunde

        @ oltean prost, atunci trebuia raportat 7 cazuri. Rapoartele se fac de la ora 13.00 la ora 13.00 ziua următoare. Deci dacă ieri seara au fost 4 și azi 3 ,sunt 7 . Da,e ușor ,dar trebuie gândit.

        • Satmarean Răspunde

          ,,Altu” ma-ta e curva si proasta!

        • oltean destept Răspunde

          Aia cu ora 13 este situatia pe tara , In ziua precedenta seara a raporat ce a fost de actualitate , a doua zi nu mai are nimic cu ziua precedenta , esti total ilogic ……

      • ... Răspunde

        Din cauza numelui ales te înțelegem. Într-un fel.
        Dar pentru IQ-ul tău axat pe halbă totuși notează undeva dacă nu pe altceva atunci pe un drink coaster la îndemână.
        Orice raportare zilnică se referă la ultimele 24 h. Noi, aici în Ardeal așa înțelegem. La noi o zi are 24 de ore nu cât vrea mușchii cuiva. Dacă este ceva diferență față de asta aia se cheamă erată sau revenire. Și asta se specifică separat. Cum dumneata o perioadă bună din ultimele douăzeci și patru de ore se pare ai hibernat la o ureche halbă (ca să te citez exact), adicătelea ai au un dialog intens cu halba …. Deci. Pricepuși oltene??? Dacă totuși nu atunci te rugăm ca în continuare să aduni cifrele cum dorești matale. Ești bun de angajat la cei cu sondajele (la alea de la guvern).😱

  2. Raul Răspunde

    Oficial da. Neoficial e plin spitalul de confirmati..

    • covid 19 Răspunde

      Si tu incepi…

    • covid 19 Răspunde

      @Raul, altă melodie se cântă aici şi anume: Covidul e inventat, exagerat, supraraportat. Dacă ştii s-o cânţi îţi vei face loc la corul scepticilor. Ce ai început tu… nu s-a cântat încă. Aici trebuie să ştii găsi nod în papură şi să întorci înţelesul în neînţeles. Crezi că poţi?

      • Altu Răspunde

        @covid 19, Raul asta îi mai tare ca tine și @satmarean. De fapt, sunt meleoane de infectați dar nu se spune. Foarte bine, daca e așa. Îl au pe virusache dar se simt bine. Se observă și în Satu mare,nu mai sunt oameni pe stradă, toți sunt la spital.

        • ... Răspunde

          Și toți sunt infectați cu rujeolă, rubeolă, tetanos, pojar, tbc și etc. și cu toate bolile copilărești. Doar că dacă faci teste pentru anticorpi le vei găsi în ei.
          Ca să știm amploarea fenomenului și pe bune de ce nu se fac teste pentru anticorpi covid? S-ar putea să avem surpriza ca mai mulți să fie cu anticorpi decât cei depistați pozitiv în județ. Noi numai lătrăm să stăm acasă, distanțare socială etc. Aceeași placă veche. Soluție? Stăm acasă până de Paștele Cailor? Sau până va ninge cu zăpadă roz? Nu vedeți că nu se termină?

      • bacteriolog Răspunde

        Ce ziceti , o familie ,tata ,mama fata ,infectati , din 3 persoane mama si fata de 21 ani au decedat,fara comorbiditati, tata in stare grava la terapie intensiva , deci nu exista virus ???/nu e nici periculos ,asai ???

        • ,,,, ,,,, Răspunde

          Pentru tine este chiar letal! Stai ln casă! Filtrează și aerul din casă! Recomand să bei numai apă distilată!
          Ai citit toată informația din ziarele centrale? A murit că nu i-au făcut test covid cu toate că era contact direct decât atunci când îi ieșea covidul pe nas! Spitalul a trimis-o la plimbare pe mama! Mama e bine nu a murit! Și fata era bine dacă făceau testul!
          Nimeni nu zice că nu a virus ci că e totul umflat. Vezi cele patru cazuri care sunt trei de ieri.

          • bacteriolog

            Nu e nimic umflat ba chiar cifrele sunt mici : din cauza ca nu se pot gasi/testa toti infectatii ,numarul este mult mai mare ,si cu trecerea timpului diferenta dintre gasiti si reali infectati este mai mare statistica internationala arata un multiplicator cu 3-4 acum o luna , factor care creste ajungand pe la 9-10.
            Daca se aplica tratamentul in primele zile ,sansele sunt mai mari.

