Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Autostrada Nordului a primit aprobare! Lucrările încep de la 1 ianuarie 2021

Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021, după ce proiectul de investiție a fost aprobat în Plenul Camerei Deputaților, titrează Digi24.

În plen au votat 211 deputaţi pentru proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții la Autostrada Nordului. Unul singur s-a abţinut, notează Agerpres. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Potrivit proiectului, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului.

Autostrada Nordului are termen de execuție 1 ianuarie 2025

,,Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021″, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

 

17 comentarii

  1. Rrrr Răspunde

    Frumos . Sa vedem.

  2. jean Răspunde

    Cam greu de crezut 1 ianuarie, chiar in prima zi a anului dupa revelion e zi libera. Vor lucra mahmuri?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Partea naspa e ca, si 2 ian e liber, si imediat dupa vine boboteaza. Apoi un wekkend, si se face punte cu 24 ian. Februarie e decat de 28 zile, nu merita sa te apuci, iar la 1 martie e martisoru etc. Poate spre toamna, dupa ce vine lumea din concedii.

  3. Gica Răspunde

    Mai degraba conectarea zonei la A3 prin A15 (proiectul propus pentru legatura Livada – Marghita), sau conectarea la A3 prin drumul expres Satu Mare, Baia Mare, Cluj. Sanse zero de bani pentru o autostrada peste munti altundeva decat la Sibiu – Pitesti si Brasov – Bacau, singurele zone fezabil economic. In alta ordine de idei, mai bine am dezvolta potentialul naural al muntilor calimani decat sa-i brazdam cu poluare si autostrazi. Exista calea feara pe la Salva, se poate moderniza aceea.

  4. Nick Răspunde

    Interesant, se vor apuca direct de lucru, fără studii de fezabilitate, licitații !! Cine mai crede în povești?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Cum cine? Votantii. Aia de se vad megiesi cu alte autostrazi…codrului, oasului etc

  5. H&R Răspunde

    Daca ar zice Orban, hai ca a-si crede. Orban Victor nu Lajos, az élet néha bajos.

  6. Dacus Răspunde

    Pai ungurii cam au terminat cu autostrazile ,acum fac liniile ferate sa mearga cu 160km/h.

  7. S Răspunde

    Ce aprobare a primit, a fost votata o lege care permite executia. Logica e urmatoare: se poate aproba in plen orice lege care oricum nu se va implementa din diverse cauze: n-o sa fie sursa de finantare, trebuie sa fie facut proiectul, mi , zeci de mii de terenuri trebuie expropriate. La lucrarile topo se vor gasii mii de cladiri fara autorizatie sau alte lucruri: conducte, linii electrice etc. Si oricum daca s-ar trece de astea pe traseu se vor gasii schituri arheologice, lilieci si broaste asa ca autorizatia de mediu va intarzia 5-10 ani. Luativa mai bine elicopter.

    • abc Răspunde

      Cu părere de rău ,tot nu știi sa scrii …
      Jenant .

      • S Răspunde

        Da abecedarule, e Janant sa nu comentezi continutul ci daca tastezi pe mobil un i sau doua, sau lipste o liniuta.

        • abc Răspunde

          Ciudat cum tastezi câte un “i” in plus repetând mereu aceleași greșeli …
          Nu ar trebui sa te superi ; chiar nh știi sa scrii corect .
          Asta e !🙃

  8. Vlad Tepes Răspunde

    Baieti, important pentru noi satmarenii, nu este cind va fi gata autostrada nordului ci faptul ca se deschide cu prioritate in cadrul investitiei un nou punct de trecere a frontierei care va fi legat imediat de centura, astfel ca Satu Mare va fi legat in mod direct de reteaua de autostrazi a Europei.
    Ma intereseaza sa pot urca pe autostrada spre Viena aici la iesire din oras.
    Nu stiu daca sint interesat de Kiev de ex.
    Acuma sigur ca ii compatimesc pe moldoveni care si ei , saracii, ar vrea sa mearga la Viena urcind direct pe autostrada, dar…..asta e deocamdata !

    • altu fără bmw Răspunde

      Doar atât că momentul în care s-a pus prima dată pe tapet acest drum fost când a ajuns Alianța DA la putere deci cam în 2005. Ba mai mult firma Tarr s-a pus atunci în mare organizare și dotare pentru că nu era capacitate destulă de livrare agregate și balast stabilizat pentru proiect. Apoi liniște. În acest timp ungurii erau cu autostrada la 100 km de graniță. Între timp ei au ajuns la graniță iar noi tot vorbim vorbe și promitem.🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.