Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 12 cazuri noi înregistrate în județ, în ultimele 24 de ore

 Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria 50-59 de ani, 15 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani. 69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.705 la cerere.

 

20 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Test pozitiv nu inseamna automat caz nou, ar trebui ca aceste teste sa aiba 100% acuratete ceea ce nu este cazul . Eroarea stabilita este de aproximativ 2.3% din totalul persoanelor testate, adica daca se testeaza 100 si 2.3% sunt gasiti pozitiv de acest test intram practic in marja de eroare si este posibil ca 0% sa fie de fapt depistati … cu ce …
    Stiinta pe paine … asta este terorism de stat .

    • covid 19 Răspunde

      Măi fârtate, m-ai băgat în ceaţă ci diferenţa intre ,,pozitivi” şi ,,cazuri noi”. Apoi marja se aplică pe rezultate nu pe nr. testaţilor. Adică dacă 10% sunt pozitivi din 230 persoane sar putea ca nu 23 de persoane să fie infectate ci 22,…Vezi că eroarea se aplică şi ,,negativilor”. Da’ nu-i mai simplu să zicem că totu-i o minciună?

      • Cetateanul Răspunde

        Test pozitiv nu inseamna nimic fara un diagnostic medical . Ca sa fim in clar .

      • Cetateanul Răspunde

        Daca nu putem depista virusul cu acuratete putem afla daca in perioada de “pandemie” au murit mai multi romani, nu-i asa ? Adica putem sa vedem impactul real al acestui virus asupra sanatatii populatiei . Impactul real, deci numarul de morti este egal cu perioada similara a anului trecut .
        Cam cinci clase iti trebuie sa intelegi treaba asta . Daca nu inseamna ca ori ai probleme serioase de perceptie a realitatii ori ai interese .

      • Cetateanul Răspunde

        In SUA si nu numai pedeapsa pentru raspandirea de informatii false in legatura cu o boala infectioasa se pedepseste cu inchisoarea pe viata !
        Se aude ca o sa inceapa in curand procesele impotriva “oficialilor” si a presei care a terorizat populatia .

        • covid 19 Răspunde

          ,,se aude”…, Unde plm se aude? Ai pus urechea pe pământ? De unde aveţi, voi conspiraţioniştii, aceste ,,informaţii”? ,,Altu” îi la pescuit acum da’ vine după masă şi-i spui lui.

          • Cetateanul

            Sunt avocati care strang dovezi deja si nu sunt novici . Este ceva concret, dar in presa pe care o citesti tu nu ai acces la asa ceva .
            Presa pe care o citesti tu iti ofera doar o perspectiva .
            Cauta si vei gasi .

          • Altu

            @covid 19,cum îmi duci tu dorul. Noroc că mai ai cu cine să te contrazici. Eu atât îți spun: stai în casă , poartă mască, până la Paștele Cailor și vei fi nemuritor. De mască cel puțin nu mai scăpăm în veci, business-ul merge bine, popândăii asculta orbește pe Dumnezeu Arafat, Iisus Ludovic și Sf Petru Rafila. Locul în rai e asigurat pt obedienți, iar “îngerașii în alb” au grijă să ne trimită la îngeri cât mai repede. Amin.

          • covidut

            Reactia ta m-a binedispus, desi problema in sine este grava.
            Nu mi-am imaginat ca sunt ata de multi inconstienti.
            Nu ai nici o sansa, sunt irecuperabili .
            Nu ne ramane decat sa speram ca nu ne vom intersecta cu ei .

    • Nr Răspunde

      Auleoo ce de “ecspertzi” comentatori avem pe situl asta,care mai de care cu tot felul de teorii “copy paste” Da’ pun pariu ca toti nu au mai mult de 12 clase (+- bacalaureat)

  2. Satmarean Răspunde

    In articolul dvs. , inca cald se afirma 10 cazuri la politisti de la Halmeu azi la 11.29 minute, iar de sambata pana azi sunt 12 anuntati acum , cum vine asta, greu de crezut, foarte greu, de ce nu se spune adevarul ??? Chiar ne luati de fraieri ?
    https://portalsm.ro/2020/10/zece-politisti-de-frontiera-de-la-halmeu-confirmati-cu-covid-19/

    • ... Răspunde

      Bună dimineața dragul meu! Încă nu ți-ai dat seama că exact atâtea cazuri de covid sunt câte trebuie să fie??? Eu nici nu mai urmăresc. Perioada următoare anticipez o creștere de cazuri de până la 3000 pe zi. Și iarăși noi vom fi de vină nu guvernul care a insistat să organizeze alegeri locale. Ei nu au nici o vină!? La parametrii actuali ai pandemiei era mai sigur dacă organizam alegerile la termen la început de vară.
      Aș dori ca după pandemie să se facă screening temeinic pentru celelalte boli cronice, potențial mortale. Exact cum am făcut cu covid. Anticipez niște rezultate dezastruase. Nu cred că va avea loc. Probabil se va spune că nu mai sunt bani.

