Ultima actualizare: azi, 10:01

Locale

FOTO. Controale în zonele aglomerate. Polițiștii sătmăreni au legitimat peste o mie de persoane

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, ieri, 8 octombrie, peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activitățile de verificare participând peste 340 de forțe de ordine. Astfel, au fost verificate peste 70 de societăți comerciale, precum și 53 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1 200 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15 250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, polițiștii sătmăreni au acționat în zona unităților de învățământ de pe raza județului Satu Mare, ocazie cu care s-a urmărit: prevenirea abandonului școlar, identificarea elevilor care lipsesc de la orele de curs nemotivat, respectarea măsurilor pentru  prevenirea şi combaterea efectelor  pandemiei de COVID-19 în unitățile de alimentație publică situate în zona unităților de învățământ, monitorizarea modului de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii fără drept în aceste sedii a diferitelor persoane precum şi verificarea respectării măsurilor de protecţie în context COVID-19în incinta unităților de învățământ, respectarea prevederilor OUG 195/2002 în zonele adiacente unităților de învățământ,în special pe timpul afluirii și defluirii preșcolarilor și elevilor.

,,Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum și î mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei! Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, transmit polițiștii sătmăreni.

Sursa: IPJ Satu Mare

12 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Am drepturi consfintite in Constitutie si ignoral total recomandarile voastre !

  2. hingeru Răspunde

    In fiecare statie este plin de boschetari. Nu ii intreaba nimeni ce fac acolo. Cum sa las copii la scoala singuri? Politia locala se plimba cu masina !!!!!!!!!!! Altceva nu fac !!!! Autoritatile sa ia masuri !!!!!!

    • altu fără bmw Răspunde

      Azi am prins polimititzia locală dormitând la ora 11 sub podul Decebal în parcarea-minune de acolo. Asta fac.

      • Milițianul Răspunde

        Badea săracu….dovedește cu o poză, o filmare pe adresa redacției portalsm….
        Asta dacă tot faci o afirmație denigratoare!

        • altu fără bmw Răspunde

          Eu nu umblu pe stradă să tot fac poze ca unii. Nici de scandal nu-mi arde. Eu prefer să nu se mai întâmple așa ceva. Asta e destul pentru mine. Totuși stă și teoretic lucrează pe banii noștrii și pentru noi. Am doi martori dealtfel dacă vrei. Caută cine era sub pod la ora respectivă vis-a-vis de nefrologia de la fosta Luceafărul.
          Și oricum poza nu stă în picioare la o adică, știi și tu.
          Caz încheiat din partea mea.

          • Milițianul

            Mai nou există Tel Telverde unde poți reclama lipsa măștii… iar cel în cauză poate fi sancționat pe baza unei poze sau video.
            Deci poza sau video poate și dovadă.
            Eu personal te rog dacă se întâmplă să fi martor la un eveniment sau la ce ai zis tu legat de Poliția Locală, fă o poză o poză și trimite pe portalsm și să vezi cum reacționează cei competenți pentru a lua măsuri (asta nu înseamnă pâră, înseamnă să iei atitudine la neregulile acestui oraș, doar așa se va face ce trebuie și cum trebuie în acest oraș, doar dacă îs trași de urechi unii). În rest îți doresc sănătate și să ne auzim doar de bine…

  3. Mascalzone Răspunde

    Intra lumea in veselie fara masca la carciumi, agentii de pariuri, la supermarket 80% cu nasul afara.

    • ... Răspunde

      Da’ bine mai zici! Este revoltător că unii mai respiră! Sau unii care mai au chef de majorat sau căsătorie! Ia să le interzicem și pe astea! Și de unde mai au bani. No, ia să aflu io! Ori e oastea anticovid toți ori nu e! Până la victoria finală și nimicirea dușmanului de clasă!

  4. altu fără bmw Răspunde

    @Milițianul, înțeleg ce spui și sunt de acord. Doar că am niște experiențe cu ei în care am ajuns să fiu considerat aproape vinovat când eu de fapt am sesizat anumite lucruri, nu legat expres de activitatea lor ci referitor la niște “cetățeni” certați cu legea și cu bunul simț. Experiențe din ultimii 2-3 ani. Am zis în mine că nu o să reformez o instituție de unul singur. Și nici chef și timp să tot fiu chemat și să dau declarații nu am. Chiar nu am. Doar primarul a promis ceva când l-a “înscăunat” pe Chișluca. Trebuie să ai sânge în instalație să faci ce a făcut la 11 și chiar acolo. Sau foarte obosit.

    • Milițianul Răspunde

      Din păcate se întâmplă ceea ce spui….
      Și eu îs pățit cu cei de la Locală, dar având dreptate și acționând unde trebuie, am avut câștig de cauză…
      Eu unul nu ma las călcat în picioare dacă eu am dreptate, dar dacă greșesc îmi recunosc vina….

  5. h Răspunde

    Domnu’comisar sef Stan Storin:chiar doriti să faceti de râs politia sau militia cât mai este?Ati trimis ieri in patrulare spre minunea sătmărenilor o săracă politistă de 1.30 m.Noroc ca Vasile C. a dat un gardian de 2 metri!Era de-a dreptul de neimaginat!Nu vă bateti joc de institutie.Săraca fata sunt convins că a luat examenul pe drept,o fi isteată foc…Dar să-ti bati joc de ea in acest fel e inadmisibil.

  6. Satmarean Răspunde

    E vai de Poliția asta ce a ajuns !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.