Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

VIDEO. Avocatul Dan Șuta explică scandalul cu Poliția: ,,A fost o experiență traumatizantă’’

Avocatul sătmărean Dan Mihai Șuta, implicat vineri, 18 septembrie, într-un incident cu un agent de la Poliția Rutieră Satu Mare, explică de la ce a pornit întreaga discuție, care a degenerat într-o dispută după ce la fața locului au fost solicitate mai multe echipaje.

Fostul decan al Baroului Satu Mare spune că totul a pornit după ce agentul de la Rutieră ar fi refuzat să își pună masca de protecție: ,,I-am spus că nu îi dau nici actele și nici nu cobor din mașină până nu își pune masca”, a precizat avocatul Dan Mihai Șuta, într-un punct de vedere remis redacției PortalSM. Totul a degenerat după ce la fața locului au ajuns mai multe echipaje de Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală: ,,M-au asaltat, lovind geamurile laterale și parbrizul mașinii, agitând spray-urile paralizante. (…) A fost o experiență traumatizantă”, mai spune avocatul.

Redăm, integral, punctul de vedere al avocatului Dan Mihai Șuta:

,,Vă scriu în legătură cu cele întâmplate în data de 18 septembrie 2020, între orele 16:50 – 187:10, în municipiul Satu Mare, pe bulevardul Vasile Lucaciu, în dreptul Policlinicii C.F.R., incident în care, fără voia mea, am fost implicat. Ce s-a întâmplat?

Eram cu mașinuța mea, un Opel Adam de culoare galbenă, urmându-mi traseul de pe drumul Botizului spre bulevardul I.C.Brătianu. După ce am trecut de colțul format de drumul Botizului cu bulevardul Vasile Lucaciu am observat un polițist care stătea pe partea stângă a carosabilului și care, după un moment de ezitare, mi-a făcut semn (neregulamentar) să opresc. Am oprit în dreptul lui pentru că pe partea dreaptă erau alte mașini parcate, l-am salutat și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Fără să răspundă la salut, mi-a spus scurt ,,Trage pe dreapta!” Am oprit la vreo 25 de metri de locul în care fusesem inițial oprit, agentul a venit lângă mașină și mi-a spus scurt ,,Actele dumneavoastră!”.

Observând că nu poartă mască deși este vreme de pandemie și urma să interacționeze cu mine, de la sine înțeles i-am cerut să-și pună masca. Mi-a replicat extrem de iritat că nu are această obligație, fiind în aer liber. I-am spus că se înșală, întrucât în condițiile date trebuie să poarte mască. Din nou a refuzat să-și pună masca. Ne-am mai contrazis câteva minute, iar la un moment dat polițistul, pe care, am aflat ulterior, îl cheamă Raul Mona, practic urlând, mi-a zis ,,Prezentați documentele și coborâți din mașină!”. Evident, i-am spus că nu îi dau nici actele și nici nu cobor din mașină până nu își pune masca.

Din nou discuții contradictorii pe aceeași temă, din nou voce ridicată din partea polițistului care m-a întrebat dacă știu ce se întâmplă dacă nu îi execut ordinele. I-am spus că nu e cazul să mă învețe ce se întâmplă pentru că sunt avocat și cunosc legea, după cum în mod greșit și-a găsit să facă cu mine căprărie la maniera la care o face. Sigur, s-a enervat și mai tare, cerându-mi din nou să cobor din mașină. Am refuzat, spunându-i că nicidecum nu cobor până nu își pune masca. Atunci, a pus mâna pe telefon și a cerut sprijin de la o patrulă, indicând unde să vină. A mai răcnit de câteva ori să mă dau jos din mașină, eu am refuzat, spunându-i că nu am această obligație legală, dimpotrivă, legea prevăzând că sunt obligat să stau în mașină.

