Ultima actualizare: ieri, 22:02
Naţionale

Klaus Iohannis: Măsurile luate de Guvern dau rezultate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, de la Palatul Cotroceni, în cadrul videoconferinței cu prefecții și întâlnirii cu premierul și membri ai Guvernului, că măsurile impuse de Guvern acum câteva săptămâni pentru a gestiona pandemia dau primele rezultate.

,,Pe parcursul pandemiei, am observat cu toții că este, evident, cel mai important lucru să luăm măsurile care se impun pentru a îngrădi răspândirea pandemiei. Vă reamintesc că pe primul loc pentru noi toți, deci și pentru dumneavoastră, este sănătatea românilor, însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin, în principal, din două zone. Prima zonă este zona de protecție și vorbim aici de măsuri care au fost luate, din fericire, de câtva timp de Guvernul Orban – este vorba de portul măștii, distanțare, igienă. Pe de cealaltă parte, al doilea pachet mare de măsuri se referă la mobilitate. Trebuie să luăm măsurile adecvate, care se impun la momentul respectiv, pentru a reduce mobilitatea populației. Asta înseamnă că reducem, practic, posibilitățile de contact între persoanele infectate și persoanele sănătoase’’, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus măsurile impuse de Guvern dau primele rezultate.

,,Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, măsuri care la momentul respectiv au dus la dezbateri de tot felul, vedem că dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână foarte mult și acum suntem în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000 și sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000. Nu putem să spunem încă, din păcate, că am reușit să îngrădim pandemia, dar avem primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate’’, a declarat șeful statului.

Sursa: Digi24

5 comentarii

 1. Fidel Kastor Răspunde

  Domnule fost profesor 10142 de cazuri sunt sensibil sub 10000,1200 de bolnavi la ATI si 122 de decedati este ok suntem pe drumul cel bun ,nu va este rusine ati declarat ca avem 4000 de paturi la ati si mor oamenii in asteptarea unui loc din cele 4000 ,rusine o sa avem surprize in 6 decembrie da mari de tot .

 2. Hitler Răspunde

  Cel mai prost om din cutea scolii este iohannis

 3. gigi Răspunde

  “ESTI PROST SAU PRECAUT” DOMN PRESEDINTE, CUM POTI SA SPUI CA LUCRURILE MERG BINE, CAND NUMARUL DE CAZURI CRESTE ZILNIC!

  • x-ulescu Răspunde

   daca se minteste destul de des , lumea ajunge sa creada , fraieri sunt destui in romania ( cam 66 % din alegatori )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.