Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

PROPUNERE. Un sătmărean cere limitatoare de viteză pe bulevardul Octavian Goga

După nenumăratele accidente produse în zonă, sătmăreanul Ioan Grosu cere de urgență limitatoare de viteză sau un semafor pe bulevardul Octavian Goga, la trecerea de pietoni din fața bisericii ortodoxe. Acesta a făcut mai multe solicitări la Primăria Satu Mare, dar limitatoarele, spune sătmăreanul, se lasă în continuare așteptate.

,,Am avertizat încă din luna iunie asupra necesității luării unor măsuri suplimentare la respectiva trecere de pietoni, dar până acum nu au fost luate măsuri”, spune sătmăreanul care a trimis mai multe petiții în acest sens către Primăria Satu Mare, precum și către comisia de circulație rutieră din cadrul primăriei.

Ultima petiție trimisă de sătmăreanul Ioan Grosu către Primăria Satu Mare:

,,Iată că nu au trecut decât trei luni și patru zile de la data depunerii primei mele petiții și o lună și 10 zile de la a doua  sesizare  cu privire la pericolul accidentării pietonilor pe trecerea de pietoni de pe bulevardul O.Goga din dreptul bisericii ortodoxe din cauza vitezei excesive cu care se circulă în zonă și inevitabilul accident  s-a produs Prima mea petiție a fost tratată cu superficialitate și indiferență atât de primar cât și de Comisia de circulație din cadrul primăriei Satu Mare iar la a doua nici nu am mai primit răspuns deși a trecut termenul de 30 de zile prevăzut de lege pentru a răspunde la o sesizare .

Să nu credeți că îmi face plăcere să pierd timpul pentru a  vă trimit petiții doar de dragul petițiilor , dar integritatea și sănătatea membrilor familiei mele sunt o prioritate pentru mine și mă folosesc de toate mijloacele pe care mi le permite legea să incerc să vă determin să luați măsuri de protecție pentru ca noi să putem circula în siguranță pe străzile orașului.

Se pare că  așteptați ca pe această trecere de pietoni să se producă accidente mortale , pentru că poate pe dumneavoastră doar acestea vă trezesc din letargia și nepăsarea cu care tratați cetățeanul de rând .

Condițiile bune de circulație în zonă pe care le-ați asigurat pentru autovehicule, felicitări pentru acest aspect , ar trebui continuate  în  aceiași măsura și pentru asigurarea circulației pietonilor în condiții de siguranță.

Doar MARCAREA ȘI SEMNALIZAREA CORESPUNZĂTOARE  a trecerii  de pietoni  se pare că nu sunt măsuri suficiente  pentru a evita producerea accidentelor pe trecerea de pietoni  din zonă.De aceea vă rog din nou să aprobați montarea unor limitatoare de viteză sau a unui semafor cu buton pentru ca pietonii să poată traversa strada în zona respectivă în condiții de siguranță.

Am speranța că de această dată veți înțelege că este într-adevăr nevoie de măsuri suplimentare pentru asigurarea siguranței pietonilor la traversarea străzii.”


Ultimul accident pe trecerea de pietoni din fața bisericii ortodoxe de pe bulevardul Octavian Goga s-a produs ieri seară, când un minor a fost lovit de un autoturism.

16 comentarii

  1. mae Răspunde

    urgent la toate trecerele in tot orasul ,botizului inclusiv dn primar luati act

  2. John Doe Răspunde

    Astfel de limitatoare ar trebuie puse peste tot in oras inaintea de trecerea de pietoni si intersectii nesemaforizate, deoarece nu se respecta legislatia rutiera ca la 25m nu ai voie sa parchezi/stationezi.

    In oras nu ar trebui sa se circule cu mai multe de 50km/h, mai ales fiind si un oras mic, ajungi dintr-un capat in celalalt in max. 10 min. Din pacate sun prea multi teribilisti care se cred la raliu.

    PS. Sa fie niste hop-uri destul de mari, in caz ca sunt voinici care tot vor sa ii dea in gura, sa le sara planetara sau suspensiile.

