Ultima actualizare: ieri, 22:25

Naţionale

O fetiță infectată cu COVID-19 a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama bolnavă

Caz impresionant la Oradea. O fetiță în vârstă de 12 ani, infectată cu coronavirus, s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama bolnavă. Micuța a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajul deși mama nu dorea să o lasă se plece. Medicii sunt impresionați de gestul ei și spun că fetița are simptome ușoare și acceptă orice tratament necesar.

,,La mijlocul lunii iulie ne-am întâlnit pe o terasă, în oraş, cu nişte prieteni din Cluj, cu care am petrecut cam două ore. Fetiţa lor, cu care Ariana s-a jucat, a fost descoperită cu coronavirus după o zi. Prin Direcţia de Sănătate Publică ni s-a cerut testarea amândurora, şi a mea, şi a Arianei”, a povestit, pentru Bihoreanul, mama fetei.

Testul mamei a ieșit negativ, dar al fetiței pozitiv. Fiind asimptomatică, de la DSP li s-a spus că Ariana poate fi internată sau să rămână în izolare la domiciliu. Fetița a fost cea care a decis să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Micuța a avut un motiv puternic în luarea acestei decizii: pentru a-și proteja mama. În urmă cu doi ani, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

“Mama, vreau la spital!”

,,Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, explică mama fetiţei.

Mama Arianei îşi aminteşte că fetiţa încă dormea când a vorbit la telefon cu reprezentanta DSP. ,,S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, povesteşte femeia.

Medicul care o tratează pe fetiță spune că la câteva zile după internare, ea a început să manifeste simptome uşoare de boală şi a înţeles că trebuie să i se ia sânge şi să fie investigată tomografic.

Întreaga poveste poate fi citită AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.