Ultima actualizare: azi, 13:48
Naţionale

Avertisment OMS: Creştere-record a cazurilor de Coronavirus în ultimele 24 de ore

Organizația Mondială a Sănătății a raportat duminică, 12 iulie, o creştere record a numărului de cazuri de Coronavirus la nivel global, în condițiile în care în 24 de ore au fost confirmate peste 230.000 de cazuri la nivel global.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud, iar decesele au rămas constante la nivel global, la aproximativ 5.000 pe zi, potrivit Mediafax.

În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății a avertizat că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a pus Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

Citește și:

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    Păi dacă și în altă parte se numără cazurile ca la noi? În curând vom avea mai multe cazuri decât populația planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.