Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTO. Edvin Marton, ultimul concert special înainte de renovarea Centrului Nou din Satu Mare

Sâmbătă, 19 septembrie, violonistul câștigător al premiului Emmy, genialul Edvin Marton, a susținut un concert excepțional, împreună cu Orchestra Filarmonică Dinu Lipatti din Satu Mare. Aproape 500 de spectatori au participat la concertul Rock Symphony organizat de Fundația pentru Școala, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, în deplină conformitate cu reglementările COVID.

Gábor Kereskényi, primarul municipiului Satu Mare, l-a salutat pe artist și i-a felicitat pe organizatori:

 „Concertul genialului Edvin Marton susținut sâmbătă seara în Piața 25 Octombrie marchează finalul unei epoci, dar și un nou început. Piața 25 Octombrie va intra în reabilitare pentru a căpăta o nouă față, demnă de acest secol. Edvin Marton este ultimul mare artist care a concertat aici, dar spectacolele vor fi reluate după finalizarea lucrărilor. Le mulțumesc tuturor care au contribuit la reușita concertului de sâmbătă seara, organizat perfect, cu respectarea tuturor normelor anti-Covid.”

În Piața 25 Octombrie, lucrările de modernizare de mult așteptate vor începe în două săptămâni. Valoarea investiției finanțate de UE depășește 7 milioane de euro: cele două maluri ale orașului vor fi conectate printr-o pasarelă elegantă, iar Centrul Nou, va fi  reconstruit cu o pistă pentru biciclete și multe îmbunătățiri pentru a deveni din nou, un spațiu public pentru sătmăreni.

12 comentarii

  1. Tineriada Răspunde

    de 4 ani tot intra in reabilitare… intrebati numa gasca Gabor – Ratiu – Albu ca stiu ei mai bine

    • Magarule Răspunde

      Gabor a castigat 7.000.000 euro pt Centrul Nou. In 2018. Deci nu de 4 ani. Esti un idiot, nu ai habar. Gabor a facut, si o sa ia 50% din sufragii

      • Curiosul Răspunde

        Magarule, și de 2 ani nu a implementat nimic?
        Sau a păpat banii? 7 mil de euro?

        • urbanism Răspunde

          Că tu văd că știi cum se implementează un proiect din fonduri UE!🤔🤔🤔😱😱😱🤮🤮🤮😣😣😣😫😫😫 Deșteptul lui șește prăjit!😱😫
          Te rugăm treci frumos și comentează la rubrica sport că de exemplu de ce s-a bătut singură Olimpia, pardon CSM la Șimleu. Doi ani să știi că încă e foarte bine.

        • Feri Răspunde

          Sper că veți veni cu comentarii și după implementare.

          • Curiosul

            Implementate de COI CA PRIMAR sau ca STAN și BRAN ?
            Că nu înțeleg…. Kereskenyi Patria KY?
            2 ani pentru ce? Studiu de fezabilitate? Proiectare?
            Marș la container….hoți

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Sa revenim la subiect.
    E o vorba : ” dupa ploaie, chepeneag ”
    Dai o stire ca a avut loc evenimentul…nu era mai bine sa fi dat stirea ca va avea loc evenimentul…?
    As fi vrut sa-l vad si eu pe Edwin Marton dar am aflat ca a venit in orasul meu, dupa……!

  3. logica Răspunde

    Sunt de acord cu “Vlad Tepes”
    Portalsm….De ce nu ai anuntat concertul? Cel putin de vineri? Poate multa lume din oras s-ar fi informat de pe site-ul acesta si ar fi participat!!

  4. unu Răspunde

    si eu sunt perferct de acord acest concert a fost facut de udmr si pentru ei in special, cum dracu sa ai un concert unde este orchestra de la filarmonica satu mare condusaa de pistuka ( udmr) deci la comanda si erau numai simpatizantii maghiari, nu cred ca e fair play domnule primar, si tu portal sm ce dracu ai mai scris de eveniment ca a fost , in rest scrii orice ccat, deci pt asta cred un mare minus domnule primar

  5. marius Răspunde

    cum vad acolo sunt si fratii tarr ca doar ei au castigat centrul sau ??? eu is curios pavajul lui tarr o sa tina cat a tinut acel trotur beton cate zilele orasului, plus pe pajaz se vede orice mizerie, si calitate zero, dar asa va fi facut sa fie facut tot la 4 ani:) se stie

  6. meloman Răspunde

    A fost propagandă electorală pentru UDMR. Iar concertul o păcăleală, orchestra a cântat peste negativ. Mare păcat pentru că ei chiar sunt buni. De ce au acceptat această lipsă de profesionalism? Marton a avut succes cândva, dar la Satu Mare slăbuț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.