Ultima actualizare: azi, 22:11

Naţionale

Măsurile anunțate de Ludovic Orban pentru pacienții COVID care nu sunt în spital

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut Direcțiilor de Sănătate Publică să emită de urgență ordinele pentru carantinarea celor care au intrat în contact cu cei 4.500 de pacienți COVID care au plecat din spitale sau au refuzat internarea în perioada de vid legislative, titrează Digi24.

Premierul României a subliniat că se poate impune carantină în zonele în care numărul de cazuri este mai mare de 3 la mia de locuitori, dar nu se pune problema acum de a carantina județe întregi.

„Am solicitat câteva lucruri foarte importante pentru a crește eficiența luptei contra COVID-19. DSP-urile vor trebui să emită toate deciziile pentru persoanele diagnosticate cu COVID care fie nu s-au internat, fie au ieșit la cerere înainte de a fi vindecate. Sunt peste 4.500 de persoane pozitive pentru care în perioada de până la adoptarea legii nu am avut temei pentru a dispune izolarea și tratamentul fie în spital, fie la domiciliu (…) Am solicitat poliției să susțină DSP-urile în identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate, să se dispună repede măsurile de izolare la domiciliu sau carantinare dacă acest lucru e solicit de cetățean. Am solicit poliției să reia controalele prin care să se asigure că persoanele pentru care s-a dispus izolarea respectă măsură dispusă de autorități”, a spus Orban, după o ședință la Ministerul de Interne.

Orban a spus că legea dă posibilitatea carantinării unei zone, în cazul unei creșteri semnificative a cazurilor de COVID-19. El a precizat însă că nu se pune problema carantinării unor județe întregi și nu vor fi luate în considerare focarele din instituții sau spitale, pentru luarea acestei măsuri, ci doar zonele în care transmiterea este comunitară.

2 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Daca se constata ca , cei care au plecat pe propria raspundere din spital si aveau virusul si au infectat si alte persoane sa fie amendate si dosar penal. Asa ar fi corect. Dreptul lor la libertate nu poate sa- mi incalce mie dreptul la sanatate.
  Si acum poate sa comenteze fiecare ce vrea !!!

  • Medic Răspunde

   Ai dovada, nu suspiciunea pentru ca poti ajunge in justitie si acolo nu mereg pe vorbe si trebuie s[ demonstrezi, deci ai dovada ca sunt bolnavi? Pentru ca cei care trebuia sa stea in carantina nu sunt bolnavi eventual si in cel mai rau caz sunt contacti ai unora posibil bolnavi. Iar acesta nu este acelasi lucru.
   Lasa asta in seama autoritatilor! Ce te agiti atata? Devii suspect deja, serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.