Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Supermarket din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei. Ce nereguli au găsit inspectorii DSVSA

Un supermarket din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 de lei de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

În perioada 28 august – 3 septembrie, inspectorii DSVSA au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.200. Un supermarket din Satu Mare a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. De asemenea, o amendă contravențională în valoare de 1.200 de lei a fost aplicată unui magazin alimentar din localitatea Hrip, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării.

Totodată, inspectorii DSVSA au aplicat opt avertismente pentru producători particulari din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare, Carei, Negrești Oaș și Tășnad, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 13,0 kg specialități produse alimentare, în valoare de 269,5 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

2 comentarii

  1. Dan Răspunde

    UNICARMUL?

  2. Satmarean Răspunde

    Auchanul????!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.