Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

VIDEO. Obiecte splendide de decor, bijuterii și genți realizate din pănușii de porumb, la Satu Mare!

O sătmăreancă reușește să creeze din nimicuri obiecte de decor, bijuterii, jucării și genți. Anamaria Szeremi locuiește în județul Satu Mare și este împletitor de pănușii de porumb, artă pe care a învățat-o cu mulți ani în urmă la o școală specială din Ungaria. Astfel, ea reușește să transforme banalele pănușii de porumb în adevărate obiecte de decor, genți sau bijuterii. 

[twenty20 img1=”207873″ img2=”207874″ offset=”0.5″]

Practic, cu multă răbdare și iscusință, femeia reușește să împletească pănușiile de porumb, iar lucrurile ce trec prin mâna ei capătă forme cu totul deosebite.

Obiectele pe care le creează nu sunt de vânzare, în general, ea lucrând mai mult cu tineri și copii, dorind să îi învețe pe aceștia această artă pentru ca ea să nu se piardă. Timpul pe care îl petrecere în crearea unui obiect este îndelungat, însă o face cu plăcere, produsul finit aducându-i o mare satisfacție și bucurie.

„Durează zece ore, cel puțin. Sau și mai mult. Depinde și de mărime, dar ca mărimea asta (n.r. – geantă), cel puțin zece ore”, a spus Anamaria Szemeri. 

Femeia poate fi întâlnită la Târgul Produselor Sătmărene, ce are loc în acest weekend în Grădina Romei din municipiul Satu Mare.

VIDEO – Anamaria Szeremi povestește despre împletitul pănușiilor de porumb

2 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.