Ultima actualizare: azi, 21:12
Locale

Dosare penale pentru sătmărenii care au atacat echipa Poliției de Frontieră. Unul dintre ei a fost arestat

Cei doi sătmăreni care au atacat echipa Poliției de Frontieră, iar ulterior au fost împușcați, s-au ales cu dosare penale. Mai mult, unul dintre ei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, spun procurorii sătmăreni.

Ce spune Parchetul Satu Mare:

,,La data de 22.08.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 1885/P/2020, în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ultraj şi punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În fapt, s-a retinut că în data de 22.08.2020, în jurul orei 03:30, inculpatul O.M. după ce a condus autoturismul Mitsubishi Pajero de la domiciliul său până pe digul râului Tur, într-o zonă interzisă accesul oricărui autovehicul sau persoană, împreună cu numitul S.V.M., a agresat fizic şi verbal patrula poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației – S.P.F Petea, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cauzându-le celor doi agenți leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de îngrijiri medicale de 8-9 zile, respectiv 26-28 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 28.08.2020, s-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de inculpatul O.M., în cursul aceleaşi zile inculpatul fiind prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunerea de luare a arestului preventiv pe o durată de 30 de zile.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare din 28.08.2020, a fost admisă propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului O.M. pe o durată de 30 de zile.

Urmărirea penală a fost efectuată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și al Compartimentului de Control Intern din cadrul I.P.J. Satu Mare.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțillor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.”

Sursa: Comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. O tânără a căzut din Palatul Administrativ Satu Mare, de la etajul 11

O tânără a căzut, în această după amiază, din Palatul Administrativ Satu Mare, de la etajul 11. La scurt timp...

Închide