La câteva minute au sosit mai multe echipaje de poliție, jandarmerie și poliție locală cărora le-a explicat ceva, cu intenția vădită de a se răfui cu mine, așa încât membrii echipajelor sosite au înconjurat mașina, urlând fiecare să cobor. Niciunul dintre cei sosiți la fața locului nu avea mască!!! Le-am spus fără ezitare că până nu își pun masca nu cobor din mașină. O tânără polițistă brunetă pe care nu știu cum o cheamă s-a postat lângă mașina mea și îmi țipa întruna să cobor. Observând escamotarea agresivității forțelor de ordine adunate la cererea agentului de poliție Raul Mona și simțind că vor să mă agreseze fizic am ridicat geamurile laterale ale mașinii și m-am blocat în interiorul ei.

Am sunat-o pe soția mea să-mi aducă rucsacul în care aveam permisul de conducere și talonul mașinii întrucât le uitasem acasă. Până când a sosit soția, toți cei prezenți m-au asaltat, lovind geamurile laterale și parbrizul mașinii, agitând spray-urile paralizante pe care le aveau în mână, răcnind să cobor din mașină, să dau jos geamurile laterale etc. Nu acestea sunt procedurile recomandate pentru astfel de situații. Cel puțin după buna mea știință! La un moment dat, unul dintre bărbații în uniformă (nu știu dacă polițist rutier, jandarm sau polițist local) a pulverizat în radiatorul mașinii din flaconul spray-ului paralizant pe care îl avea asupra lui, gândind, desigur, că astfel voi coborî din mașină.

Agentul Mona Raul a încercat să desfacă chederul de la portiera stângă a mașinii mele cu o cheie pe care o avea în mână. Nu a reușit, ceea ce l-a enervat și mai tare, ajungând să se învârtă în jurul mașinii, lovind în ea cu mâna/pumnul, ca scos din minți. S-a adunat o mulțime de oameni care asistau curioși la cele ce se întâmplă, de pe margine, probabil, spectacolul fiind unul neobișnuit, dat fiind că, pe de o parte, erau 15-20 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, 4-5 autovehicule de intervenție ale acestor forțe de ordine, cu mijloacele de semnalizare luminoasă în funcțiune, iar pe de altă parte, era o mică mașină de făcut piața în care se blocase conducătorul acesteia, persoană vădit mai în vârstă, neînsoțită care în contextul manifestărilor expuse mai sus, a avut reprezentarea că în momentul în care va coborî din mașină va fi agresată și fizic. În același timp, polițiștii au încercat pulverizarea spray-ului și pe la portiera portbagajului. Agentul Mona Raul m-a amenințat că cheamă pompierii pentru a desface cu forța mașina, în scopul de a mă scoate din ea.

Toate acestea au durat cam 10 minute, după care a sosit soția mea cu rucsacul în care aveam permisul de conducere și talonul mașinii. A mai sosit și un alt polițist care, sub cuvânt că mă cunoaște, mi-a cerut să cobor din mașină!? Desigur, nu am vrut, starea de tensiune și agresivitate la adresa mea a mulțimii de polițiști adunate pentru a mă pune la punct, fiind palpabilă și la cote maxime. De altfel, viteazul agent de poliție Mona Raul i-a spus soției ,,Îl voi scoate cu spray-ul paralizant din mașină!!!”. Soția mea a fost siderată la auzul acestei amenințări și i-a cerut să se potolească, argumentându-i că nu are motive pentru așa ceva. Am auzit din interiorul mașinii câte ceva din această discuție și mi-am dat seama despre ce e vorba, motiv pentru care i-am urlat din mașină că este un huligan.

Au trecut ceva minute până când am coborât geamul din dreapta al mașinii mele și soția mi-a putut da rucsacul. Am scos actele și le-am înmânat polițistului care susținea că mă cunoaște și care, în mod evident, a avut un comportament normal, civilizat care, practic, alături de intervenția soției, a contribuit la calmarea spiritelor. La cererea repetată a polițiștilor de a coborî din mașină, neavând încotro, întrucât puteam sta acolo cu toții mult și bine, m-am executat. În acel moment, agentul Mona Raul s-a apropiat de mine și s-a înfipt în fața mea, practic nas în nas cu mine, provocându-mă să-l lovesc. Desigur, nu am răspuns provocării sale, cerându-i doar pe un ton ridicat și ferm să se îndepărteze de mine și să păstreze distanța de 1,5 m, impusă de condițiile de pandemie SarsCov 2. Nu s-a conformat, motiv pentru care m-am dat eu câțiva pași înapoi. Apoi, mi-a cerut să suflu în aparatul etilotest. M-am supus testării, iar după câteva secunde domnul agent de poliție Mona Raul a anunțat că aparatul etilotest indică zero.

