Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Echipa USR-PLUS, de vorbă cu cetățenii din Crucișor: ,,Am găsit aici o comunitate frământată de probleme’’

Candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Ciocan Maior și candidatul USR PLUS la Primăria Crucișor, Artur Robel, însoțiți de echipele lor, au avut în cursul săptămânii o întâlnire productivă cu cetățenii comunei Crucișor și satelor aparținătoare, Iegheriște și Poiana Codrului.

Am găsit aici o comunitate care încă suferă de pe urmă închiderii fabricii de sticlă, la fel ca aproape toate comunitățile monoindustriale din România.

Comuna Crucişor se află la o distanţă de 38 km, egală faţă de oraşele reședință de județ Satu Mare şi Baia Mare, fapt care îi oferă o poziție privilegiată în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acesteia.

Cu toate acestea, lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate care să facă uşor accesibilă comunitatea, face ca nivelul de dezvoltare al acesteia să fie mult sub potențial. Am găsit aici o comunitate frământată de probleme, și vorbim aici în principal de lipsa locurilor de muncă, în care locuitorii sunt nevoiți să facă naveta la Satu Mare și Baia Mare pentru a-și putea câștigă existența.

Lipsa locurilor de muncă a marcat puternic comunitatea, dar ea nu e singura cauză a depopulării. În ceea ce îi privește pe tineri, oportunităţile de viaţă socială după serviciu sunt inexistente cu toate că sunt foarte importante.

Pentru viitorul Consiliu Județean Satu Mare, reabilitarea și modernizarea DJ 193 Satu Mare-Păulești-Petin-Apateu-Corod-Culciu Mic-Culciu Mare-Cărășeu-Lipău-Valea Vinului-Roșiori-Pomi-Borlești-Limită jud. Maramureș, trebuie să devină o prioritate.

Această modernizare poate fi realizată prin fonduri europene, în această programare fiind disponibile fonduri în cadrul Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6.

Din păcate, actuala Administrație Județeană nu a reușit până în acest moment derularea unui astfel de proiect.

În următorul mandat, Consiliul Judetean Satu Mare nu mai are voie să ignore aceste comunități care au nevoie de sprijin ca să se dezvolte și să redevină ceea ce au fost odinioară.

SURSA: USR-PLUS Satu Mare

3 comentarii

  1. mae Răspunde

    mai rau ca tiganii,,,,,,cersiti ila de la saracii oameni,,,,,ba sintetii de toata groaza

  2. y Răspunde

    Din păcate si în satul Crucisor se regăsesc aceleași necazuri și probleme ca in oricare localitate din țara noastră , doar că locuitorii acestor localități si-au pierdut optimismul în balivernele celor care încearcă să le smulgă votul. Rușine să vă fie tuturor cu această propagandă ieftină. Oameni fără valoare ce sunteti. Gloată alcătuită ad-hoc. Jenant

    • y Răspunde

      Probabil așa e dacă spui. Eu habar nu am și nici nu mă interesează.
      Semnat y adevărat.
      Ce ar fi dacă ai posta sub un oarecare nume, indiferent care, dar al tău. Ce zici de @Masca lui Zorro? Sau e prea lung pentru tine, te obosește?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.