Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Noi imagini de pe Centura Sătmarului. Podul peste Someș este aproape gata

Lucrările continuă să avanseze vizibil la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, multe porțiuni fiind deja asfaltate. Cel mai important aspect în acest moment ține de noul pod peste râul Someș, care este aproape finalizat.

Noile imagini surprinse la mijlocul acestei luni pe centura Sătmarului arată că firma ce se ocupă de construirea acestui proiect avansează foarte serios cu lucrările. De asemenea, în imagini se poate observa stadiul în care se află acum noul pod peste Someș care, potrivit prefectului Radu Bud, va fi deschis în acest an.

„Podul peste Someș este închegat. Mai sunt detalii de genul: balustradă, ultimul asfalt și, sigur, rampele care încă nu sunt finalizate, de coborâre de pe pod. […] Arată foarte bine, este bine lucrat! Au contribuit firme și din Satu Mare la construcția lui, ceea ce este mare lucru.

Vom accentua și vom face presiuni în continuare. Le-am cerut și la momentul în care a fost ministrul Transporturilor la Satu Mare ca până la sfârșitul anului de la Drumul Național 19, a se înțelege Satu Mare-Carei-Oradea, la DN 19 A, Satu Mare-Dorolț-Petea, care cuprinde și podul să putem da în folosință. Va fi de real folos, toate mașinile de mare tonaj care astăzi încă mai tranzitează Satu Mare și pe varianta de ocolire Botiz, vor putea să meargă direct pe pod în câteva minute, și nu în 40 km cum o fac astăzi.”, a spus prefectul Radu Bud în cadrul emisiunii PortalSM LIVE.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. +++ Răspunde

    Filmati fraierilor si coloana de masini care se formeaza pe Careiului pana la Vetis,din cauza limitatoarelor de viteza montate la pasarela cu care”fluidizati circulatia”la orele de vârf.Mâncatorilor de bani, care pe langă asta mai tineti si doi trântori cu doua palete in mană pe post de semafor ,in epoca tehnologiei 5G si IA.
    Daca a fost decizia vostra sau a politiei sau a altcuiva ,nu mai conteaza.Pentu mine si pentru alti conteaza timpul pe care-l petrecem in trafic,asteptând marea fluidizare care numai vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.