Domnul polițist m-a anunțat că îmi reține permisul de conducere în vederea suspendării întrucât nu m-am supus ordinelor lui, fără a preciza cărora dintre ele și că, de asemenea,  îmi aplică amendă la Legea nr. 61/1990 întrucât am adresat cuvinte jignitoare celor prezenți. I-am spus că ceea ce face este un abuz, că el este un huligan cu comportament pe măsură, iar ceilalți care au asistat impasibili la abuzul lui nu fac cinste uniformei de polițist și au manifestat o conduită nedemnă calității de polițist (cam acestea au fost toate cuvintele jignitoare pe care le-am adresat ,,celor prezenți”). Toate acestea le-am spus cu voce tare, să audă lumea.

Eram revoltat de umilința la care am fost supus de niște polițiști care nu cunosc nici legea, nici procedurile în astfel de situații și așteaptă doar ocazia pentru a-și manifesta pornirile violente, nejustificate și mult disproporționate, atât față de o persoană singură, cât și față de situația concretă. Am semnat unul dintre procesele verbale, cu obiecțiunile care s-au impus, pe celălalt, prin care mi se aplica amendă la Legea nr. 61/1990, nu l-am semnat întrucât nu cuprindea concret cuvintele jignitoare pe care le-am adresat ,,celor prezenți”.

Am plecat de la fața locului, după mai bine de o oră și un sfert de circ cauzat de un agent de poliție impropriu și inadecvat pentru sarcinile de serviciu și interacționarea cu oamenii. Ajuns acasă, am simțit că nările mă ustură din cauza substanței paralizante din spray-ul cu care polițiștii au pulverizat pe la radiatorul mașinii.

Aceasta a fost pățania prin care, fără voia mea, am fost obligat să trec, în esență un linșaj psihic care s-a voit a fi și fizic, de care, totuși, am reușit să scap, în primul rând pentru că m-am închis în mașină, iar în al doilea rând, din cauza intervenției soției mele și a polițistului care a spus că mă cunoaște, calmându-și astfel colegii. A fost o experiență traumatizantă, peste care nu doresc nimănui să treacă și care mi-a clătinat convingerea că toți polițiștii sunt în slujba cetățeanului. Rămâne ca în urma eventualelor verificări, care s-ar impune a fi efectuate în legătură cu incidentul descris, să se aprecieze dacă polițiștii au acționat proporțional, corect și în limitele legii.

Avocat Dan Mihai Șuta.”

58 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Ați ascultat povestea buricului Pământului nr. 1, adică avocatul în dauna buricului Pământului nr. 2, adică polițistul. Ce-mi place mie când se întâlnesc face to face acești Demiurgi ai existenței umane! Din păcate mai sunt și alții. Politicieni, medici, arhitecți etc. Adică în logica avocatului permisul și talonul mașinii nu trebuie să fie la tine? Că de era la el toată învălmășeala asta aiurea nici nu se întâmpla. Oare calculatorul dânsului înregistrează asta? Pe de altă parte așa-zisul polițist a prezentat veritabile calități milițiste. Din păcate și colegii lui. De aia zic eu că degeaba facem noi reforme și înființăm fel de fel de poliții devreme ce materia umană cu care lucrăm e aceeași. În 30 de ani de la Lovituție totuși ceva trebuia să se schimbe. Nu uniforme și mașini. Restul. Mentalitatea.
    Întrebare întrebătoare către polimilițist. Totuși ce pericol a sesizat dumnealui devreme ce a început să țipe către șofer? A atins ceva ego-ul lui? În paranteză spus eu nu cred că nu cunoștea pe avocatul în cauză. Ba din contră. Și eu îl știu. La polițiști și judecători cam intră la fișa postului. Așa că …..🤔🤔🤔

    • Satmarean Răspunde

      Băi Șuta mi-ar fi rușine !!! La fel ai făcut și în Bihor !!!. Ce exemplu de om demn ești ???

