Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 30 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 30 de cazuri noi de coronavirus. În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 2.500 de noi infectări.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.296. Dintre acestea, 757 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.860.226 de  teste. Dintre acestea, 8.040 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere.

 

5 comentarii

  1. Golf Răspunde

    În link-ul de mai jos de la CDC sunt ratele de mortalitate pentru coco. Tabelul se află mai jos în pagină. Pentru a obține procentele trebuie înmulțit cu 100.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html

    în ciuda infectărilor și a umflărilor cu pompa a deceselor, rata mortalității de COVID-19 este:

    * 0,003% pentru segmentul 0-19 ani
    * 0,02%pentru segmentul 20 – 49 ani
    * 0.5% pentru segmentul 50-69 ani
    * 5.4% pentru 70+ ani

    – în cazul gripei sezoniere avem următoarele cifre ale mortalității:

    * 0,005 pentru segmentul 0 – 19 ani
    * 0,021 pentru segmentul 19 – 49 ani
    * 0,061 pentru segmentul 50-69 ani
    * 0,8 pentru 70+ ani

    – se vede limpede că mortalitatea iese din „schema clasică” doar pentru segmentul cel mai bătrân al populației. Diferențele semnificative de mortalitate le putem pune însă și pe seama mistificării, dar și a tratamentului. Antiviralele care se administrează au efecte adverse dintre cele mai dure și este posibil ca moartea să survină tocmai din această cauză.

    Cine este plătit să dezinformeze va nega și statisticile de pe site-urile oficiale.

    Se vede clar de la o poștă că se urmărește o agendă bine pusă la punct care nu este în interesul cetățeanului.

  2. covid 19 Răspunde

    Da’ tu ce plm urmăreşti? Tu ce agendă ai? Dar logica unde o ţii? Adică ai fi vrut ca autorităţile să aştepte să treacă anul ca să facă o statistică fără să ia nici o măsură? De ce plm n-ai venit în ianuarie să ne dai datele ăstea? Şi apoi pentru ,,gripa obişnuită” se fac vaccinări pe grupele de risc şi tratamentele sunt validate de experienţă. Şi încă ceva…Rata de mortalitate se aplică, bănuiesc, pe numărul de îmbolnăviţi. Greşesc? Dacă-i aşa trebuie să-ţi spun că restricţiile, bune, proaste, au înfrânat îmbolnăvirile iar statistica ta o să sufere în curând creşteri severe.

  3. Golf Răspunde

    Oaie, parcă oficial se spune că rata de infectare este cu mult mai mare decât la gripă. Logica aia cu bun simț spune atunci că numărul infectaților este mult mai mare comparativ cu gripa și totuși decesele sunt mai puține la numărul de infectați dar și pe total.

    Și mergând pe firul logic, din moment ce există vaccinuri de gripă și nu există pentru coco iar decesele puse pe seama coco sunt mai puține rezultă clar minciuna generalizată propagată de “stăpâni”.

    Oaie, eu nu am nici o agendă. Bunul simț și adevărul sunt caracteristicile care mă preocupă.

    Oaie, aia nu este statistica mea, dacă nu ai auzit de CDC, Center for Disease Control and Prevention, caută.

    Iată pe scurt pașii care vor urma în România:

    – creșterea cazurilor va continua până spre sfârșitul lunii, cu închideri de școli și localități, amenzi, măști obligatorii, ATI blocat și toate nebuniile;
    – la începutul lunii viitoare se va intra într-o fază de platou, pentru ca, precum anti-Făt Frumos, numărul infectărilor să scadă vertiginos;
    – acela este momentul în care autoritățile vor clama că au învins virusul prin măsuri administrative;
    – în atmosfera sărbătorească se vor relaxa, pe repede înainte, măsurile care nu plac oamenilor. Recomandarea cu purtarea permanentă a măștii va rămâne;
    – PNL își va face campanie cu sloganul „Am învins virusul. Reparăm România!”
    – până la începutul lunii decembrie nu vor mai exista localități în carantină;
    – alegerile se vor desfășura la termen, iar câștigător va fi „anticomunismul”.
    – după toată această aventură și după ce se va întroniza noua putere, virusul va reveni.

    • covid 19 Răspunde

      Berbecule, n-ai înţeles nimic! Eşti unul din deştepţii forumului. Oricum, să scrii atâtea rânduri unei oi trădează o anumită patologie. Nu e vorba de covid. Continuă!

  4. ,Pipo Răspunde

    Avem nevoie de alegeri atunci vor scădea infectații😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.