Ultima actualizare: azi, 21:35
Locale

Noile condiții de intrare în Ungaria începând de sâmbătă, 1 august

Noi condiții de intrare în Ungaria sunt impuse cetățenilor începând de sâmbătă, 1 august, titrează Digi24. Astfel, călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau „roşie” trebuie să plătească efectuarea de teste PCR și trebuie să rămână în carantină obligatorie la domiciliu timp de două săptămâni, a explicat vineri epidemiologul-șef al Ungariei, Cecilia Muller, citată de agenția MTI.

Sunt scutiţi de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ, realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minim 48 de ore între ele, precum şi cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a precizat medicul.

Cei care intră în țară vor fi examinați medical la graniță și vor primi o notificare pentru carantină obligatorie la domiciliu. Împreună cu această notificare vor primi și un card de culoare roșie pe care vor trebui să-l lipească pe ușa apartamentului lor.

Cei care nu vor să rămână în carantina de 14 zile trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro), şi primesc o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru pentru testare.

Persoanele care vin din ţări „galbene” pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test. Cei care revin din ţări „roşii” trebuie să rămână în carantină acasă până la al doilea test PCR negativ, a precizat epidemiologul-șef din țara vecină, Cecilia Muller.

România figurează ca țară din „zona galbenă” pe lista autorităților maghiare, care poate fi consultată aici.

Sursa: Digi24

4 comentarii

 1. Jan Răspunde

  Mai steie acasă, nu tăt umble atâta, pună mâna și lucre oarice !. Ar trăbui închisă granițăle până să calmează situația !!!

 2. varu Răspunde

  Asta pentru cetațeni care intra in Ungaria și raman,dar cei care tranziteaza , fiind cetațeni straini au alt regim incepind din 15 iulie ,ca și ce sa scris mai sus , dealtfel,.nu e noutate …

 3. garcea Răspunde

  Este valabila si pt cetatenii maghiari , nu umbla haihui ca ai nostrii……

 4. Coco Răspunde

  Domnilor jurnaliști. Chiar dacă ați preluat știrea ar trebui să informați corect. Sunt mult mai mulți români care tranzitează Ungaria sau merg până la un aeroport și revin în România decât cei care merg în sejururi în Ungaria. De ce trebuie să mă informez de la un comentator cu privire la acest aspect. O zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.