Ultima actualizare: azi, 15:14

Naţionale

Tunel de aproape 3 kilometri în Sălaj. Se pregătesc exproprierile

Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de act normativ pentru declanșarea de exproprieri necesare construirii Tunelului Meseș de pe Autostrada Transilvania, informează Economica.net. Acesta va avea 2,89 kilometri și va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Prin actul normativ se propune aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”.

Parte din Autostrada Transilvania, noul tunel va avea o lungime de 2,89 de kilometri și urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până pe 30 iulie 2020, conform informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea estimată a contractului pentru Tunelul Meseș este de 987,83 milioane de lei, fără TVA, acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit prognozei CNAIR.

Tunelul de pe A3, cel mai lung tunel din România, va fi situat în zona localității Românași, din județul Sălaj, și ar urma să fie finalizat în 2024.

Sursa: Economica.net

7 comentarii

  1. ... Răspunde

    Dacă și aici se vor face exproprierile doar în acte dar nu și în bani ca la centura Satu Mare nu îi văd bine.

    • cârcotaş Răspunde

      😁 Exproprierile sunt din principiu în acte. Citeste L255/210. Şi sigur se vor şi plăti! Dar L255 este fermă în termenii exproprierii, nu te poţi opune. Poţi iniţia procese dar prima dată dai terenul.

      • ... Răspunde

        Crede-mă știu de ce am spus și cunosc bine legislația. Doar că în cazul centurii municipiului deja te bate gândul că oare cineva nu își bate joc de foștii proprietari. Menționez că eu nu am nici un interes financiar la mijloc dar cunosc persoane afectate. Nu e vorba de vreo persoană peste noapte proprietar exact acolo ca să fiu și mai clar.

        • x-ulescu Răspunde

          pai statu face ca si guwernu pnl cu marirea pensiei , am nevoie de terenu tau dar nu am bani sa-ti dau pe el ( sau nu vreau ) si il confisc. ca desi este lege ( care teoretic e obligatoriu de respectat de toti ,mai putin de pnl-isti )ca marirea punctului de pensie se face cu 40 % , guwernu fura acei bani ,si nu vrea sa respecte legea

        • Unu' Răspunde

          @… exproprierile pentru centura municipiului au fost făcute, știi bine, pe vremea odioasei dictaturi a ciumei roșii în cârdășie cu curvele politice ude mereu! Așa că, crede-mă, poate că tu cunoști unele persoane de dună credință, sătmăreni adevărați, nu vinituri de prin țigania (rromania sau oltenia – tot un kkt!) de dincolo de carpați, care au fost proprietarii terenurilor din tată-n fiu, de câteva zeci sau sute de ani, dar sunt câțiva, puțini, vinituri spurcate, care au avut tot interesul ca respectiva centură să aibă traseul actual! Și, crede-mă, au luat bănuți frumoși!
          Cârcotașul are dreptate, există o lege a exproprierilor, dar vorba ta, statul ia și-apoi judecă-te cu el până-n veacu de apoi ca să-ți primești bănuții!
          Ce să faci, așa e la noi în ardeal! Ne lăsăm furați de jegoșii de olteni, f-tule-n gură pe toată nația lor!
          Cel mai scump teren nu este terenul agricol din câmpia sătmarului și a careiului (cotat printre cele mai fertile soluri din țară, după bărăgan – altă “cucerire” de țiganilor) ci prin zona Prahova-Argeș!! De ce oare?!?
          x-ulescu, lingăul de găuri de kur ciumat

  2. Valahu Răspunde

    X..pulescu spanzurate j i g o d i e.

  3. EUh Răspunde

    Auzi ma,,unu”:acuma nu mai e ciuma Rosie,e virusul albastru.In concluzie, sa le dau MUIE LA toti cei can time sugaciule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.