Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

MĂRTURIE. Sătmărean în Viena, în timpul atacului: Am auzit focuri de armă!

Un sătmărean din Viena, aflat în zona unde a avut loc atacul, a povestit pentru PortalSM că a auzit focurile de armă.

“Eram chiar în centrul Vienei când s-a întâmplat, mergeam spre casă. Am auzit focuri de armă, am înţeles că sunt mai mulţi morţi şi răniţi şi că mai este un terorist liber pe care nu l-au prins. Ne lasă să ieşim din case, doar că ministrul a spus să ieşim doar în caz că mergem la muncă sau dacă avem ceva urgent de rezolvat”, a spus un sătmărean pentru PortalSM.

Potrivit acestuia, în zona respectivă locuiesc mai mulţi sătmăreni care au auzit focurile de armă.

Amintim că mulți indivizi înarmaţi au tras fără milă în locuitorii capitalei austriece. Cel puţin patru civili au fost uciși şi alți 14 au fost răniți, din care șase sunt în stare gravă.

Actele de cruzime au fost comise de atacatori în șase locaţii diferite, spun autoritățile. Unul dintre suspecţi a fost anihilat de forţele de ordine, dar cel puţin unul este încă în libertate.

Ministrul austriac de Interne a declarat că atacatorul ucis era simpatizant al ISIS și purta o centură falsă de explozivi. El era înarmat cu o armă de asalt automată, un pistol și o macetă, a precizat Karl Nehammer.

Pentru siguranţa lor, locuitorii Vienei au fost avertizaţi să rămână în case până când operaţiunea antitero de amploare va lua sfârşit.

Centrul oraşului a intrat sub asediu după ce alarma a fost dată în jurul orei 8 seara. Atunci au început să curgă apelurile disperate ale martorilor către serviciul de urgenţă. Anunţau, într-o primă fază, un atac armat la o sinagogă. Lăcaşul de cult era închis în acel moment. Totuşi, agentul care îl păzea a căzut pradă gloanţelor.

 

An Austrian policeman overlooks an area in Vienna on November 2, 2020, after a shooting in the city centre. – Multiple gunshots were fired in central Vienna on Monday evening, police said, while media reported that there had been an attack close to a synagogue. One attacker was “dead” and another “on the run”, Austria’s interior ministry said according to news agency APA. (Photo by Alex HALADA / AFP)

3 comentarii

  1. Florin Rachitan Răspunde

    lumea radea de victor orvban cand acum 6 -7 ani a pus gard la frontiera serbiei….
    timpul a demonstrat ca a avut dreptate ……trebuia sa luam si noi pilda pana nu e prea tarziu !!!!!!
    islamu nu cunoaste mila sau integrarea….ei vor o lume totalitara islamista !!!!!

    • dublu H Răspunde

      Bine zici, pe vremea respectiva Ponta Pinochio Copy -Paste, cind inca era premier, ce revoltat era,
      “Cum adica Ungaria pune garduri “?.
      Acest ctr-C, ctr-V, la ora actuala candideaza prin Pro Romania. In orice clipa ne-ar vinde.

    • ioani Răspunde

      din rromania noastra fug si teroristii…aici se trezesc ca li s-au furat explozibilul si armele pana ajung la tentativa…acasa teroristii sunt terorizati de liderii lor ca daca nu-si fac treaba vor fi deportati in rromania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.