Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

Șocant! Tânăr agresat, forțat să muncească și ținut într-un garaj, în Satu Mare

La data de 25 august 2020, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare au reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reţinut că în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit şi supus la muncă forţată prin constrângere, agresiuni fizice şi psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reuşit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit şi care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat şi familia sa, după care a sesizat organele de poliţie.

Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forţat în construcţii şi supus unor agresiuni fizice şi psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deşi la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare şi cazare conform înţelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mişcare prin faptul că era în permanenţă supravegheat, fiindu-i reţinut actul de identitate pe toată perioada.

De asemenea, inculpatul nu i-a permis victimei accesul la asistenţă medicală necesară deşi cunoştea ca aceasta suferă de epilepsie şi mai mult, că avea leziuni suferite în urma loviturilor şi maltratărilor l-a care a fost supus de către inculpat, care îl lovea cu diverse obiecte cum ar fi, cabluri electrice, ciocan, lopată, lanţuri, etc.

Aceste aspecte au fost confirmate şi de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Judeţului Satu Mare, care a indicat prezenţa pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze şi tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior şi membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale şi care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat).

Din cercetările efectuate în cauză s-a mai reţinut faptul că inculpatul a făcut publice imaginile cu victima – în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare – prin postarea respectivelor imagini/clipuri video în mediul online.

În cauză s-a reţinut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate şi inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcţiilor în folosul său, fiind în permanenţă supravegheat şi agresat fizic, fiindu-i reţinute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.

Prin încheierea din data de 26.08.2020, Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de către procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare faţă de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Satu Mare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

2 comentarii

  1. Osan Răspunde

    Politia la Satu Mare doarme cum sa se întâmple în 2020

  2. Szalma Jack Răspunde

    Gunoiul trebuia aruncat direct in puscarie !!Vreo 20 de ani !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.