  3. calu Răspunde

    Și eu am solicitat cu ceva timp în urmă un semafor cu buton de solicitare a traversării, mai ales pt. pelerinajul de duminică de la biserica din Soarelui, dar comisia de circulație a dat răspuns negativ, nu știu dacă comisia aceasta a trecut vreodată pe acolo !!!

    • Nha Răspunde

      Comisia de circulatie isi ia banii degeaba .si eu am facut o solicitare sa monteze niste stalpisori de delimitare , mi-au raspuns dupa aproape 2 luni ca sa le mai aduc semnaturi ! Birocrati hoti- fura banii contribuabililor( fura insemnand ca iau bani degeaba) .

  4. Asfaltos Răspunde

    Problema este ca se pun (au mai fost) limitatoare de 5km/h in loc de 30, si alea proaste, asa ca masinile fac praf suspensiile, etc si circulatia se incetineste, creste poluarea sonica si chimica, nervii si asa incordati ai soferilor.

    • Unu' Răspunde

      Foarte bine, măcar vă obligă să reduceți viteza și nu omorâți oameni!
      Nu-ți convine, ocolește prin alt loc!

  5. sm_noname Răspunde

    Poate ar trebui sa ne folosim de modelul utilizat si in orasele mari din tara sau strainatate, mai exact de a turna un strat mai gros de asfalt pe spatiul utilizat ca si trecere de pietoni, si marcat ca atare (zona cu denivelare).

    • Kankun Răspunde

      E singura si cea mai buna solutie ,singura!!
      Mereu ma intreb daca cei ce pot sa faca solutia asta,au iesit vreodata din tara asta de kkt?

  6. alex Răspunde

    PROPUN un sens giratoriu (chiar si provizoriu) la “hexagonul” de la strada Cujului, Bujorului, Turturelelor, Gavril Lazar. Alaltaieri a fost un accident, oamenii nu cunosc regulile de circulatie, e haos total acolo. In plus pe Bujorului beemvisti apasa pedala la maxim.

  7. Milițianul Răspunde

    Prima dată trebuie sancționați cei analfabeți ca tine și luat permisul definitiv dacă ai așa ceva ( și în special marocanilor cu permis luat în Ungaria, și acesta pe bani) și după aia la BMW-iștii golani cu cazane de 2 bani….

  8. n Răspunde

    Eu cred că are dreptate Jon al nostru!In oras chiar nu avem de ce alerga,desi unii o fac inconstient!Reducerea vitezei la 30 km pe oră să zicem nu cred că i-ar indemna pe vitejii nostri soferi s-o respecte!Am văzut in Anglia intr-un oras de 75-80.000 de locuitori o chestie interesantă:plantarea pe fiecare sens de mers la distante variabile -tinănd seama de lungimea străzii -a unor hexagoane metalice (bănuiesc din tablă groasă)-e treaba Maskulikului ,ce făceau practic obligatia berbecilor de-a reduce viteza.De ce n-am incerca cel putin pe arterele circulate frecvent de pietoni?
    Zalăul a instalat pe artera principală de la gară până la urcarea pe Meses,o multime de semafoare conditionate de trecerile de pietoni…Nu-i o solutie ideală decăt in conditia undei verzi bine gândită!
    Si poate că ar trebui constientizat că pietonii ca participanti la trafic au si obligatii!

  9. Delimitatorul Răspunde

    Limitatoarele alea sunt o tampenie, care sufoca si mai tare un trafic deja ingreunat de deciziile proaste luate de de pana acum.

    PASARELE sunt solutia. Ar ajuta la fluidizarea traficului, separand traficul pietonal de cel auto. Dar nah, e greu pentru baronii locali sa gandeasca…de ce alegem solutii eficiente si de durata, cand putem sa alegem ce e mai simplu si mai prost…

    Tara lu Papura Voda, toti fara nici o cunostinta si experienta in domeniu ajung pe functii care nu au de-a face cu experienta lor…

  10. Vulpea bi-polara Răspunde

    Pur si simplu desfiintata trecerea pochului nASTAI, ca se poate traversa civilizat la 100 de m, la Billa, nu-i musai ca oile sa aiba trecere de pietoni pana in buza persului,

  11. Ionica Răspunde

    Lumea a 3 a. Se circula ca in India . Toata lumea cu masina…..zici ca s-o nascut in ea…Bag p…a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.