Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Firma deținută de proprietarul Florisal, probleme și în Baia Mare. Cherecheș cere rezilierea contractului

Firma deținută de proprietarul Florisal are probleme și în Baia Mare. Vorbim de societatea de salubritate Drusal, deținută tot de Vasile Pușcaș și care, potrivit primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nu s-a ridicat deloc la nivelul așteptărilor.

Astfel, primarul de Baia Mare a cerut rezilierea contractului: ,,A venit momentul ca epoca nefericită a societății Drusal în Municipiul Baia Mare să apună”, spune Cătălin Cherecheș într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Redăm, integral, declarațiile făcute de edilul-șef al municipiului Baia Mare:

,,Am cerut oficial rezilierea contractelor cu societatea Drusal, în urma noilor probleme apărute la ridicarea deșeurilor menajere de la băimăreni

A venit momentul ca epoca nefericită a societății Drusal în Municipiul Baia Mare să apună. După ani de zile în care am avut nenumărate nemulțumiri, în care am încercat să îi aduc într- o zonă de eficiență și de respect față de oraș, să îi învăț că așa cum faci curățenie acasă trebuie să faci curățenie și în oraș, am ajuns la concluzia că pur și simplu nu se poate. Nu se poate pentru că ei nu doresc, situație în care, am hotărât că în acest oraș este loc doar pentru băimăreni și nu pentru cei care prin ineficiență generează disconfort băimărenilor. Având în vedere situația din ultimele 24 de ore, am decis să le transmit un preaviz de reziliere a contractului de salubrizare stradală cu Administrația Locală a Municipiului Baia Mare. Pentru că nu au prestat lucrările/serviciile de salubrizare pe care le aveam în contract, am notificat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de gestiune a deșeurilor să rezilieze și contractul de salubrizare menajeră cu societatea Drusal.

În cazul în care nu vor proceda cei de la nivel județean la rezilierea acestui contract, ne vom considera prejudiciați, ne vom considera lipsiți de unul dintre cele mai importante servicii publice, respectiv salubrizarea și vom proceda la retragerea noastră din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Având în vedere faptul că nu există nici un fel de Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, având în vedere că nu se prestează serviciile de salubrizare la nivelul la care ni s-a promis, că sunt costuri necontrolate pentru agenții economici și că nu avem un sistem de colectare selectiv așa cum s-a promis, nefiind oferite persoanelor fizice pubele adaptate pentru colectarea selectivă și mai mult decât atât, nu avem o rampă /un depozit ecologic așa cum era prevăzut cel de la Fărcașa, am decis acest lucru.

Sunt revoltat și de faptul că există un dispreț profund asupra unor oameni care – indiferent de etnia lor – nu sunt dotați corespunzător cu mănuși, cu măști și cu echipamente de protecție atunci când lucrează. Având cinci copii acasă și un salariu 1200 RON la un moment dat te întrebi: oare au copiii aceia ce mânca, oare se întreabă șefii Drusalului dacă copii respectivi au niște haine de mers la școală? Sunt lucruri care țin de modul în care o societate înțelege să se raporteze la tot ceea ce înseamnă respect față de angajat și respect față de cetățeanul care plătește taxe și impozite și le plătește lor facturile din care devin bogați.”

7 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Și Satu Mare cere rezilierea urgentă a contractului cu Florisal. Sunt de toată jena !!!

  2. Popica Răspunde

    Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€-2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus
    Inscrie-te aici https://bit.ly/2EtFkOK

  3. ecologist Răspunde

    Da. Alt primar poate. Noi de un an tot o lălăim cu licitația contestată. Deja e mai mult decât bătaie de joc. Oare de ce? Plus că la începutul pandemiei Pușcaș a fost mai mult decât obraznic când a refuzat Primăriei după o corespondență sterilă de vreo 30 de zile igienizarea drumurilor CONTRACOST !!! separat de contract. Florisal în veci nu se va pune la punct pentru că nu vrea. Iar la final porcăria tot în capul nostru se sparge sub formă de facturi mărite pentru că noi vom plăti pentru neconformare la cerințele UE. Atenție în ianuarie iar urmează o scumpire mare pentru necolectare selectivă și pentru nerespectare angajamente asumate.

    • Nha Răspunde

      Ma mir ca nu se revolta lumea si de apaserv . Platim apa mai scump decat electricitate si chiar gaz ( cel putin vara ) !

  4. Satmarean Răspunde

    Intre blocurile C3siC4 de pe strada Prahova , azi 13august au fost trimisi muncitorii sa faca curatenie. Vai de responsabilitatea lor ,au creat un disconfort prin suflatul prafului ce s-a ridicat pana la etajul 2. In loc sa aspire au suflat cu aspiratorul . Astfel de curatenie nu avem nevoie . Este adevarat ca nu-i supraveghea nimeni .Ba mai mult au spus ca sufla COVIDUL!!!!!!

  5. Ion Roman Răspunde

    Si la noi sar putea rezilia numai ăstia din conducere îs cam moi adică nau sange in p..ă.

  6. realist2 Răspunde

    Ar trebuii inchisa firma deoarecece are multe nereguli. Dar aici depinde de autoritati. Ori in acest caz, sunt unii in pozitii cheie unsi bine cu rahat. Eu de asta cred ca nu se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.