  3. Gyuri Răspunde

    Incredibil cate minciuni se pot spune la tv. Chiar acum la Digi a intrat un medic roman din UK care a pretins ca 500 de cadre medicale au murit acolo in UK. Eu cred ca daca e adevarat erau batrani cu comotbiditati.

  4. ... Răspunde

    @Altu, deci notează undeva. Acest @satmarean este de fapt @oltean deștept! Asta explică multe!😫🤮🤢 Ce te-aș trimite măi în direct la plimbare exact acolo de unde ai venit, vinitură!

    • Satmarean Răspunde

      ,, … ” tu si cu ,Altu” sunteti 2 pensionati de pe caz de boala, care se plictisesc singuri, cine dracu sa stea cu voi mai ales la ce tampenii debitati, mereu va pricepeti la toate si NIMIC. Poate ar trebui sa va tineti unul la celalalt de urât si sa va alinati singuratatile voastre 🙂
      ,, … ” esti bolnav cronic, numai pe tine se duce jumatate din bugetul CAS Satu Mare!!!

      • ... Răspunde

        Ce bine informat ești? Eu zic că tu consumi mai mult decât jumate! La câte boli imaginare ai și la câtă frică ți-e că te molipsești eu cred că tu consumi zilnic jumate farmacie de unul singur! Cred că ai un ficat deja din beton! Dacă te mai legi de persoana mea, mai pedalezi pe asta mai ales că e vorba de starea mea de sănătate care este de fapt confidențială atunci s-ar putea să fac altfel de demersuri, inclusiv juridice. Să nu cumva să crezi că ești protejat sub anonimitate. Nu ziarul răspunde de ce scrii. Nu cred că merită. Cred că am fost destul de clar. Să știi că nu glumesc.

        • Satmarean Răspunde

          Abia astept!!! O sa scrie in amenda ca l-am jignit pe puncte puncte 🙂 Vai de capul tau de bolnav cronic!
          Cand te opresti din jignit pe altii, atunci o sa ma opresc si eu!!!

          • ...

            În acest caz ziarul poate fi obligat de instanță prin hotărâre judecătorească să furnizeze IP-ul sau alte elemente de identificare. Te las să rumegi. Nimeni nu ține spatele în asemenea cazuri. Nu e vorba de punctepuncte că te legi de mine. E vorba de expresii și jigniri la modul general. Aici nu trebuie bac ajung și cei 7 ani de acasă. Se pare că tu duci lipsă.

        • kash Răspunde

          “starea mea de sănătate care este de fapt confidențială ” 😂😂
          Ce confidenziala bre,ca esti tu ala care a urlat in toate partile ce probleme de sanatate ai….daca nu te laudai,nu stia tot portalul ca esti varza (cel putin asta se intelege din ce postezi).

          • ...

            Si schimbat nickul, văd.

          • Satmarean

            ,, … ” crezi ca altii nu au urmarit tampeniile tale???

            BRAVO kash!!!

    • !!! Răspunde

      Oooo, prietene:Asa-i: cel mai bun indian/ e ungurasul mort!

  5. ... Răspunde

    @Altu, așa se aude pe radio șanț că ar fi o problemă cu testele PCR pentru covid. Se pare că din cei care au făcut cândva vaccin antigripal unii ar da acum rezultate fals-pozitive la covid. Așa se aude. Asta ar fi explicația și în cazul fotbaliștilor de la CFR Cluj. Dar sătmăreanul get-beget oltean de unde să înțeleagă asta mai ales că nici nu vrea plus că așa ar rămâne fără pita de la guriță, nu?

    • Satmarean Răspunde

      ,, … ” tu si cu ,Altu” sunteti 2 pensionati de pe caz de boala, care se plictisesc singuri, cine dracu sa stea cu voi mai ales la ce tampenii debitati, mereu va pricepeti la toate si NIMIC. Poate ar trebui sa va tineti unul la celalalt de urât si sa va alinati singuratatile voastre 🙂
      ,, … ” esti bolnav cronic, numai pe tine se duce jumatate din bugetul CAS Satu Mare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.