Ultima actualizare: ieri, 19:32

Naţionale

Zeci de țări din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții

Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România, titrează Digi24. Sunt 20 de state care au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene.

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Interzis în Finlanda și Malta

Finlanda a interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români, cu excepția celor care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo. Este permis tranzitul către alte destinații din afara Finlandei.

Malta a interzis complet accesul pe teritoriul său cetățenilor români.

Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

Țări unde românii trebuie să stea în izolare

Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile. Cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular pentru COVID-19, după a 5-a zi. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.

Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în cursul zilei de astăzi, autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. oo Răspunde

    Nimeni nu are nevoie de rromi .

  2. remy martin Răspunde

    Bine ca i-au primit cand le-a fost greu si nu mai muncea nimeni decat romanii si restul Europa de est. Aici ma refer in special la Austria si Marea Britanie.

  3. oo Răspunde

    Ei au nevoie numai slugi.

  4. s Răspunde

    @all:bulgarii si penelistii români!

  5. Florin Rachitan Răspunde

    Suntem gunoiul europei …trebuie sa recunoastem……

  6. Cata manelistu Răspunde

    ASTA PUTEM SĂ MULȚUMIM PNL ȘI LUI IOHAOS CIOLANOS ÎNTR-UN CUVÂNT MUIE PNL MUIE IOHAOS CIOLANOS!!!

  7. Y_grec Răspunde

    Manelistule , cretinule, nu vezi cine blocherază legea ân parlament , de te-ar lua covidul să scăpăm de tine sugaciule.

    • c-block Răspunde

      De curiozitate te-ai lămurit totuși de ce comentează pezede? Și de data asta pe bună dreptate? Nu pezede e de vină că suntem în situația asta ci penele care a dormit buștean în izmene niște luni bune. Ce armată de juriști au ăștia în Guvern de nu știu că trebuie lege și nu ordin, ordonanță, ordin militar sau ce mai inventează ei? Că eu sau tu nu știi e o treabă că nu e treaba noastră dar ăsta este exclusiv treaba lor. Ori legile și Constituția țării sunt facultative? Se aplică doar când ne convine? Sunt niște paragrafe prevăzute ln lege care aduc atingere serioasă la niște chestii. Cum poate debita așa ceva un partid liberal indiferent de sitația în care suntem?
      Nu sunt pezedist, mai bine rămân fără mâna cu care pun ștampila pe ei la vot. Nici atunci nu am votat cu ei când inclusiv penele zicea în 2000 la prezidențiale că Ilici salvează democrația contra lui WC Tudor.🤮 Emoticonul ăsta era pentru ambii delicvenți.

      • x-ulescu Răspunde

        astia in guvern au dat afara specialistii si au angajat neamuri ,amante ,complici , coafeze ,ospatari,soferi , au sefi in pnl care au cazut bacu cu brio la 42 de ani , ministru grinda . prim ministru care lucra la distanta ca sa nu fie somer.La ce sa te astepti de la astia

  8. ... Răspunde

    Acum că ne-am tras singur un mare autogol în fund acum trebuie făcute obligatoriu o grămadă de teste pentru turiști. Normal că se tot găsesc în plus pozitivi! Așa că în veci nu scăpăm de aici. Vom fi ultimii. Sunt absolut sigur că țările vecine mai curate scriptic față de noi nu sunt cu nimic în situație diferită. Același aer, același virus. Doar că ei gestionează mai bine situația și în primul rând au grijă la interesele țării. Noi aplicăm orbește cum ni se dictează. Noi muncim, noi nu gândim.🤮😫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.