Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Achiziție importantă. Congelator medical pentru plasmă la Centrul de Transfuzii Satu Mare

De astăzi, Centrul de Transfuzii Satu Mare este mai performant, anunță Crucea Roșie Satu Mare, după ce a fost achiziționat un congelator pentru plasmă în valoare de aproape 30 de mii de lei.

Plasma este foarte importantă în recuperarea rapidă a bolnavilor infectați cu Sars-Cov-2. Astfel, a fost achiziționat un Congelator medical pentru Plasma SuperArctic 400 în valoare de 29.745,24 lei, cu o capacitate de 360 de pungi de plasma de 280 ml., care congelează plasma proaspăt congelata la -35 de grade Celsius.

Centrul de Transfuzii Satu Mare mulțumește tuturor celor implicați în achiziționarea acestui congelator, sponsorilor SC Ardudana SRL, CBA Nord Vest SRL și Crucea Roșie Filiala Satu Mare în special, dar mai ales cetățenilor care donează plasmă pentru binele și salvarea semenilor lor.

Totodată, ca urmare a modificărilor legislative privind donarea de plasma, Centrul de Transfuzii transmite pe aceasta cale informații privind posibilitatea donării de plasmă.

5 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    FELICITĂRI SPONSORILOR!!!! Poate se găsește un sponsor care să le pună pe jos niște gresie. Că acum arată jalnic!

  2. Dacus Răspunde

    Vecinul meu a vrut sa doneze plasma , a fost trimis la ….Baia Mare.Ba ca nu au asta ,ba ca trebuie aia , etc .
    Intretimp ungurii amenajeaza logistica pt vaccinuri ,trebuie conditii deosebite deoarece vaccinul are 17 zile garantie daca este pastrat la minus 70 grade .Au primit vaccin rusesc pt teste ,vor primi si din cel chinezesc ,si acum le testeaza daca dau randament le vor fabrica sub licenta ,au deja pregatit capacitati de productie ,asta ca supliment in caz daca cele promise de UE intarzie.

  3. eu Răspunde

    Eu nu stiu cum mama dracului Ungurii tot timpul sunt cu un pas inaintea noastra.

    • Obiectiv Răspunde

      Nu ei sunt înaintea noastră. Noi suntem în urma lor.

    • Dacus Răspunde

      Se ocupa mai putin de alegeri si mai mult de nevoile oamenilor .Reintroduc a 13 pensie , dau imprumut nerambursabil pt modernizarea locuintei ( pana in 10 mii euro ! ) , maresc viteza trenurilor de la 80Km/h la 160. Ajuta fermierii ,deja produc 145% din necesarul de mancare ,noi 45%.In plina pandemie au venit investitori care fac fabrici performante , de ex : 2 fabrici de baterii pt masini electrice ,una de motoare electrice pt ele ,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.