Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

VIDEOREPORTAJ. Câți oameni donează plasmă COVID în Satu Mare

Reporterii PortalSM au realizat ieri un videoreportaj cu privire la oamenii care donează plasma Covid-19 în Satu Mare. Directorul Doinița Crișan precizează pentru PortalSM câți oameni donează și care este procedeul.

Cei care doresc să doneze plamă Covid o pot face la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare. Procedeul este destul de simplu dar totodată indispensabil pentru persoanele infectate cu coronavirus. În medie sunt 3-4 persoane pe zi care donează plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare.

„Dacă a fost internat trebuie să aducă biletul de ieșire de la spital. Dacă nu a fost internat trebuie să aducă o adeverință de la medicul de familie sau DSP că a ieșit din carantină. Trebuie să avem un act doveditor. Ce aș vrea să mai adaug este că nu mai trebuie să-și repete PCR-ul. A venit o nouă ordonanță și se poate prezenta aici cu biletele pe care le-am enumerat. Ca să știe lumea, drumul este un pic anevoios. Noi prelevăm aici plasma, facem toate analizele, vreo 33 de analize. După care trimitem epubetele la București. Ați văzut că se ia un număr mult mai mare de eprubete care se trimit la București pentru determinarea anti-corpilor. Această plasmă dacă nu are anticorpul de minium 1/80, nu are rost să fie transfuzată, nu este eficace” precizează directorul Doinița Crișan pentru PortalSM.

Reamintim faptul că rolul plasmei Covid este unul important, deoarece atunci când o persoană contractează un virus precum COVID-19, sistemul său imunitar creează anticorpi pentru a combate virusul. Acești anticorpi se găsesc în plasmă. Plasma cu acești anticorpi care combat infecțiile se numește „plasmă convalescentă”. Printr-un proces de donare a sângelui, această plasmă bogată în anticorpi poate fi colectată de la o persoană recuperată, apoi transfuzată la un pacient bolnav care încă luptă cu virusul. Acest lucru oferă un impuls sistemului imunitar al pacientului bolnav și poate ajuta la accelerarea procesului de recuperare.

SURSE: Digi24

 

2 comentarii

  1. Alice Răspunde

    2❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – taplink.cc/pdastys

    • Gheorghe Răspunde

      Alice nu te-ai putea duce undeva,unde stiu eu si sa mai lasi lumea in pace cu ofertele tale la portocale sfrijite.Fetele tale nu sunte decat niste obiele puturoase purtatoare de covid,sida,blenoragie,buba neagra si alte astfel de cadouri.Portocalele tale nici de o felatie de calitate nu sunt capabile…bleah,scarbe.Decat la fetele tale mai bine o laba sanatoasa,sigura si curata,(si mai raman si cu bani)mai alice.Vo lovit si pe voi saracia ca romanu nu mai trage cu tunu in orice tinta puturoasa,au inceput oamnenii sa-si respecte falusul; asa ca mars de aici…cotarla!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.