Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

USR se ține de cuvânt! Parlamentarii USR și-au dat demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale

În această perioadă au circulat multe zvonuri referitor la pensiile speciale, dar adevărul e că USR e singurul partid din România care s-a luptat cu adevărat pentru eliminarea pensiilor speciale.

În 2017 au depus un proiect de lege în acest sens, inițiativă nemaiîntâlnită până la acel moment. Totuși, vechea clasă politică a amânat cât a putut de mult votul pentru acest proiect. Până în 28 ianuarie 2020 când nu au mai avut încotro. Atunci au votat pentru menținerea pensiilor special 113 deputați PSD-iști (unul s-a abținut), 72 PNL-iști (unul a votat împotrivă), 10 de la PMP, 5 de la Pro România (4 s-au abținut) și 3 de la ALDE (8 s-au abținut). Toți cei 23 de deputați USR au votat pentru eliminarea pensiilor speciale.

În ceea ce privește demisiile parlamentarilor din USR, acest gest garantează și era singura formă prin care puteau să nu primească pensii speciale. Legea prevede clar că doar dacă ai minim un mandat complet, poți beneficia de pensie specială.

Spre deosebire de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care chiar dacă și-a dat demisia, tot va beneficia de pensie specială pentru că are un mandat complet (2012-2016). Parlamentarii USR nu vor beneficia de acest privilegiu.

Rămâne de văzut, în 6 decembrie, câți români apreciază gestul de onoare făcut de USR-iști.


Sursa: USR Satu Mare

10 comentarii

  1. John Doe Răspunde

    Mai terminați cu prostirea prostimii. Și ce dacă vă dați demisia? Pentru a beneficia de pensie specială, trebuie depusă o cerere iar dacă nu ai avut un mandat întreg, primești indemnizație de vârstă in caz că nu ești reales, ea se calculează proporțional cu durata mandatului exercitat. Parcă văd că veți fi primii cu cererile de indemnizație depuse. Majoritatea dintre voi sunteți oameni din domeniul privat (că tot vorbiți despre meritocrație) ce ar fi să renunțați la toate sporurile, diurnele de drum, chirie etc. oferite parlamentarilor? Ce ar fi dacă această indemnizație de parlamentar ar fi un modic salar minim pe economie, să dați dovadă de solidaritate față de majoritatea românilor care trăiesc de pe o zi pe alta cu acest minim. Dacă ați fi in aceeași stare, poate atunci chiar ar exista o luptă pentru mai bine in această țară. Până atunci sunt doar vorbe în vânt. Atâta timp cât minoritatea care conduce o țară, o duce bine, nu este in interesul lor să ajute și majoritatea. V-am pupat.

  2. Gogu Styuk Răspunde

    Ceea ce fac acesti parlamentari este o cacealma,pentru ca dandu-si demisia inainte de finalul mandatului NU-SI PIERD DREPTUL LA PENSIE SPECIALA,ci doar li se diminueaza cu un mic procent,adica cu diferenta pana la incheierea mandatului,ceva foarte putin !! Ca sa-si piarda efectiv dreptul de a beneficia de aceasta pensie speciala parlamentarii o pot face prin cerere scrisa si abrogarea actului normativ !! Asadar nu-i credeti pe acesti “viteji” pentru ca incearca sa manipuleze ca sa-si atraga voturi ! Intr-o sedinta de parlament,cu cvorum,acest act normativ putea fi abrogat in cinci minute,fara atata circ !!

    • apropo Răspunde

      Cacealma sau nu, sunt singurii care fac ceva în sensul asta…

      • @apropo Răspunde

        Vrei sa spui ca daca o fac de’ampulea si fara rost,e totusi bine ??!!Atunci du-te sa votezi niste mascarici !😎👍🤣😁

        • apropo Răspunde

          Dacă o fac d’ampulea? Știi tu de pe acum? Al dreaq vizionari sunteți…
          Votează tu atunci cu cine știi..

  3. unu Răspunde

    acesti viteji , si ce din lumea bugetarilor care mereu se plang profesroii care imediat de un an stau acasa la caldurica de ex profesrul de desen de ed fizica face onlaine?? , face pe dracu ia salar bun si sta aacasa , bugetarii din linia 1 medici asistente mereu se plang dar vad scolile de asistente sunt pline an de an si stiti de ce pt niste salarii imensa da ele le merita nu< dar noi angajatii la patroni ca lucra si in timpul sarbatorilor ca asa trebuie ca avem termene date de stat le doare la patina si asa este si patronul e patron nu iti convine poti pleca, corect, dar unde sa pleci apleci capul si asta e stiu f multi angajati la patroni ca asa este – noi nu putem face greva noi nu putem sta cu pancarde demisia, deci numai va plangeti ce de la stat vineri de la 12 ca e zi scurta pana miercuri au vacante noi lucram ca boiii- dar platim aceeas ban statului, deci linia intai suntem si noi .

  4. erogirg Răspunde

    mai unu,ai 2 clse si boala pe dascali

  5. unu Răspunde

    erogirg as vrea sa ne vedem face to face si s avedem cata scoala ai tu , esti chiar nesimtit, doare adevarul??

  6. nuconteaza Răspunde

    Si totusi , nu ii vad pe cei de la PNL si PSD fiind la fel de vocali pe ideea “fara pensii speciale”. Sau sa inteleg ca nu ar avea majoritate in parlament? Pur si simplu nu exista acest interes, cu exceptia unui partid, USRPLUS (probabil sunt si partide mai mici sau independeti care sustin ideea). Fara penali in functii publice , alta initiativa pornita tot de la USRPLUS , nu vad PSD si PNL (2 partide mari) sa se implice, sa inteleg ca inca nu au majoritate in parlament sau exista interes?

  7. H&R Răspunde

    Circ ieftin pentru popor, sau mai bine gratis ar fi, daca nu ar trebui sa platim ulterior pretul. Atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.