Ultima actualizare: azi, 22:15

foto: drivers sm
Locale

FOTO. A murit fetița (13 ani) din Satu Mare, lovită pe trecerea de pietoni!

Karina, fetița în vârstă de 13 ani din municipiul Satu Mare lovită de o mașină, vineri seara, pe strada Păuleștiului din oraș, a decedat joi seara. După mai multe zile la Terapie Intensivă, fetița a pierdut lupta cu viaţa.

foto: drivers sm
foto: drivers sm

Șoferul vinovat a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând faptul că nu a consumat băuturi alcoolice.

„Poliția a fost sesizată cu privire la un eveniment rutier produs în Satu Mare, soldat cu rănirea gravă a unui pieton. În fapt, un tânăr de 18 ani din Odoreu, conducând un autoturism pe trecerea de pietoni situată pe strada Păuleștiului, colț cu strada Crișului, a surprins o tânără de 13 ani din Satu Mare care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni. Conducatorul auto nu consumase băuturi alcoolice. Cercetările continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, pentru PortalSM.

Oamenii au făcut un altar de lumânări la locul tragediei, în memoria mult iubitei fete.

La locului accidentului s-au adunat încă de joi seara apropiați ai fetiței ce au aprins lumânări în memoria ei. Astăzi, oamenii au continuat de dimineață să meargă la fața locului și să aprindă o lumânare.

Citește și:

26 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Condoleanțe familiei! Asta chiar că e o tragedie. Să îți pierzi unicul copil la o vârstă atât de fragedă dintr-o neatenție.

  2. Ionica Răspunde

    Doamne fereste ce tragedie :((. Asta din cauza lipsei de semafoare pentru pietoni. Suntem o tara din lumea a 3 a. Eu trec strada in fiecare zi pe Botizului. Ii dezastru cu ce viteza se circula

    • Unu' Răspunde

      Mă BOULE ce plm de semafoare vrei? Pentru pietoni, pentru?!? De ce nu pentru mașini?
      La trecerea de pietoni, PIETONII AU PRIORITATE, tu, șofer mwist, trebuie SĂ OPREȘTI, băgami-aș ranga-n gâtul tău!
      Din cauza dobitocilor ca tine, care cred că ești suveran cu mașina peste tot, se întâmplă asemenea tragedii!!!!
      OPRIȚI MĂ și ACORDAȚI PRIORITATE!!!!

      • altu fără bmw Răspunde

        Da.😥😪😢
        Apoi ne mirăm că ce se întâmplă mai încolo pe șosele.
        La un stop din 20-25 de mașini care zici că pleacă din bloc-start doar 2-4 dacă respectă codul rutier. Un verde este cam la 3-4 minute minim dacă nu mai des. Așa că într-o oră trec la un stop minim 15×25 de mașini = 375 mașini. Din care nu au călcat pe bec la stop cca. 60 de mașini. Restul e jale.

      • Ionica Răspunde

        @Unu’ ….Esti retardat. nu am ce discuta cu tine. Iti pute gura de la dintii cariati

        • altu fără bmw Răspunde

          Ionică. Unul de aici îți transmite că te așteaptă la o trecere de pietoni dacă așa îți plac sporturile extreme practicate fără voia ta. Bineînțeles tu vei traversa pe jos. Te riști?

          • Ionica

            Is sofer si pieton. O secunda de neatentie si se intampla tragedia. Daca era semafor , poate soferul ar fi fost mai atent . Pe Paulestiului se circula cu viteza , si din cauza masinilor parcate, vizibilitatea ii redusa. Oricum soferul ii de vina. Nu trebuia sa circule cu viteza

