Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

Oamenii de pe Autostrada Codrului, mesaj pentru candidați: Veniți cu soluții și vă dăm votul

Oamenii din zona Codrului, care sunt nevoiți să parcurgă în fiecare zi dezastruosul drum județean 193 A – cunoscut și ca Autostrada Codrului – au ținut să le transmită un mesaj candidaților la alegerile locale din 27 septembrie. Codrenii s-au săturat până peste cap de promisiunile actualei conduceri a Consiliului Județean Satu Mare și își pun speranțele în candidați: ,,Veniți cu soluții concrete și vă dăm votul”, sună pe scurt cerința oamenilor.

Redăm, integral, mesajul transmis de codreni:

,,După cum bine cunoașteți în anul 2017 a început reabilitarea drumului județean DJ 193 A –Autostrada Codrului –drum al carui termen de finalizare era vara anului 2020 (n.n. coincidența sau nu presupunem inainte alegerilor locale preconizate pentru acest an).

Chiar din anul 2017 toți locuitorii de pe această rută ( n.n. Satu Mare –via Solduba-Rătesti) am nutrit  speranța că aceste lucrări odată începute vor  continua într-un ritm alert iar la finalul termenului de executie ( n.n. 2020 ) vom avea si noi in sfarsit un drum circulabil.

Acest drum a fost temă de campanie electorală în mai multe mandate iar politicienii acelor vremuri cusiguranta își aduc aminte ce mesaje ne transmiteau pe diferite canale de comunicare ca de pilda, primari, consilieri locali, delegati satesti, presedinti/vicepresedinti de Consiliu Judetean, sau mesaje tv, radiofonice, facebook etc.

Din păcate, noi ne aducem aminte că în vremuri nu demult apuse (n.n. a se  citi până  în  anul 1989) acest sector de drum –DJ 193 A–era, spre rușinea celor care au fost si sunt in Consiliul Judetean Satu Mare ( n.n. între anii 1990-2020), în fiecare an, dar în fiecare an, dacă nu asfaltat dar macar  reparat pentru un simplu motiv………..ca în luna august se desfașura  Festivalul Dansului si Portului Codrenesc de la Oteloaia și deh…. nu puteau merge ”tovarașii” pe un drum tip ”cofrag de ouă”. Dar macar erau de cuvant si reparau drumu’. Credem că mulți își mai aduc de acele vremuri……E adevarat nu putem compara acele vremuri cu cele actuale, din mai multe considerente…..si poate nici nu ar fi bine.

Astazi, după mai bine de 3 ani de zile de la începerea lucrărilor, 9 mai 2017, zi care coincide cu ZIUA EUROPEI, Europa spre care tindem cu toții să ne îndreptăm, inclusiv în ceea ce priveste infrastructura rutieră, starea drumului DJ 193 A este una deplorabilă. De aceea, ACUM, în prag de  campanie electorala, când cu siguranța veți veni să ne cereti VOTUL, venim NOI în întâmpinarea domniilor voastre si vă cerem SOLUȚII pe  termen scurt, mediu si lung, cu privire, în principal la DJ 193 A –Autostrada Codrului, si în subsidiar la întreaga infrastructura rutieră a judetului Satu Mare, care este gestionata de Consiliul Judetean Satu Mare. 

Cei care vor oferi cele mai bune soluții de rezolvare a acestor probleme, cu  siguranța vor fi răsplătiți prin votul cetățenilor în cadrul alegerilor ce  urmează. Ceilalți……….Dacă pentru dvs. contează votul nostru atunci si pentru noi conteaza solutiile dvs. Asteptăm, doamnelor și domnilor candidați, cu mare interes SOLUȚIILE domniilor voastre.”

CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. Guvidu Răspunde

    Asteptati mult si bine, pana vor creste flori in gropile de pe drum. De ce nu dati in judecata administratorul de drum? Cu protestele astea se rezolva la fel de mult ca si cu mancatul de vitamina C contra covid19

  2. Ardeleanul Răspunde

    Din păcate când un partid ar face ceva este împedicat de celălatt sa o faca totul este pur electoral

  3. Vanzatorul de pepeni Răspunde

    FUTETI-L IN CUR PE GOVOR, PATAKI SI COZMA

  4. obiectiv Răspunde

    Consiliile locale, administratorii de drum, adica primariile si consilul judetean, toti sunt responsabili si trebuie trasi la raspundere pentru starea deplorabila a drumurilor din acesta zona!! Oare Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ SM i-a amendat vreo data macar pentru acest fapt??!!!! Politisti trebuiau sa-i sanctioneze zilnic pe responsabilii acestor drumuri!!! Cum sa-i amendeze politistii cand le tremura chilotii, ca doar sefii acestor contravenienti i-au facut si pe ei sefi!!! O mana spala pe alta!!! Cred ca s-ar impune o sesizare la IGPR pentru ca nu se aplica legea si poate atuncii sefii acestor institutii se vor sesibiliza!!!!!

  5. ionel Răspunde

    stati linistiti oameni buni,nu se va face nimic inafara de niste mizerii de plombe care la iarna se duc si drumul v-a reveni la starea deprorabila care este in prezent,ii doare in varful p..li de toti si de toate pe cei de la judet,vin alegeriel,si nu au timp de proastiile si protestele voastre,dupa alegeri in functie de cum veti vota veti avea durm!!!:)))……govor va transmite salutari si va zice sa mergeti la mama dracului cu drumul vostru cu tot!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.