Ultima actualizare: ieri, 21:26
Locale

Peste 2 milioane lei pentru Spitalul din Carei, pentru gestionarea crizei COVID

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat luni primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19. Printre unitățile spitalicești care primesc bani pentru gestionarea crizei generate de coronavirus se numără și Spitalul Municipal Carei.

Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane lei, sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” în valoare de 350 milioane euro. Spitalul Municipal Carei 2,3 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19.

„La începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus ne-am propus să identificăm rapid fondurile disponibile și să le redirecționăm pentru măsuri socio-economice și sanitare cât mai rapid. Am semnat astăzi primele 10 contracte pentru finanțarea spitalelor din prima linie în lupta împotriva coronavirusului și vom continua să evaluăm rapid și celelalte proiecte depuse pentru ca fondurile europene să finanțeze cât mai repede unitățile sanitare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Dintre proiectele semnate, 8 sunt de tip A (proiecte de investiții pentru unitățile sanitare publice) și 2 sunt de tip C (investiții pentru direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cutremurător. Un bărbat din Satu Mare și-a abuzat sexual fetița (8 ani) timp de doi ani

O fetiță din Satu Mare, acum în vârstă de opt ani, a fost abuzată timp de doi ani de tatăl...

Închide