      • Garcea Răspunde

        Asta cu pietonii au prioritate e o prostie ,oamenii atata stiu ,si autoritatile asta zic : pietonii au prioritate .
        Defapt ar trebui sa se asigure inainte de traversare , nu sa paseasca in fata masinii cu castile pe urechi ,cu ochi in telefon sau atent la convorbire pe telefon .Masina nu poate oprii instantaneu ,chiar si la 30km/h e de cativa metrii .Daca masina e la 1m de zebra ,pietonul se baga in fata ,e cam prostie asta …..am vazut cum statea cu spatele la zebra ,vorbea cu cineva ,apoi din intoarcere a si calcat pe zebra fara sa se uite, noroc ca eram pe banda dinspre mijloc.Sunt tari unde este o linie paralela cu zebra la cativa metrii ,daca masina este pe linie cu fata ,pietonul nu mai are prioritate …..
        Sa nu mai zic ca pietonii cum vad ca masina e cu fata pe zebra sau putin inainte deja stiu ca va trece si pornesc ,asta fotografiat de politie arata exact : nu ati dat prioritate ,se vede ca pietonul a pus jos piciorul !!! mai ales pe drumurile mai late.!!! Si mai am alergie la biciclisti care trec in viteza calare pe zebra…… Sa nu mai zic ca din toamna pana la primavara ,pietonii umbla cu haine negre ,seara sunt greu de vazuti , toata lumea sa fie mai preventiva si atenta !!!

        • Unu' Răspunde

          Asta cu pietonii au prioritate este LEGE, boule!!! Dacă nu știi, taci naibii din gură!!
          De fapt, conducătorul auto ESTE OBLIGAT să reducă viteza la apropierea de o trecere de pietoni ȘI SĂ ACORDE PRIORITATE tuturor pietonilor angajați în trecerea străzii, BOULE CARE EȘTI!!
          STAI ÎN MORȚII MĂ-TI ACASĂ, NU URCA LA VOLAN!

          • Garcea

            hai ca daca esti la juma de metru ,ma bag in fata ta sa vad ce faci…..reusesti sa opresti ? ca este lege e una , ca este proasta ca majoritatea din Ro e ALTA !!!!
            De ex sunt tari in UE unde daca pe drum cu mai multe benzi se opreste o masina inainte de zebra ,si cealalta pe banda alaturata trebuie sa opreasca…..in Ro asa se calca multi oameni nevinovati pe zebra….iese din acoperirea masinii oprite.

          • Pilot

            la 30Km/h distanta de oprire este de 15m….!!!!
            vedeti si cetiti !
            http://www.treazlavolan.ro/2016/07/01/timpi-de-franare-in-functie-de-viteza/

    • h Auleu Maica Răspunde

      Ionica
      Nu este posibil așa ceva, dacă s-ar pune semafor la fiecare trecere de pietoni ,s-ar bloca toata circulația..mașinile oprind la fiecare 100 -200m .Legea trebuie respectata ,indeosebi de catre noi cond .auto
      Viteza in localitate,cum spui tu,pe Botizului se circula ca-n afara localitații ,pe unde RADARUL a uitat sa mai
      treaca. Reducerea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol la trecerea de pietoni semnalizata prin indicatoare sau marcaje,mi-au ramas intiparite de 49 de ani .Dar din pacate iresponsabilitatea ,e prezenta mereu pe șoselele noastre…din pacate ,pentru atatea vieți curmate …multe atat de timpuriu……….

      • Ionica Răspunde

        Sa rectific. nu la toate trecerile de pietoni. macar la bulevardele mari unde se circula cu viteza. Ex: Lucian Blaga, Careiului, Botizului, Aurel Vlaicu… etc etc. Am fost prin Occident……Acolo peste tot is semafoare pt. pietoni.

        • altu fără bmw Răspunde

          @Ionică. Și eu am fost destul prin Occident. Dar nu numai semafoare sunt acolo dar și alți șoferi. Dacă respecți senso stricto ca și pieton codul rutier și aștepți să ți se acorde prioritate apoi poți să prinzi rădăcină seculară în multe intersecții. Că unii se grăbesc. Mai că și te claxonează dacă până la urmă începi să traversezi pentru că prima bandă s-a oprit și printr-o minune ți-a acordat prioritatea. Atenție, sunt și eu șofer de niște zeci de ani! Dar asemenea minune nu am reușit să fac ca derbedeul ăsta. Nici pe aproape. Și nu conduc ca un moș.