    • Indian Wels Răspunde

      Politist idiot , fara scoala , trebuie pusi la colt astfel de interlopi in haine de politie .

      • altu fără bmw Răspunde

        Amândoi s-au comportat sub nivelul lor. Adică ceva de genul “bă, tu nu știi cine sunt eu! Ba nu, că tu nu știi cine sunt io!” Execrabili amândoi. Și când te gândești că astfel de oameni servesc legea și dreptatea în țara asta….!!!😱😱😱😪😥😤😫🤮

      • Abbabbei Răspunde

        Ce astepti de la acesti militzieni de RAHAT?Mai ales de la unul ca MONA?Egal cu spirtul sanitar!Se aseamănă si numele!Mie personal imi vine să vomit de aceste jeguri imputite,viitori “PENSIONARI SPECIALI”

  2. circarul suta Răspunde

    Eu zic ca minti cu nerusinare! Esti blocat in masina si toti politistii din jurul tau au masti se vede extrem de clar in toate poze!In momentul in care ai coborat si gesticulai ca un apucat,toti politisti au masti! Nu stiu cum s-a comportat agentul,cat de regulamentar te-a oprit si ti-a cerut actele ,care de fapt nu le aveai ,fapt care constituie contraventie, asa ca te-ai gandit sa faci circ poate scapi! Eu zic ca esti de Enatescu si ca te-ai comportat ca un macac turbat! Daca eram in locul politistilor te incatusam si te duceam la psihiatrie!Oricum acolo vei ajunge!

  3. mae Răspunde

    mona e un idiot……..nu stiu ce asteapta sal puna de portar…..pina nu se va intimpla ceva nu o sal schimbe dar culmea ca se leaga doar de pensionarii si copii,,,,daca este adevarat nu prea se stie unde e adevaraul…un adevarat politist trebuie sa fie altcumva…..caracter,bun simnt sa dai dovada de om al legi……nu lupte libere ce face el ,,,,,,ce sa zic nui primul si ultimul caz……in putine cuvinte este un violent si nu este meseria de politist ptr el 100% TREBUIE SCHIMBAT URGENT………

    • Nu conteaza Răspunde

      Idiot ești tu bai moarte!!!! Ai rămas fără permis?? Nu i bai!!! O sa faci craci frumoși.

      • Suuuut In Cur! Răspunde

        Păcat că mai respiri!Cu prostata cum stai?Nu stiii,asa-i?Eu sper că deja e stadiul 4,dar 5 ar fi si mai bine!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Mona..doar de pensionari si vopii? Muahahhha :))
      Pai tocmai s-a “legat” de un imens avocat, nevasta de procuror. Fara sa pare ca l-a impresionat nici aura tovarasului avocat, nici culoarea masinutii dumisale. Iar in filmare cel putin, doar avocatu urla, iar TOTI politistii poarta masca. Iar povestea cum ca i-au dat lacrimile…ma face sa plang.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Oricum o fi Mona asta, macar stie sa scrie corect. Nu ca tine,

    • Bianca Gerenyi Răspunde

      Voi credeți ca protecția împotriva acestui virus ucigaș cu care trebuie sa ne luptam e doar asa un moft? Distinsul domn avocat Suta a cerut polițistului sa își pună masca (, lucru pe care trebuia sa îl facă și fără a i se cere expres), cerere care i-a fost nesocotita,în acest caz, cum sa reactionezi? Normal a fost sa strige, cum altfel sa te faci înțeles în fata unui tâmpit? Bine ca a scăpat fără sa fie scuipat în fata cu tot cu uniforma lui, ca merita clar!!!Un om care ar trebui sa fie în slujba cetățeanului sa te nesocoteasca într-un asemenea mod? Este inacceptabil! Dacă tu ești un iresponsabil nu te poți juca cu sănătatea altor persoane, sau joacă-te cu sănătatea familiei tale dacă ești atât de viteaz! Și apoi spectacolul cu nu știu câte echipaje, care au intervenit ca să ce? Adică dacă ceri sa se respecte obligativitatea purtării măștii prezinți un pericol pentru care e nevoie de intervenția mai multor echipaje? Sau ce aveau de făcut celelalte echipaje? Sa constate ce impertinent coleg au? care era rostul lor?sau poate agentul Mona nu știe sa scrie și trebuia ajutat? Îmi pare extrem de rău domnule avocat că a trebuit să treceti printr-o astfel de experienta!

