Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Poliția Siguranță Școlară își începe activitatea odată cu debutul noului an școlar

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.

Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor. Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal. Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.

De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.

4 comentarii

  1. Linda Răspunde

    Asta e doar teoria…..vom vedea ceva si in practica ? Sau vor sta si ei in “birouașe” ?

  2. ... Răspunde

    Da. Brusc într-o săptămână – două am pregătit ofițeri pentru această activitate!😱

  3. GB Răspunde

    Mi se pare o gândire învechită, “din topor”, pt. că oriunde avem o problemă dă-i cu poliția ca să tratăm efectul nu cauza(Pol. școlii, animalelor, etc.). Pe pricipiul acesta ar merge și Pol. politicienilor, Covid-19, spitalelor, cerșetorilor+boschetarilor, retrocedărilor, pădurilor, ptiuu.. Sunt multe, etc… etc. Dar decât să reformezi/respecți legislația învățământului și să-l așezi pe principii corecte( dă-i bugetul și libertatea de a se organiza după nevoi locale, etc…) faci o mișcare și asmuți câinii acolo unde nu ar avea ce căuta.

  4. ... Răspunde

    Pe cine asmuți @GB întreb și eu? Din materialul uman disponibil de unde crezi că poate brusc să răsară măcar una bucată polițist bun în acest domeniu! Îți spun eu de niciunde! Știi ce va fi? Vor sta la intrare la școală eventual ei vor fi trimiși să pescuiască chiulangii de prin baruri și păcănele! Încă un post de director/comisar și cu tot ce înseamnă în spate.😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.