Ultima actualizare: azi, 11:50

Naţionale

Iohannis: ,,Alegerile nu trebuie amânate’’. Președintele, un nou atac la PSD

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Șeful statului a adăugat că aceste alegeri trebuie să aibă loc la termen, fiind fundamentale pentru modul în care se va gestiona pandemia și perioada post-pandemie.

,,Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie, dată care a fost stabilită deja de câteva luni. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale, și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit și cu mai multe șanse peste câteva luni’’, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a lansat un nou atac virulent la adresa Partidului Social Democrat.

,,Alegerile trebuie să aibă loc la termen! Este absolut fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un Guvern susținut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie, de când ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă! Actuala majoritate a întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic’’, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

 

15 comentarii

  1. Jean Valjean Răspunde

    Nu trebuie amanate ??!!!Individul asta vrea ca romanii sa moara pe capete ???Azi au fost aproape 5000 de infectati cu COVID,iar el probabil vrea sa-i tripleze ??!!! Trebuie urgent suspendat si trimis sa dea meditatii,poate mai vrea o casa !!!

  2. c-block Răspunde

    La data organizării alegerilor locale au fost vreo 350-400 de școli pe scenariu roșu. Acum la 3-4 săptămâni distanță sunt aproape 1300 de școli. Și asta nu are legătură că au fost o grămadă de secții de vot organizate în școli? Cineva are probleme cu realitatea. Între timp copiii și dascălii se chinuie. Cine face ore online știe că netul tot pică. Treptat toată țara va avea peste 3 la mie. Dacă și la noi începe vă dați seama cum e în alte părți. Dar pesede e de vină. Deja m-am săturat de placa asta uzată. Nu dragilor! Asta ca să-l citez pe mr. Prezident. Toți, absolut toți, toată clasa politică este de vină că am ajuns în halul ăsta. Unii au o vină mai mare, alți mai mică dar toți sunt vinovați!
    Între timp, inclusiv la începutul pandemiei madam Firea dar și alții virau bani la greu la ctitorirea Catedralei Mântuirii Neamului !😱 Ce ziceți, dacă măcar se realizau parțial cele promise de n ori în sistemul sanitar și nu se fura chiar în halul ăsta oare tot așa în rahat eram? Eu zic că poate nu.

  3. Satmarean Răspunde

    Numai să mai fie cine să meargă la vot până în 6 decembrie, acum trebuia instituită starea de urgență, însă -i doare-n pulă de oameni, alegerile sunt mai importante, mâncaiar focu să-i ardă !!!

  4. ,Pipo Răspunde

    Uitațivă din ce nație se trage

  5. Indubitabil Răspunde

    Ce niste jocuri fac acesti PeNaLi, se va ajunge la un sistem autoritarian. Ba PSD este de vina, ba USR face blat cu PSD. Absolut toate partidele sunt rele, doar PNL este salvarea Romaniei. Mai votati cu PNL si sperati la schimbarea mult dorita “Pleaca ai vostrii, vin ai nostrii”. Peste 4 ani vom trage linie sa vedem ce au realizat marii PNL-isti, rezultatul va fi unul foarte dezamagitor. Liberalizarea pietelor,inseamna defapt privatizarea firmelor importante cu oamenii lor in functiile de conducere. Firme autohtone care vor fi in competitie directa cu acele firme, vor fi controlati la sange pentru a-i impiedica la acapararea pietii.

    Acestia sunt marii vostrii salvatori, niste liberali dintre care majoritatea nu au lucrat o zi in viata lor, nu au avut afaceri intr-o piata competitiva ci si-au primit salariile din bugetul statului sau au fost abonati la contracte cu statul. Asta da liberalism.

    • abc Răspunde

      “autoritarian”= un cuvânt care ne exista in limba romană;
      “ vostrii”= greșit; se scrie corect cu un “i”
      “nostrii”= idem
      “defapt”= greșit; forma corecta = de fapt
      INDUBITABIL.

  6. hingeru Răspunde

    daca se inchid scolile pana atunci unde se vor tine alegerile? cred ca on line 🙂

  7. Rafila PSD Răspunde

    Voi cei care ați comentat mai sus, stați acasă in 6 decembrie. Oricum votați cu cine nu trebuie.
    Așa că spor la bârfe, cetățeni de kkt care sunteți

    • s Răspunde

      Totusi,cât de jos poate coborâ omul ?

    • c-block Răspunde

      Totuși pe cine să votăm? Luminează-ne te rog frumos!🙏 PNL a demonstrat acum ce poate, de PSD sunt lămurit, pe PMP nu votez nici dacă e singurul partid din competiție din cauza lui Hăhă Băsescu. ALDE sau alde alte partidulețe minuscule la care nici programul politic nu am reușit să deslușesc pică din start. Aici intră și Pro România și USR la care atât am înțeles că no așe nui binye, nu-i bai venim noi care suntem neprihăniți și facem ceva. UDMR pică. Deci? Să mă duc să votez ca boul și după aia să mă înjur singur și pe gratis în fața oglinzii? Că acum asta fac după ce l-am votat pe Iohannis. Ziceam și eu că măcar să nu ajungă tuta Dăncilă sus acolo. Dar văd că tot un drac e.

  8. Rafila PSD Răspunde

    BOICOTATI alegerile din 6 decembrie !!Nimeni nu va poate obliga sa va expuneti imbolnavirii !! Nu faceti jocurile unor infecti care vor puterea cu orice pret !!

  9. x-ulescu Răspunde

    werner sase case are rosu in gat , peeseedeee,peesseedeee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.