      • Cetateanul Răspunde

        Singura epidemie este epidemia minciunii si a tradarii . Aceste teste nu au nici o relevanta in sine, singure nu inseamna absolut nimic . Un doctor trebuie sa te consulte si sa stabileasca daca ai boala sau nu . Nu exista nici o autoritate pe lume care sa se poata interpune intre pacient si doctor . Totusi, dupa cum sta bine democratiei si capitalismului daca esti doctor si spui adevarul esti exclus automat din ‘sistem” . Si cand zic sistem nu ma refer la asa-zisul de sanatate . Citeam un studiu si concluzia a fost ca sistemul de sanatate este pe ultimul loc ca si importanta in starea efectiva de sanatate a unei populatii !!!
        Mortalitatea de anul trecut este aproximativ egala cu cea din acest an, deci pe “pandemie” se moare cam la fel .
        Ce sanse mai are un tanar dintr-o familie modesta ca sa ma exprim elegant ? Asta este terorism de stat, cine nu-si da seama traieste alt film .

        • covid 19 Răspunde

          De unde ai apărut cetăţene? Ce teorii ai!!! Cum nu se interpune nimic între medic şi pacient. SE INTERPUN: TESTUL, ANALIZELE MEDICALE, RADIOGRAFII, TOMOGRAFII etc. Fără acestea medicii nu se prea bagă a să formuleze diagnostice. Mortalitatea nu poate fi influenţată de de un nr. aşa mic de decese la nivel de ţară şi pt. faptul că, poate jumătate din cei decedaţi oricum mureau de bătrâneţe, gripa obişnuită s-a lovit de măsurile luate pt. covid, in timpul starii de urgenţă a scăzut nr. accidentelor de circulaţie, a scăzut poluarea şi nivelul Someşului. No, da’ vei găsi pe aici adepţi ai teoriei conspiraţiei, stai aproape.

          • Cetateanul

            Pai aum se interpune statul !!!
            Medicul ia masurile pe care le crede, deoarece el are pregatirea necesara nu niste birocrati de doi lei !!!
            Pot sa ia mediciii masurile pe care le considera ei necesare potrivit pregatirii profesionale exceptionale pe care o au ? In Germania un doctor care a efectuat autopsii a afirmat ca in marea lor majoritate pacientii ar fi murit in scurt timp oricum . Desi, autopsiile au fost interzise de catre stat !!! La dispozitia cui ? Mai invata bai !
            Teoria conspiratiei este ca oricine poate sa fie infectat ceea ce este o tampenie !

          • Cetateanul

            Termenul de teorie a conspiratiei a fost inventat cu un scop precis . Nu crezi povestile “oficiale” inseamna ca esti conspirationist .
            Pai fa si tu un calcul simplu, profesor de Standford afirma in urma unui studiu ca mortalitatea prin infectare este aproximativ egala cu cea a gripei . Si sunt multi oameni de stiinta care ies acum, date exista de luni de zile deja . Colpasul economic care ne asteapta va ucide cu mult mai multi oameni decat o gripa . Cred ca pe asta esti de acord cu un teorist al conspiratiei .

          • Cetateanul

            In Marea Britanie un doctor care a afirmat ca pandemia practic este inexistenta in practica lui medicala, adica oamenii prezinta aceleasi probleme si el ofera aceleasi solutii medicale a fost suspendat .
            Adica daca spui adevarul esti sustinator al unor teorii ! Asta da treaba !

  3. covid 19 Răspunde

    Măi nene tocmai ai emis teoria că virusul nu poate pătrunde în gâtlejul tău. Sau altceva inseamnă infectare? Cred că discut cu aspirant la premiul Nobel.

    • Cetateanul Răspunde

      Cred ca tu sustii teoria conform careia un virus poate infecta simultan o populatie intreaga . Trebuie inventat un premiu special pentru tine .
      Testele in masa pentru virusurile respiratorii sunt inutile, au doar o anumita relevanta cu valoare statistica .

      • ... Răspunde

        încă nu ai observat că tu combați religia la modă? Nu zic că nu este o problemă dar este infinit umflată. La anul vom muri efectiv de foame, momentan avem cca. 500 de mii de șomeri în plus față de anul trecut plus o parte din societăți nu a plătit dările către stat pentru că a fost scutit ori nu a avut de unde! Un birocrat care trăiește printre cifre și printre vise roz gen reveniri în V nu are de unde să înțeleagă. Lasă-l în boala lui și să-și facă inchiziția lui. Nu-i poți convinge, îți consumi nervii degeaba. Poate doar dacă Trump acum scăpat de covid nu va da tonul în lume și va zice gata băieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.