  4. 😁😁 Răspunde

    🤔🤔🤔 Domnule avocat, dupa inregistrarea vazuta, mi-e mi se pare ca dumneavoastra urlati si gesticulati, politistul va avertizeaza sa nu mai urlati!! In rest ca cea fost inainte puteti sa spuneti orice!!
    Dar daca aveti dreptate depuneti plangere la prieteni vostri de la Parchet! 😜😜😜

  5. Boul Apis Răspunde

    Dupa ce un oras intreg te vede cum faci ca maimuta la gratii ,trebuie sa fi extrem,extrem de prost sa mai rascolesti rahatul ,ocazie cu care neuronul tau expirat precum si toata (ne)stiinta ta avocateasca ,gaseste de cuviinta sa se autoinculpe (lipsa actelor=contraventie).Vai clientilor tai ca avocat mai prost ca tine nu cred ca exista!Vai viitorilor tai colegi de balamuc,pe tine doar electrosocurile te mai salveaza ca diazepamul il iei ca pe tic-tac.Nevasta-ta fost procuror ce zice,ca de dement te stia de mult ,imediat o sa ajungi si infractor!Tare mare bou mai esti!Fa-te scriitor poate ai mai mult succes!

  6. Nu conteaza Răspunde

    Sa ne înțelegem, nu știu cine are atâta răbdare sa citească asa prostii, pagini întregi. Unu la mana, dumneata ești mai bun de scriitor dramaturg, doi la mana, ai uitat niște detalii acolo, probabil ft importante. Se spune ca dumneata ai filmat, ieși public cu ea, sa auzim și noi oamenii de rand ce anume s-a discutat!! Faptul ca doar dumneata vi cu scuze, iar din cealaltă parte a politiei liniște, ce sa mai credem? Cei vinovați mereu se scuza!!! Întrebarea mea e, care e motivul tăcerii politiei???????? Care e legătură dintre politie și acest asa zis avocat de se tace??

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Nu isi pune mintea politia cu toti plăvanii din ecosistemu virtual, de-astia care fac jonglerii de dragul unul like.

    • Sindicatu neînregistrat Răspunde

      @nu contează. Nenea sindicalistu îmi spui și mie cine a trimis materialul video la presă? Primești chitanță pe cotizație? Ai văzut cumva raportul privind cheltuielile sindicatului? Înainte să vă apucați de împușcat, dat cu pulanul, pus cătușe ce ar fi să vă faceți curat în ograda proprie. Farisei ce sunteți!!!!

      • Nu conteaza Răspunde

        Auzi domnule, nu știu despre ce naiba vb, eu îmi spun punctul de vedere!! Ca simplu om de rand fără funcții de avocat sau magistrat ok??

  7. ami pare rau la domnii politisti Răspunde

    https://youtu.be/-NmW6v7liQw
    priviti un Suta mai tuciuriu dar care a facut si el o “facultate” …dă drept moshule!
    Bombardierule!Băi Suta da esti periculos rau! Lasa scrisu prin presa sm ,fa-ti canal de youtube ca si Dani Mocanu,poate faci si o manea despre cum ai fost violat psihic de pulitai,dupa ce ti-ai luat spay pe post de afrodisiac sa vezi ce mai “lubrifiau” pulanu pe ceafa ta!Noroc de duamna procuror ca iti luai somn de numa numa.Trebuiau sa te testeze de prafuri ,nu de alcool ,ca la cum dadeai din crenguțe si stateai pe loc , sigur nu bausesi redbull ca sa iti dea aripi.

