Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Primăria Carei dă în judecată APM și Garda de Mediu: ,,Fug de răspundere”

Primăria Carei va acționa în justiție Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu Satu Mare în încercarea de a rezolva definitiv problema mirosurilor pestilențiale care învăluie orașul de mai bine de un an.

,,Suntem în tratative cu mai mulți avocați. Îl vom alege pe unul dintre aceștia ca să ne reprezinte în demersul nostru în justiție. Vrem să atacăm în instanță revizuirea autorizației de mediu din 31 ianuarie 2019, prin care firmei de biogaz i s-a permis să folosească reziduri animaliere în procesul de producție, căci aceste reziduri animaliere generează mirosurile pestilențiale care provoacă disconfort cetățenilor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Primăria Carei apelează la sprijinul locuitorilor municipiului, organizând o strângere de semnături pentru susținerea acțiunii în instanță. ”Considerăm că aceste semnături vor demonstra judecătorilor că demersul nostru se bucură de sprijinul locuitorilor Careiului, că este vorba de o problemă de poluare gravă care afectează întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Careienii care doresc să susțină administrația locală în acest demers vor putea semna petiția la standul care va fi amenajat începând de marți, 4 august 2020, lângă intrarea în parcul dendrologic situată vizavi de amfiteatru. Strângerea de semnături se va derula până la sfârșitul săptămânii, în intervalul orar 16.00-20.00. De asemenea, careienii pot strânge semnături de susținere în tabelul atașat, având grijă ca numele, datele de identificare și semnăturile să corespundă realității, respectiv să precizeze în mod obligatoriu persoana care a întocmit tabelul. Tabele cu semnături pot fi predate la standul amenajat lângă intrarea în parc.

Primarul municipiului Carei este decis să apeleze inclusiv la denunțuri penale la adresa reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu Satu Mare pentru modul în care tergiversează rezolvarea problemei. ,,Vom apela inclusiv la denunțuri penale pentru abuz în serviciu, căci reprezentanții APM Satu Mare și ai Gărzii de Mediu fug de răspundere, pasându-și problema unii altora de mai bine de un an, în loc să o rezolve cât mai repede”, a adăugat primarul Kovacs.

Primarul municipiului Carei contrazice varianta apărută pe Facebook cum că mirosurile petilențiale s-ar datora depozitului de mucilagiu de lângă stația de epurare a Careiului. ,,Este o problemă de mediu și depozitarea mucilagiului provenit de la fabrica Ardealul lângă fosta stație de epurare a fabricii de zahăr, însă nu de aici provin mirosurile pestilențiale. Am făcut verificări în teren și nu s-a confirmat această variantă”, a adăugat primarul Kovacs.

11 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    La ce va trebuie avocat? Ca doar aveti juristi…de top, platiti regeste. De exemplu, profesionaista “intrata pe usa din dos”, absolventa de drept la un srl din Sebes, feblete de fost primar ciumestean. Asta nu-si asuma nici macar atata lucru? Doar sa bocaneasca din tocuri pe floaszter? Bine ca aruncati cu banii contribuabililor de doua ori. Si pe avocati si pe pupeze “juriste”,

  2. Mihnea Răspunde

    Beton jurista. In afara de visele “taticului” Misha de a o vedea doamna la oras, cu toate fitzele aferente, nu e nimic de ea. Ca doar, nu degeaba au ejectat-o de la trei primarii pana acum, in conditiile in care pe acolo nu-ti trebe multa minte. Amuzant e ca, fufa isi sapa prietena, ca mai nou viseaza la functia de secretar al primariei din Carei. Vezi doamne, nu a concurat-o doar din respect fata de vechile sentimente fata de colegu din Piscolt, dar acum vrea ce “i se cuvine”.

  3. Kinga Răspunde

    Primarele sa faca ceva cu jurista Erika, pt ca e praf si face probleme la oameni. Sau va da bani ca sa taca si la altii, cum a facut nudemult, cand “taticul” ei a mers cu bani la oameni. Si poate va spune si ce e cu cei aproape 50000 coco cu care l-a facut pe respectabilul fost primar, care isi lasa nevasta bolnava si umbla dupa fufe

    • Kinga Răspunde

      Ooo da, taticul Misha din Ciumesti. Din pacate pentru jurista, marea pasiune a lui este si va ramane contabila lui de la Schama. Dar cel mai bine stie asta sotu incornorat, caruia in schimb ii tot cresc hectarele din posesie.

  4. Lochli K. Răspunde

    Nu e 50000 euro, au fost 200000 lei imprumutati cand si-a luat cabana de vanatoare de la Foieni. De ce vorbesti daca nu stii. Si ia dat inapoi pe toti, la doamna jurista.

  5. realitatea Răspunde

    Toate comentariile de mai sus nu au absolut nici o legatura cu subiectul articolului!

    • Popa Răspunde

      Nu, nu au. Insa pot releva cloaca de acolo, cum ajung juristii juristi, cu ce srudii de doi bani facute pe la srl-uri si mai ales, releva de ce din banii cetatenilor sunt platiti avocati, in conditiile in care institutia are proprii juristi, platiti f gras, din ce vad prin declaratiile de avere. Pai nu mai bine ii trimite in privat, daca tot se dau banii contribuabililor la case de avocatura? Fa o comparatie cu jurista OPC, care reprezinta institutia in procese, si le si castiga pe banda rulanta.

  6. ecologist Răspunde

    Primarul le cam amestecă. Nu e vorba de fugă. Ci mai degrabă este o situație creată/tolerată de cei menționați. Apoi cine să rezolve dacă nu ei, nu? Bineînțeles conform fișei postului.

  7. Prepelea Răspunde

    Doamna jurista dadea cu tifla azi. Cica e oricum pe ceva a ei in primarie, ca primarele e la degetul ei (ceva legat de cumnatul primarului) si ca daca e cazul da telefoane si il rezolva.

    • ... Răspunde

      Ce mă mai amuz! Mai nou văd că e transmisiune live ce și cum se mai petrece timpul liber (a se citi la serviciu) la Primăria Carei. Nu băgați și niște material foto?

      • Mihnea Răspunde

        De dragul progresiei numerice, primul material foto va proveni din sezonul “primaria Ciumesti”. E pe vine, putintica rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.