Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Satu Mare se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. Cum va fi decorat centrul orașului

Primăria Municipiului Satu Mare a început instalarea decorațiunilor luminoase de Crăciun în zona centrală a municipiului. Ca o noutate, în acest an, accentul va fi pus pe parcul din Piața Libertății, având în vedere că Centrul Nou se află în reabilitare.

,,Cu toate că în acest an vom avea parte de un Crăciun altfel, ne dorim totuși ca sătmărenii să simtă atmosfera de sărbătoare. Am decis să decorăm zona centrală a orașului cu luminițe și elemente deosebite, care vor da orașului nostru o strălucire aparte. Bradul va fi amplasat în locația obișnuită, Parcul Central, însă avem în vedere să amplasăm încă trei brazi mai mici și în alte zone ale parcului pentru a crea cu adevărat un efect deosebit în jurul parcului. Cred că spiritul de sărbătoare trebuie să existe în continuare și pregătim câteva elemente surpriză în acest sens!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Centrul municipiului Satu Mare va avea un aer festiv, se vor păstra tunelurile de lumini, ghirlandele, șirurile luminoase, globurile mari, strălucitoare și bineînțeles elementele decorative de tip ,, selfie”, atât de apreciate de sătmăreni în anii trecuți. Pe Pasajul Corneliu Coposu se vor împodobi copacii mai mari, se va păstra și în acest an cortina de lumini, care este deja montată.

Costurile din acest an pentru instalarea iluminatul festiv au fost reduse cu peste 230.000 lei, fiind în acest an de 560.446 lei.

CITEȘTE ȘI:  

 

 

 

4 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Banii folositi pentru ornare si plata utilitatilor aferente, ar tebui folositi pentru a plati testele COVID pentru cei care nu isi permit sa dea 350 lei la o clinica privata.Cu acesti bani ar trebuii testate comunitatile de pe TOAMNEI SI VULTURULUI spate stadion UNIO . In acest fel am reusi sa tinem in oras pandemia sub control, la fel ar fi satele PELES , PELISOR , si altele unde sapunul este o raritate.

    • ... Răspunde

      De acord. Dar Peleș și Pelișor are primar propriu, nu? Tot UDMR dar alt UAT. Fiecare să se spele pe cap cu colorații proprii. Și după mine iluminatul ăsta este o cheltuială inutilă. Parcă văd că oricum vom fi consemnați în case. Asta după ce mergem conștiincioși la vot. Idem artificiile de Anul Nou. Dar autoritățile noastre excelează în cheltuieli aiurea. Aștept ce vor face cu personalul umflat pentru că în multe județe se taie în carne vie. Și la noi este din ce. Bugăt.

  2. cineva Răspunde

    … ai dreptate este primar UDMR, pe care l- am votat ca un bun roman, dar banii de testari gratuite ar trebuii sa vina de la Consiliul Judetean si de la MINISTERUL SANATII caci toti cotizam cu bani grei lunar la fondul de sanatate. Cu sotia infectata am dus-o foarte greu fara nici un sprijin de la autoritati care sunt doar pentru a cheltuii banii plubici

    • ... Răspunde

      Corect. Și eu m-am tratat singur la momentul respectiv. Tot sistemul e praf. Acum trebuie să aplaudăm eroii în halate albe care eu refuz să cred că au făcut implant de ADN și nu cred că și-au schimbat metehnele. Ba văd la mulți că le e frică de infectare și încearcă pe cât posibil să se fofilească. Jurământul depus e fix zero pentru mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.