Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Coronavirus Satu Mare: 32 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 32 de cazuri noi de coronavirus, iar astfel, bilanțul infectărilor, de la începutul pandemiei, a depășit 900. În România, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 3.500 de cazuri noi.

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 116.628 de  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.358 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 09.10.2020 (10:00) – 10.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (39 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-everin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani. 58 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.854 Dintre acestea, 629 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.656.828 de teste. Dintre acestea, 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere.

14 comentarii

  1. Mascalzone Răspunde

    Incet dar sigur urca, pt ca oamenii nu respecta masurile ba chiar sunt indemnati sa faca asta. Dezinformatia vine pe facebook, oamenii pun pun botul la stiri false, nu le vine mintea la cap pana nu le moare cineva din familie, rude.

  2. Cetateanul Răspunde

    Celebrul test este realizat cu ajutorul primit din partea Chinei si nu poate sa detecteze nici un virus .

    • Mascalzone Răspunde

      Vorbest prostii, cred ca esti “altu” cu nick nou. Testele sunt bune, alea rapide sunt proaste dar alea se fac in privat la 80lei.
      Eu stiu cine a facut proaspat si a iesit pozitiv. Si ar simptome specifice : durere de cap, tuse, lipsa miros,slabiciune, febra usoara. Vecinul la un prieten pe strada cealalta a zis ca nu exista virus, apoi cand l-a luat a zis ca e raceala, la 47 ani om sanatos a decedat, pot sa-ti arat marmantul este langa a lui socru meu la “Inaltarea”

      • Cetateanul Răspunde

        Oamenii mai mor, si eu cunosc oameni relativ tineri care au murit subit de diverse boli . Inseamna ca i-au facut autopsia si au constatat cauza exacta a decesului, nu ?
        Stai, parca e “interzis” sa executi autopsii in caz de COVID 19 .

        • doftorul Răspunde

          Nu are sens sa se faca autopsie , covidul omoara in multe feluri , la unii plamanii se acopera de mucus si se ineaca , nupot respira , la altii se coaguleaza sangele si fac AVC sau infarct ,si sunt cazuri si cazuri ,la fiecare e putin altfel.Ce se stie precis ,covidul deregleaza sistemele de reglare a corpului : tensiune,zahar ,factor coagulant ,echilibru hormonal.Multi scapa ,se vindeca dar raman cu sechele grave ,unele nevindecabile ca si diabetul.
          Apoi nu e recomandabil sa faci autopsie ,lichidele corporale ajung in canalizare apoi in rauri ……si e si periculos , necesita laborator cu grad mare de siguranta ,sunt numai in locuri speciale de cercetare.

          • hakkate

            În logica ta bolnavi de cancer nu trebuie tratați că oricum mor??? De Hyppocrate ai auzit?

      • Altu Răspunde

        @mascalzone, nu e “altu”. “Altu” nu mai comentează și vă dă la toți covidatii M..E. Sper că ai înțeles.

  3. Englezu Răspunde

    Vedeti pe net : mesajul unui parinte care s-a vindecat de coronavirus, dar i-a murit fata de 29 ani “

  4. ,Pipo Răspunde

    Mascalzoni, dacă n-ai pune tu botu la tot ce-ți spune Orban și Tătaru ar fi mai bine poate dacă ar fi făcut la fel mulți din ce-i care au murit astăzi trăiau. Caz la mine in familie, diagnosticată cumnata cu aprindere de plămâni și tembelii îi dau medicamente de HIV. Pe mine unul m-au lămurit cu covidul.

    • covid 19 Răspunde

      Pe tine te-au lămurit cu covidu pt. că eşti retardat. Ce are HIV sau nu ştiu ce caz de al tău cu epidemia MONDIALĂ ( nu a lui Orban)?

      • Parampampam Răspunde

        Medicamentul dat ca si tratament dragule. E acelasi ca la HIV. Dar tu asta nu ai de unde sa stii. Tu scrii dupa dictare.

      • katena Răspunde

        medicamentele pt hiv sunt antivirale puternice care sunt bune si la altceva , de ex Viagra se da in doze mici la copii cu probleme de inima …….

    • Kankun Răspunde

      Cum ti-au raspuns si altii…vazand ca nu au un tratament standard, in mai multe parti a globului incerca/experimenteaza sa trateze covidul ca si pe alti virusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.