Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

Iohannis: Măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât mai bine

Klaus Iohannis a vorbit în această după-masă, în cadrul unei conferințe de presă, despre numărul mare de infectări zilnice. Președintele spune că „măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

,,România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont. Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor. În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou’’, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Nu e nevoie să închidem toată țara. Vom reacționa local

,,Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit”.

Președintele a ținut să transmită un mesaj mulțumire personalului medical din România.

,,Situația este complicată. Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri. Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convind că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament. Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize’’, a mai spus Iohannis.

21 comentarii

  1. Milițianul Răspunde

    Povești….., numărul cu infectați COVID nu a fost declarat corect de către DSP înainte de alegeri. Acuma se dă și restanța….

    • Golf Răspunde

      Parcă GCS se ocupă de raportări și nu se știe cine conduce sau lucrează pe acolo. Scot statisticile în funcție de interese.

  2. H&R Răspunde

    S-a terminat cu alegerile.. Mars inapoi in cotet, cainilor!

  3. Cetateanul Răspunde

    Domnu, vedeti ca sunt colea foarte multi specialisti de talie mondiala care afirma ca impactul asupra sanatatii populatiei este asemenator cu cel al gripei sezoniere .
    Daca va este frica sa iesiti din case mai stati cativa ani, mie personal nu-mi mai puteti impune nimic .

    • ... Răspunde

      Corect. Dacă după 8 luni de pandemie tot repetăm și insistăm, luăm aceleași măsuri, călărim populația și o parte a agenților economici și la final numărul pozitivilor tot crește și crește necontenit înseamnă că ceva nu facem bine. Eu unul m-am săturat și nici la știri cu hauhau baubau nu mă uit. Plus sunt unele posturi tv pe care le evit complet. Te îmbolnăvești numai ascultând.

      • Cetateanul Răspunde

        Avem milioane de oameni cu diverse afectiuni care acum sufera suplimentar si sistemul lor imunitar nu este ajutat . Credeti ca un doctor normal la cap ar teroriza populatia pentru o afectiune de gen COVID 19 ?
        Teama irationala este incadrata la boli psihice !

      • Cetateanul Răspunde

        Marea parte a agentilor economici (deci stres cat casa pentru personal) au fost afectati, afaceri sigure sunt acum marile magazine de alimente, atat .
        Desigur stresul excesiv nu cauzeaza cancer, diabet, boli cardiovasculare, conflicte … astea toate sunt cauze de “masurile de preventie” .
        Nu pot sa cred ca romanii l-au ales a doua oara, pur si simplu … suntem o natie de ignoranti !

  4. Adrian Cozma Răspunde

    Cei care il contesta pe dl presedinte sunt niste cretini

    • Cetateanul Răspunde

      Cei care-l contesta contesta cunostintele lui despre medicina si economia reala, nu am nimic personal, dar un conducator trebuie sa fie capabil, asltfel reprezinta un pericol .

    • Cetateanul Răspunde

      Este stabilit prin studii ca mortalitatea prin infectare este aproximativ egala cu cea a gripei . Pe de alta parte avem milioane de oameni care sufera de diverse afectiuni . Doar 10% daca vor afectati in sens negativ va fi un adevarat dezastru pentru tara noastra (concedieri, lipsa locurilor de munca, falimente,, terorism de stat) .
      In noua sau zece luni de cand a aparut virusul asta si la noi mortalitatea nu a crescut si atunci DESPRE CE POVESTIM ?

  5. H&R Răspunde

    In mod interesant in Africa cazurile nu sunt asa de multe. Sunt ei mai bine dotati tehnic, sau stau mai bine cu spitalele si cu sanantatea? Poate.

    • ... Răspunde

      Cum am spus cu alte ocazii atâtea cazuri avem câte trebuie să fie și atunci se va termina pandemia la noi când trebuie. Exact atunci. Oricum după Germania și restul. Și dacă mai rămâne și vom fi copiii cuminți vom primi și niște resturi de vaccin. Ca o țară “serioasă”. Iar faptul că a doua zi avem 3000 de cazuri nu are absolut nici o legătură cu scrutinul de acum o săptămână și ceva!😱😥😢🤮 Haideți oițelor la vot că e sigur!😫

      • H&R Răspunde

        @… Stai ca mai avem scrutin in decembrie. Cred ca din ceva minune vor fi cazuri putine atunci.

        • ... Răspunde

          @H&R, tot ce este posibil. Nici nu mai urmăresc știrile astea bombastice pentru că mă enervez degeaba. Recent am văzut un documentar despre epidemia europeană de pestă din secolul XIII -XIV care a năpădit pe noi tot din China. Măsurile luate acum 600 de ani de autorități seamănă izbitor cu cele de acum. Distanțare, izolare etc. Eficiența idem mă gândesc. Se pare că am crezut noi dar nu prea am evoluat.

          • H&R

            @… mie mi frica sa deschid robinetul incet, ca poate si de acolo o sa curga kovidu’ .. :))

    • Cetateanul Răspunde

      Pai vezi mortalitatea generala in lume . Desigur ca de acum multi vor muri din cauze socio-economice . Lipsa locurilor de munca, falimente …
      Adica noi testam in neant asa, cazurile nu prea conteaza, conteaza la un virus rezultatul, impactul .

    • Cetateanul Răspunde

      Vitamina D ajuta sistemul imunitar . Dar de ce sa faci preventie pe cativa lei cand poti sa cheltui miliarde de euro si sa distrugi si economia in acelasi timp ?

  6. ... Răspunde

    @H&R, ce e mai grav e că iar se practică sportul celebru cu cetățeni buni și cu cei răi. Cei care gândesc și spun că tot fenomenul șchioapătă și nu facem chiar totul bine sunt puși la zid. Pentru că este clar că nu facem bine devreme ce problema este din ce în ce mai acută. Să nu-mi spună careva că e și din cauza mea pentru că să știți că eu port mască, chiar am purtat și atunci când era doar recomandat!!!
    Eu nu știu, chiar așa repede am uitat cum a fost în comunism? Știi tu treaba cu dușmanii poporului. E foarte trist. Acum suntem dușmanii covidului. Ce urmează?

    • Cetateanul Răspunde

      Aseara, urmarind un documentar pe un canal de video sharing NECENZURAT am aflat, din intimplare, ca un om cheie in toate excrocheria asta a fost dat afara deoarece a fost prin cu partenerul … de afaceri …
      Ca sa-ti dai seama ca si oamenii grav bolnavi ocupa functii cheie dar ne-a convins prezidentul ca noi astia normali suntem problema si am stat acasa cand a trebuit sa iesim toti la vot .
      Pai daca ne oferim drepturile pe tava cum naiba sa se refuze o asemenea oferta ?

    • Cetateanul Răspunde

      Daca vrei sa afli informatii la prima mana de la doctori si avocati (deoarece se pregateste un proces international) urmareste brandnewtube .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.