  8. cârcotaş Răspunde

    În limbaj poliţienesc a lua pe cineva cu ,,dumneata” este desconsiderare majoră. Să nu-mi spuneţi de DEX, aici e vorba de înţelesul încetăţenit. ,,Dumneata” o fi pronume de politeţe la ţară dar când un poliţist ţi se adresează aşa îţi comunică că nu meriţi mai mult. E o jignire!!! No da’ nu mi-i milă de Şuta ăsta care s-a dat în spectacol arătând că n-are eleganţa profesiei.

  9. Eu Răspunde

    Șuta traumatizat??? Poi el e expert în a traumatiza! Un arogant, unul din indivizii ce se consideră un fel de zeu. Vine și ziua plății!

  10. Johny Spargaci Răspunde

    Daca bine imi amintesc,cu ceva ani in urma,dl.avocat Suta a fost angajat sa apere in instanta niste drepturi ale politistilor.Cred ca a fost contractat in acest sens de catre pr.sind.SNPPC(un papa lapte) al pol.din Satu Mare.Nu stiu despre ce drepturi era vorba ,insa am impresia ca n-a reusit sa rezolve problema !Asadar, nu are ce le reprosa acestora ! 😂

  11. Ion ion Răspunde

    A lui Suta era numărul !!!!!

  12. Walker de Szatmar Răspunde

    „Se sparie gândul” când citesc comentariile sindicaliștilor și ale onorabililor colegi de haiducii ai agentului de poliție. Ce mentalitate pot avea unii funcționari publici care consideră că ei sunt stăpânii plantației iar cetățeanul este negrul lor. Să-i doteze cât mai repede cu body cam!!! Astfel de inși care se cred D-zei mă și mir cum trec testele psihologice. Ce școli or fi făcut? Cu ce note or fi absolvit? Atât de multă lipsă de cultură, de educație, de empatie mă îngrozește!!! Cred că toți postacii polițiști ar trebuie verificați psihologic, dar urgent. Atâta ură viscerală înmagazinată în mintea unui purtător de armă letală este înfricoșător!!! M-aș simți mai confortabil dacă mâine MAI ar anunța că toți postacii urmează a fi testați psihologic iar până vin rezultatele le este suspendat dreptul de port armă!!! Iar testările psihologice să fie efectuate de o comisie independentă, nu de un alt angajat MAI… Haită de animale sălbatice nu oameni. Păcat că marea majoritate a polițiștilor, care își fac datoria, sunt umbriți de niște neaveniți.

    • Szalma Jack Răspunde

      D-le “Walker de Szatmar”.Ceva imi spune ca esti “impricinatul” care se da victima !Probabil nu stii ,dar sunt multi absolventi cu studii de drept care s-au facut politisti,agenti de politie, pentru ca n-au avut suficienta “sustinere” pentru a intra in “barou”,unde stim cu totii ca sunt locuri putine si cat de greu se “patrunde” !!Dar stati cu totii linistiti,agentii de politie,inclusiv cei cu cu studii superioare, isi fac treaba acolo unde isi desfasoara actvitatea,chiar si la politia rutiera,pe bani mai putini,dar si-o fac !Respectati legea.asta e tot ce trebuie sa faceti !!

      • Walker de Szatmar Răspunde

        @Szalma Jack. Nu sunt cine presupui, dar nici nu vreau să ajungem ca în bancul „recunoști că ești mistreț”. Tu ,de paie fiind, stai în porumb, balot sau pipă? Sunt surprins că ne dezvălui atât de multe despre tine. Deci absolvent de „particulară” la f.f.( a se citi fără fond), ajent la rutieră, visător să devină avocat dar lipsit de curaj pentru a da examen., nemulțumit de salariul de la 6.000 în sus(plătit din impozitul celui care trebuie să stea drepți și să înghită complexele unora), dornic de răzbunare față de cei care au reușit să realizeze mai multe în viață. Noi o respectăm. Voi? Nu de alta dar văd colegi de-ai tăi, în mașini inscripționate, vorbind la volan, fără centură, oprind cu girofarul funcționând să-și facă cumpărăturile, etc.. Dar să ne întoarcem la subiect. Ce regulă fu-se încălcată pentru a justifica oprirea unei persoane despre care știai că nu are permisul suspendat?

