Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Donații pentru familia din Dobra rămasă fără acoperiș după un incendiu. Haideți să îi ajutăm!

Drama familiei din Dobra, cu doi copii, care a rămas fără acoperiș deasupra capului după un incendiu produs la mijlocul acestei săptămâni nu a rămas fără ecou. Marcela Papici a hotărât imediat să sară în ajutorul acestor oameni și îi invită pe toți sătmărenii cu suflet mare să se implice în ajutorarea familiei.

Povestea familiei este una impresionantă. Oamenii au luat un credit de câteva mii de euro, bani din care și-au cumpărat o căsuță în localitatea Dobra din județul Satu Mare, locuință pe care urmau să o și renoveze. Doar că în data de 5 august, un incendiu izbucnit la acoperișul casei a făcut ca familia să-și vadă visul spulberat. După câteva zile pline de lacrimi, oamenii au primit o speranță: Marcela Papici a anunțat proiectul Casa Oamenilor Buni 2, promițând să se implice cu toată forța pentru ajutorarea acestei familii.

Vă prezentăm povestea familiei Gabona din Dobra, redată de Marcela Papici:

,,Alina si Sandor sunt parintii a 2 copilasi, Miruna si Alxandru. El lucreaza ca alpinist utilitar. In urma cu 3 saptamani au reusit sa ia un credit de 9000 eur si si-au luat o casa la Dobra unde locuieste sora lui Sandor. Au dat pe ea 8500 eur cu gandul ca din cei 500 cat le-a ramas o vor zugravi. In 5 august, de ziua lui Sandor, Alina a incercat cuptorul de paine (dorea sa-i faca o surpriza) fara sa stie ca acesta avea hornul acoperit cu material.

Focul a aprins acel material care a cazut pe salteaua de pe un pat de unde s-a extins in aproape toata casa. Pana la sosirea pompierilor vecinii s-au mobilizat si au stins o parte din foc. Sandor era la servici si lucra tocmai in turla unei biserici in renovare, din Satu Mare. Cand si-a vazut cele 9 apeluri ratate a inteles ca e bai mare iar vestea a venit ca un traznet:Arde casa!” Mi-a povestit cu ochii in lacrimi.

La 2 zile dupa incendiu locul e curat si pregatit de reparatii dar ceea ce au e insuficient. Trebuie refacut tot acoperisul. Copii stau la bunici iar Sandor si Alina sufera ca nu ii au aproape iar parintii dorm la sora lui Sandor si lucreaza la casa, cat si cum pot. Ii ajuta vecinii si cumnatul. Au reusit sa salveze, de foc si apa, putine din lucrurile ce le-au avut.

Dupa o viata traita intr-o singura camera cu cei doi copilasi, la parintii lui Sandor acasa, pe cand sa-si vada visul implinit acesta s-a facut scrum! Ratele la banca trebuiesc platite, copii hraniti iar casa s-a dus…Exact de ziua lui Sandor! Va rog sa ma ajutati sa le redam visul si speranta! Asa cum Sanyi o ajuta pe dna Geta acum el e cel ce are nevoie sa-l ridicam de jos!

Avem nevoie de grinzi, scanduri si tigle pt refacerea urgenta a acoperisului. Eventuale ploi ar putea distruge si ce au reusit sa salveze! Au primit cateva materiale dar sunt insuficiente! Orice suma conteaza! Orice suma poate sa-i ajute pe Miruna si Alexandru sa fie iar in casuta lor impreuna cu mami si tati!”

DACĂ DORIȚI SĂ CONTRIBUIȚI PUTEȚI SĂ O FACEȚI ÎN:

Asociatia Parinti pentru Copii

RO59BTRL03101205289467XX

specificati: Donatie pt Casa Arsa

Sau

BTPay Papici Marcela Anamaria

0747089509

Sau

Revolut

GB49REVO00997013510712

Bic

REVOGB21

Papici Marcela Anamaria

0747-089509

CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Binefacutor Răspunde

    Tanti Papici, bani pentru termopane si aer conditionat in spitalul judetean pe cand strangeti?

  2. Glasul Realitatii Răspunde

    Atunci cand un Miliardar din judet o sa pune mana in buzunar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.