        • Unu' Răspunde

          Să mă fac mai clar, RAMPE BETONATE SUPRAîNĂLȚATE, care să oblige șoferii să uite că nu-s pe autostradă!

  3. Unu' Răspunde

    Sincere condoleanțe familiei greu încercate!
    După atâția babaci, a avut Doamne-Doamne nevoie și de un înger să-i țină de urât, și a ales acest copil frumos!
    Sper ca dreptatea omenească să-l pedepsească pe criminal și pe familia lui!!
    Părinții criminalului trebuie să fie foarte mândri de isprava odraslei lor!

  4. altu fără bmw Răspunde

    Sunt vreo 30 de ani de când mi-am luat permisul. Luat pe bune cum se spune.
    Fericit m-am dus la cel cu care am făcut școala de șoferi să-i mulțumesc.
    Rețineți atent ce mi-a spus atunci.
    “Felicitări. Dar nu uita. Tu încă nu ești șoferi. Pentru asta trebuie să mai treacă câțiva ani. Deocamdată ești un om cu permis de conducere care are dreptul de a circula pe drumurile publice și dacă nu ești atent poți omorâ vreun nevinovat”.

    • Unu' Răspunde

      Foarte corect, om înțelept!
      Doamne, mi se rupe sufletul de biata copilă!

      • altu fără bmw Răspunde

        Și mie. Zici că nu este dreptate pe Pământ. Sper ca kremenalul să viseze de acum încolo cel puțin de două ori pe zi ce a făcut. Să nu aibă somn deloc. Nu mi-e milă de el deloc. Se circulă în orașul ăsta de zici că e pistă de Formula 1. Măcar de ar fi un oraș mare dar în kktul ăsta de oraș ajung pe jos dintr-un capăt în altul în 30 de minute aproximativ!

  5. Angel Răspunde

    Sincere condoleantze!
    Nu sunt cuvinte pentru asa o tragedie…😔

  6. cetatean Răspunde

    Sincere condoleante !

  7. părinte Răspunde

    Este îngrozitor să-ţi duci copilul pe ultimul drum. Dumnezeu să le dea putere părinţilor să treacă peste această încercare teribilă. Sincere condoleanţe!

  8. Boohoohoooo Răspunde

    Doamne ce comentarii tocmai la articolul asta. Nu ati gasit alt loc sa va injurati? Din gradinita/scoala pentru cei care au frecventat asa ceva sau macar parintii ar fi trebuit sa va explice regula de a trece strada INCLUSIV LA O TRECERE DE PIETONI: Inatinte de a trece strada, te opresti, te asiguri si apoi treci. Tocmai pentru ca exista cazuri cand masina e prea aproape de trecere si nu are spatiu de franare! Ca sofer e destul de greu sa te asiguri pana pe trotuar. Insa, nu cred ca e valabil in cazul de fata, baiatul ala circula cu viteza excesiva 🙁 Sincere condoleante familiei, Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

    • şofer Răspunde

      La 50 de metri de orice trecere de pietoni am ridicat piciorul de pe acceleraţie şi-l ţin pregătit deasupra frânei. În acelaşi timp iau în vizor zona trotuarelor in special cel din dreapta. La 50-60 km/h asta mi se pare suficient pt. a evita orice accident pe trecere. Condoleanţe familiei!

      • altu fără bmw Răspunde

        Da. De câte ori ți se explică asta când faci școala de șoferi! Doar că unii nu au ureche să audă. Se grăbesc. Eu personal nu știu de câte ori am evitat un posibil accident doar cu “conduita preventivă”.

  9. Boohoohoooo Răspunde

    Conduita preventiva, sofer sau pieton, e cea mai importanta. Aveti grija de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.