        • DinJungla Răspunde

          Walker, plătești tu la mata cotizație și salarii, în rest nimănui. Iar de le știi pe toate, te poți face polițist și tu, dar probabil nu ai atâta capacitate. Polițiștii ăștia le știu pe toate, cine are permis cine nu, cine are asigurare cine nu, propun ca politia sa stea în birou, inclusiv când moare cineva pe trecere. A murit, de ce sa mai meargă la eveniment nu???? Cam asa suna ceea ce afirmi matalica.

      • Nicaierisipestetot Răspunde

        Bv Szalma Jack. I-ai dat-o :)).

  13. ,Pipo Răspunde

    Mă întreb și eu, când un coleg de a lui Mona este prins băut la volan sau face accident gen “colegul de la Ardud” oare tot așa s-ar comporta marele Mona.

    • Stiu Răspunde

      Care e relevanta comentariului dvs?

      • Demostene Răspunde

        @Stiu. Egalitatea de tratament îți spune ceva? Dubla măsură? Sunt convins că nu, dumneata le știi pe toate. Ești plin de autosuficiență.

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Vedem atunci. Sau ajunge “dilema” dvs pt a dovedi ca avocatu lui peste nu e nimic altceva decat un simplu contravenient, la faza asta?

        • Stiu Răspunde

          @demostene, știi unde staționează musca?? Exact, pe matale!!

        • Stiu Răspunde

          Egalitatea de șanse o are fiecare, depinde de comportamentul fiecărui individ. Unul precum dvs, trebuia pus în camasa de forță… Știi ce e aia? Păcat ca nu ai fost tratat pe măsură! S a pierdut atâta vreme lângă un instabil psihic.

          • Filipicele

            Știe de cămașă de forța din familie,de mic,doar ai lui erau cu dunga roșie in buletin!

        • Stiu Răspunde

          Aaaa, și îmi scuzați impertinenta, Măria Ta!!!! Toți sunt prosti, deștept ești doar tu. 😉 Păcat ca nu te uiți în oglinda sa vezi cât de trecut ești!!

    • ARDUD! Răspunde

      Sigur NU!Vezi cazul de la ARDUD!Eu am făcut sesizare pa site-ul DNA-ului si nici până acum nu am primit răspuns!Si văd că si domnii Stan S. si Dănciut C. sunt bine mersi pe POSTURI!Interesant asa-i?

  14. Filipicele Răspunde

    Da,domnu’ avocatDan Mihai Suta ,măreț,înălțător ,sublim!Ai reușit sa te umpli de ridicol,sa-ți terfelești familia (soția fost magistrat,sora notar,etc),sa scuipi ( a câta oară) pe profesia de avocat pe care o tot fluturi,fără sa ai vreo legătura cu justiția,sa te comporți ca ultimul manelist in trafic,iar apoi sa-ți verși umorile mincinoase de scriitor ratat prin presa…Ah, și mai faci ceva comentezi sub diverse pseudonime și îți pui prietenii ( soția unui alt avocat vagabond și infractor dus încătușat la beci ,care se bătea cu politia prin cârciumi sordide de unde își “salva” fiul drogat și bețiv, ne tine o prelegere despre coronavirusul și masca aferentă lui),ce poate fi mai jegos ?Poti sa fi mai retardat de atât?Acesta este modelul pe care îl promovezi ca mare patriot ,acesta este “actul de voința civică” pe care îl faci in calitate de președinte al asociației “Uniți pentru Satu Mare”?Hai sa vedem ,poți sa cobori mai jos de atât?Eu cred ca da!

    • @Filipicele Răspunde

      Oameni care suferă de “anacronism cronic” ,indivizi care au rămas cu mentalitate ceaușistă gen : bă,voi știți cine sunt eu??? Puțini,dar mai sunt !!

