Ultima actualizare: azi, 09:40
Locale

Peste 600 de efective MAI vor fi pe teren în Satu Mare în ziua votului

Peste 600 de efective MAI vor fi pe teren în Satu Mare în ziua votului.

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

MAI anunţă că vor fi 667 de efective

Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 667 de efective, dintre care 293 de poliţişti, 129 de jandarmi, 153 de polițiști de frontiera, 83 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 328 de secţii de votare, din totalul celor 337 ce s-au constituit pe raza judeţului Satu Mare, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 27 septembrie a.c., 117 poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel 75 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 290 de lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare va avea în responsabilitate 156 de secţii de votare, constituite în 151 de locaţii, unde vor fi prezenţi 151 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare va avea în responsabilitate 126 de secții de votare dispuse în 86 de locații, unde vor fi prezenți 126 de jandarmi iar Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiera Satu Mare va avea in responsabilitate 55 de secții de votare dispuse in 53 de locații, unde vor fi prezenți 100 de polițiști de frontiera.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

83 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Satu Mare au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

6 comentarii

 1. Nimeni Răspunde

  La ce trebuie atatia mai-isti?

  • ... Răspunde

   Ca să facă pe grozavii la soții cum a făcut azi vecinul meu cu mașina nouă. De aia. Și absolut degeaba.

 2. DNA Răspunde

  Alo, trezirea, voi știți ca în comuna Pomi, actualul primar Grad Ioan de la PNL vrea sa fraudeze alegerile locale? Cât te-a costat aducerea a 250 de oameni ca săi convingi să-și facă flotant, ca să poată sa te voteze?
  Infractorule

 3. Fasz Răspunde

  Polițiștii vor fi mai mulți decât votanții

 4. Nimeni Răspunde

  @DNA. Si crezi ca daca in loc de Ciuciu Bei va fi Mulu San se vor schimba lucrurile? Acelasi tip de vulpi traiesc in padurile patriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.