Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

VIDEO. Oneț Ioan: „80.000 de pensionari sătmăreni primesc pensii tăiate cu 26% de Guvernul Iohannis-Orban”

Președintele Executiv interimar al PSD Satu Mare a anunțat că este trist pentru cei 80.000 de pensionari care primesc din luna septembrie pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL.

Pensionarii au ajuns bătaia de joc a Guvernului Orban, care s-a jucat cu munca de-o viață a unor oameni care aveau nevoie de respectul și protecția celor care conduc această țară.

Domnilor Albu și Cozma, de ce nu i-ați spus șefului dumneavoastră de la București, domnului Orban, să nu ciuntească pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat în niciun fel semnăturile celor peste 800.000 de pensionari din România și cei 80.000 de pensionari din Satu Mare pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie. Stimați lideri ai PNL Satu Mare, de ce i-ați abandonat pe toți vârstnicii din județul nostru și ați fost de acord ca domnul Orban să le amputeze pensiile?”, a declarat Onet Ioan.

PSD a apărat legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie prin inițierea la nivel național a unei petiții, care a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, inclusiv din județul Satu Mare prin care au cerut imperativ Guvernului Orban să respecte și să aplice legea în vigoare.

„Satmarenii trebuie să știe adevărul. Dacă PSD nu ar fi elaborat și votat anul trecut în Parlament noua lege a pensiilor, acum la 1 septembrie nici cei 14% acordați în bătaie de joc de Guvernul Orban nu ar fi existat. Așadar, PSD a fost întotdeauna aproape de oameni și a promovat legi și acte normative pentru creșterea nivelului de trai al fiecărei categorii socio-profesionale, dar în special pentru populația vulnerabilă, copii și persoane în vârstă. Din păcate, Guvernul Orban a pus pensionarii din toată țara și din Satu Mare să suporte costul hoțiilor, tunurilor financiare, plăților clientelare care au sleit bugetul statului fără niciun beneficiu public, ori al evaziunii fiscale întreținute și încurajate de liberali”, a declarat președintele interimar al PSD Satu Mare.

SURSA: PSD Satu Mare

Transmisiune LIVE – PortalSM:

14 comentarii

  1. Xman Răspunde

    DL Onet, mai dute si tu la muncă că le e dor de tine la colegii tăi de la ANIF Satu Mare, mai lasă campania electorală că de 2 ani tot în campanie ești!!!! Cum vrei să ajungi și tu pensionar dacă nu vii la lucru!!! Poate dl Otto se gândeste șă ia totuși niște măsuri în condițiile în care nu vii de loc la serviciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. 3.14 Răspunde

    La Sighet mai functioneaza casa de nebuni?

  3. augustin Răspunde

    Domnul Onet: “”guvernul Orban a pus pensionarii din toata tara sa suporte costul hotiilor, tunurile financiare….””.Ma mir ca nu va este rusine cand omiteti adresa d-lui Teodorovici adresata d-nei Dancila prin care cerea ca legea sa nu se aplice decat partial.A-ti stiut de la bun inceput ca nu se poate aplica dar a-ti dat-o la plezneala.Economia nu va intereseaza;cum pot creste pensiile cu 40% daca PIB-ul este in scadere, nenorocirea cu virusul peste noi?Va trebuie voturi si pentru asta sunteti fara scrupule.Vorbiti de hotii?Pai cine a luat din lunca Dunarii peste 300ha?.Eu sau d-l Dragnea.Cine a privatizat Petromul la un pret mizerabil adica 700 mil. euro, dar pe de alta parte statul va plati tot cam atat pentru ecologizare.Ori cand sunt dispus la o discutie cu dvs. pe tema realizarilor PSD si PNL in aceasta campanie electorala.
    istoc augustin

  4. Privat Răspunde

    Și cu salariile la privat care au scăzut și cu 50 % cum rămâne. Toată ziua , pensionari și bugetari. Darcy ăia care produc și îi țin pe primii în spate,cum rămâne? PSD, PNL aceași mizerie

  5. Rascoala Răspunde

    Titlul corect ar fi:

    80.000 de pensionari sătmăreni primesc pensii tăiate cu 26% pentru ca absolut toti care ajungeti politic pe functii, furati bani la greu. Se strang sume enorme din poverile pe care le platim la stat, si mare parte ajung in buzunarele voastre, a tuturor politicienilor. Indiferent de apartenenta politica. Sunteti toti o apa si-un pamant, si oamenii prosti. Nu ar trebui sa mai fie votat nimeni. Acelasi sistem, de zeci de ani, cu aceeasi structura, care e absolut clar ca nu functioneaza.

  6. Mae Răspunde

    Mare bulangiu ce ești și ai o față de înmpins vagoane tot felul de prostii PSD conduce țara aproape de 20 ani și mai ai curajul sa vorbești stai în banca ta

  7. augustin Răspunde

    D-LE FASZ
    In primul rand eu mi-am trecut numele, deci este foarte greu sa combati un NIMENI.Se vede de la o posta ca nu esenta va intereseaza ci poate unele scapari,deci n-ati avut nici un argument in comentariu.Ca membru marcant al PSD-ului ce sunteti va mai spun o alta “”realizare”” PSD.Decat sa modifice legile justitiei pentru tatucul Dragnea mai bine modificau legile achizitiilor publice pentru rezolvarea cu celeritate a contestatiilor la licitatii.Eram departe.Daca va treceti numele la comentariul meu va raspund .Daca nu sa traiti in intunericul ideologic in care sunteti
    Istoc Augustin

  8. Ștefan Răspunde

    Sunt pensionar de 6 ani. În fiecare an, pensia a fost majorată cu 5%. Doar în acest an, PSD a simțit că vor pierde, astfel că a impus o mârșăvie, la fel ca altădată, fiind experți în ticăloșii: majorarea cu 40%, dar au fost divulgați (raportul lui gigolo Teodorovici) ca manipularea prostimii. Și vine un neica nimeni, un gonflabil, butonat la comandă, ca ăsta, și deversează umorile. Fratele lui Ciolacu, fără neuroni. Dar latră. Doar atâta știu. Cum de-ți permiți, jigodie? Ce vei spune nepoților? Ce-i înveți, canalie?

  9. alin Răspunde

    Onet cu care se sterge govor la cur!:))))

  10. Gigi Răspunde

    Unii pensionari care se plîng de majorări, că nu sunt bani,va rog să restituiti 50% statului.

  11. augustin Răspunde

    Da eu sunt cel cu Laminorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.