  15. circarul Răspunde

    sute e sincer un nebun psihic, dar nici cu mona nu mie rusine, are un comportament de mahala, eu sincer nu stiu cum a ajuns politist dar e in prim scandal, mai era un politist asa brez precum acest mini mona scandalagiu, pe nume balta- eu am avut un caz concret, apropo si eu am fost amenintat de mona odata………… ca daca ma prinde in trafic imi arata legea………. inca nu a fost cazul…….vom vedea

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Pai draga comentator, in in fisa postului lui Mona sa arate legea fiecarui coparticipant la trafic, ba mai mult decat atat, sa o si impuna. Si tocmai de aceea supara, ca e intransigent, pana si cu “vedetele” locale. Ca daca era ghiocel in fata “eruditei” personulitati locale nu stia nimeni de caz, avocatu era cu orgoliu la cer si nu “vedeta” in mediul virtual. Dar na, norocul lui e ca is inchise gradinile ziologice si lunea are nevoie de spectacol, deci teren si moment propice pt a se manifesta

    • DinJungla Răspunde

      Circarule, dacă o sa faci precum maimuța încuiată în mașină, vei plăti, de nu, mai ai o șansă cu vb bună sa fi iertat!!! 👍 Crede ma ca se mai și iartă, atitudinea face diferența! Drumuri bune!

  16. Adrian Cozma Răspunde

    Suta, esti o mizerie!

  17. mae Răspunde

    mona trebuie descalificat………….e un increzut zici ca lucreaza la firma lui nu in slujba cetateanului……….

    • Bai nene Răspunde

      Bai nene, în slujba cetățeanului, sa îți pupe tălpile când te oprește politia??? Hai fi serios! Ca nu sunt ei slugile voastre.

    • Bil Gheiț Răspunde

      Da,da,da descalificat !! Să fie dat afară din poliție !! Cum îsi permite să oprească selectiv,doar pe unii dintre participanții la trafic ??!! Ori să-i oprească pe toți,ori pe niciunul !! Băi ce om !!

  18. mae Răspunde

    domnule sint coleg de al lui si il cunosc foarte bine stiu cum porneste ziua ….si cum se adreseaza si asa mai departe……el porneste la vanatorea

    • ... Răspunde

      În fine ai recunoscut și tu că ești polițist. Coleg-necoleg dar așa ceva într-o țară civilizată nu se face! Amândoi se cred buricul satului, și polițistul și avocatul. Până la proba contrarie. De mine amândoi să se ducă …. pe Someș.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Draga mae, ai si ceva dovezi? Ca acolo, la inceput de ziua mai este si cate un sef, cate unu doi trei colegi… . Sau vorbesti asa, sa faci pe timoratu? Pai aveti sindicat… . Sunt niste plangeri depuse de tine de-a lungul timpului? Ca daca nimic din toate astea, ia-ti cascheta si plimba ursu.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Partea buna e ca, la cum stii sa scrii romaneste, m-ai convins ca esti “militzian”.

  19. cacamaca Răspunde

    Frateee,noroc ca este editie electronica ca daca era tiparita mai taiam cateva hectare de padure sa aiba ziarul suficiente pagini!Totusi am o mare dilema :cand a iesit intr-un final din “masinuța galbena de facut piata” ( fenomenul pitzi loveste si la barbatii aflati la andropauza se pare),personajul parea ca are o pozitie a corpului bipeda,dar din avalansa de onomatopee debitate nu am reusit sa inteleg daca stapaneste si limbajul articulat,din gesturi este clar ca in cazul sau evolutia a inregistrat un accident genetic,deci,a scris el in totalitate tot materialul publicat?A muncit tot “uichendu” sau si-a convocat secretara blonda la cabinet si amandoi sau dedat la sedinte prelungite de “brainstorming” pana s-a ridicat ca o tornada pana si praful de pe presul de la intrare?

    • Panarama de sub Ceas Răspunde

      Doar n-ai crezut ca-l duce mintea la redactarea unui astfel de material ??!!! Este plagiat !Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Masinuta mea Opel Adam de culoare galbena….ma kk de ras. Ce dobitoc,

  20. Lică Venturianu Răspunde

    P.S.-Am auzit că Teatrul de Nord duce lipsă de figuranți bătrâni…😂🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.