Ultima actualizare: azi, 15:18

Naţionale

VIDEO. Secția ATI a unui spital din România a luat foc. Zece pacienți au decedat

ACTUALIZARE. Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

ACTUALIZARE 20:30 Zece pacienți au decedat, iar șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

ACTUALIZARE 20:25. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că bilanțul a crescut la 8 decese, iar medicul a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar pe membre are arsuri de gradul IV.

Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți. Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne. Inițial, au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților. Unul dintre medici ar fi suferit arsuri, potrivit unor surse.

Pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și o autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. Incendiul a fost localizat și  lichidat. A afectat etajul al doilea al clădirii. În acest moment, nu mai sunt persoane în pericol, ele fiind evacuate.

Sursa: Digi24

VIDEO: Ziar Piatra Neamț

14 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Hai,Lucovide,demisia de onoare. Pisicuța de Ponta atât a avut în viața lui ca lucru bun, demisia după Colectiv. La Altrahat,nu avem ce să ne așteptăm,arabii ăștia corciți nu au onoare.

    • Adi Răspunde

      CORUPȚIA UCIDE DOMNILOR DE LA U.S.R & P.N.L DEMISIA DEMISIA DEMISIA

    • radical2 Răspunde

      In acel spital nu s-au facut renovari serioase de 40 de ani. Nu uitati ca Neamt e fief traditional PSD. Nu ma mir ca sa ajuns la o astfel de tragedie. Cel mai probabil au fost oameni pusi politic si nu pe competenta. Tipic PSDist. Dar si PNList . Nici ei nu sunt mai prejos dupa cum stim.

      • Cornel Răspunde

        Bai radical, tu mai vorbesti mult pe nas? De Pinalti ai auzit? Stii de unde era, la ce partid activa si ce invartea? Nu mai manca kkt! Cum naiba a venit magaria asta tocmai cand peneleul era in cadere libera dupa geniala inchidere a pietelor? A uitat deja toata lumea de prostia cu pietele. Toti vorbesc de mortii de la Neamt…

  2. Hitler Răspunde

    La ce spitale de c@cat si puscati avem eu nu ma mir… Tara de 2 bani…jos guvernul si fraierul ala de iohannis

  3. Rrrr Răspunde

    Tara tuturori posibilitatiilor. Indiferentism si neputimcinsm de 30 de ani.

  4. Educatie Răspunde

    Putintica cultura generala care cam lipseste : oxigenul ia foc ,chiar explodeaza la contactul cu grasimi ,uleiuri ,nu trebuie chibrit ,bricheta etc .
    Pe vremuri scria pe toate tuburile de oxigen , am avut aparat sudura oxiacetilenica acasa ,si manevram cu deosebita prudenta.
    Si o crema de fata ,ruj poate contine grasimi……
    Asta si faptul ca inalta tensiune de la trenurile electrificate “sare “si curenteaza si fara atingerea firelor sunt chestii care ar trebui sa stie toata lumea ….si multe altele .

    • m Răspunde

      @educatie:din foto disponibile,nu prea pare o explozie datorată sursei oxygen!Nu sunt paturi răsturnate,usi si geamuri dislocate…Pare mai degrabă o cauză de natură electrică…Dar dacă e asa ,te intrebi firesc:unde era personalul medical?Un incendiu de natură electrică nu se dezvoltă rapid…Ori ce am văzut pare filmat la mult timp…

    • Fasz Răspunde

      Trebuie întrebat electricianul specialist și expert ce a făcut și la ordinul cui? Asemenea evenimente tragice nu se pot intimpla în mod normal, există tot felul de sisteme de protecție și alarmare, unde au fost supraveghetorii? E durere mare în România!

  5. Araf Ati Răspunde

    Arahat demisia!

  6. Heydrich Răspunde

    Abia astept sa ma intalnesc cu voi prin oras la cersit de vot ,ca va si cot in gura, leprelor ce sunteti.
    Va plimbati cu caravana prin oras, cu pliante, plin cu miciuni, promisiuni si vrajeli. ‘ tuva-n gura de politicieni escroici ce sunteti.
    Datorita voua am ajuns in halu asta, timp de 30 ani. Se trezeste odata acest popor si vai de p….voastra de hoti.
    Cred ca se va instala ghilotina in centru odata si odata.

  7. Alice Răspunde

    5❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – togetherforever.website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.