Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Cum s-a produs accidentul de pe B-dul Lucian Blaga. Vinovat, un tânăr șofer de 22 de ani

Vinovatul accidentului în lanț produs în această dimineață, sâmbătă, 19 septembrie, pe bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare este un tânăr șofer în vârstă de 22 de ani, anunță Inspectoratul de Poliție Județean. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, spun polițiștii.

Ce spune Poliția Satu Mare:

Azi, în jurul orei 09.30,  pe bulevardul Lucian Blaga, un autoturism condus de un tânăr, de 22 ani, din Satu Mare s-a angajat în depășirea unui autoturism, condus de un bărbat,  49 de ani, din Satu Mare, care efectua un viraj spre stânga, intrând în coliziune cu acesta.

Acesta din urma a fost proiectat într-un alt autoturism care se afla staționat în afara părții carosabile. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Sursa: IPJ Satu Mare

11 comentarii

  1. Driver Răspunde

    Asa e cu tinerii , cum iau permisul se cred piloti de F1. Apoi mai se si grabesc in nestire, aseara dupa 11 un pic in fata mea unul cu BMW se caznea sa depaseasca cu tot dinadinsul pe unul cu Audi , pe careiului….au urcat din giratoriu pe pod ,acolo precis a reusit…..eu m-am dus drept , dar pt ce trebuie sa depasesti in halul asta ? pt ca crezi ca ai masina mai bengoasa ca celalalt???? si sa si demonstrezi ??? Interesant ca la concursurile dedicate nu prea se inghesuiesc , se cam fac de rusine………pe drum oricine stie sa apese pedala……

  2. realist Răspunde

    Cel care a efectuat virajul la stg trebuia sa se asigure si din spate, in cazul in care cineva e angajat deja in depasirea sa.

    • h Auleu Maica Răspunde

      Perfect REALIST .Parca așa scria decretul ,la cap viraj stg
      Inaintea executarii manevrei de schimbare a poziției de mers prin viraj la stanga te ASIGURI și dupa aceea SEMNALIZEZI ..

  3. Stef Răspunde

    Din moment ce politia a constata ca, cauzatorul este tanarul ce a efectuat manevra de depasire, hai sa nu mai comentam aiurea,
    Cod rutier, art 45, pct 5

    • cârcotaş Răspunde

      👍

    • hauleo Maica Răspunde

      Stef
      Ce-mi place de cei ca tine ……Inteligentule ..Ex ..Tu mergi cu ștraful pe Luc Blaga,de obicei in coloana ,.Virezi stinga fara sa te asiguri,sa nu mai zic semnalizare,poate nici nu se vede ,iar cel care vine in depașre din spate luand vreo 3masini și-ți faulteaza un
      Magar .,zici ca el e vinovat ……bravo mișu,că sofer adevarat nu ești….

      • Stef Răspunde

        “Intelijentule” nu se depaseste coloana, este interzis!!!
        Dar de la tine nu ma astept sa cunosti codul rutier…

        • Gheorghe Răspunde

          Deci vrei sa faci stânga cu mașina. Te asiguri din spate si fata,semnalizezi,te încadrezi lângă axul drumului,TREBUIE OBLIGATORIU sa dai prioritate autovehiculelor care vin din fata (pe celălalt sens de mers),aștepți cu semnalizarea pornita sa faci manevra de schimbare a direcției de mers înspre stânga. În spatele tău s-a făcut o coloana de vreo 4-8 mașini care așteaptă sa faci manevra (acestea nu au posibilitate de a depasi pe partea dreapta cum spune regulamentul în cazul de fata).Parcă asa spune regulamentu:când cel din fata semnalizeaza stanga tu il poti depasi DOAR pe partea dreapta daca este loc pentru a face manevra de depasire in sigurnta (drumul in cazul de fara avand doar cate o banda pe sens).Vine unul (neatent)și intra în depășire a coloanei exact în momentul când cel care așteaptă sa facă manevra o face
          …voila!!Impact…impact și cu alte mașini din coloana sau altele care vin din sens invers ori (în cazul de fata)alte mașini parcate.Vinovat????
          Pe,,afara”se folosesc avariile în căzul în care este coloana și exista o situație mai deosebita,în care aștepți pana ce ,,colegul de drum”face manevra….Ajuta pe cei care vin din spate sa fie mai atenți.
          Dar despre faptul ca vrei sa faci o manevra de,,parcare laterala”(sunt destule cazuri intalnite)și unul care tine,,bara în bara”nu te lasă pur și simplu.Bineînțeles ca pentru a face aceasta manevra Îți trebuie mai mult spatiu (dublu lungimii mașinii pe care o conduci).Ăla sare în sus și nu vrea nicidecum sa te lase sa faci manevra….claxonează, da blițuri și este capabil sa sara la bătaie. …De ce?
          Foarte putini din cei care,,au carnet”știu sa conducă un autovehicul și sa fie altruiști, preventivi (conduita preventiva)!!Am zis-o și o repet:Fiecare se comporta la volan așa cum este el în fiecare zi.Nu poți sa fii un împrăștiat, indisciplinat,nervos,coleric iar când intri în mașină sa fii altfel….NU pur si simplu NU POȚI!

  4. Lacatus Răspunde

    Nu inteleg cum politia poate sa dea informatii false, sau articolul e scris gresit ??? Nu asa s-a produs accidentul si nici macar nu era vorba de un domn, masina lovita a fost condusa de o doamna si in cu totul alte conditii. Chiar nu suntem in stare sa acceptam realitatea si sa nu invinovatim pe cineva pentru simplul motiv ca e tanar ??? Rusine celor care dezinformeaza si politiei care nu poate sa concluzioneze corect un simplu caz !!!

  5. hauleo Maica Răspunde

    Lacatuș……cam ..așa. Undeva in jud Satu Mare a avut loc un accident de circulație ,
    intre doua autovehicule..soldat cu pagube neinsemnate Sa folosit etilotestul rez fiind negativ.Organele continua cercetarile să stabileasca cauza……..de la purtătorul de….@…caschetă……

    • altu fără bmw Răspunde

      “Cercetătorii britanici” încă cercetează împrejurările accidentului!😜
      Dar cum a spus pe aici @gheorghe, conduita preventivă!!! Și fiți fraților mai umani la volan! Toată lumea se suie în mașină pentru că vrea să ajungă undeva. Mă rog, marea majoritate. Adică în afară de cei amatori de liniuțe și drifturi, adică cum se spune la UPU, “donatorii de organe”. Eu prefer să ajung întreg la destinație. Și când mă trezesc într-o situație mai dubioasă mai bine las de la mine chiar dacă am prioritate. Conduc din 1991 fără accidente și nu conduc ca un moș.
      O zi bună și fără evenimente rutiere la toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.