Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. Bărbat din Negrești, prins de polițiști cu sute de articole pirotehnice

Nu mai puțin de 540 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș la data de 27 decembrie.

Ieri, 27 decembrie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au depistat un bărbat, de 36 de ani, din Negrești Oaș, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Certeze. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în interiorul autovehiculului 540 de articole pirotehnice pentru care persoana de la volan nu a putut să prezinte documente de proveniență. Astfel, polițiștii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de articole pirotehnice în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Reamintim cetățenilor că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege a articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

În contextul apariției pe piața românească a articolelor pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, facem precizarea că acestea nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea lor fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau alte categorii profesionale care utilizează aceste articole pirotehnice în scop tehnic.

În fapt, aceste articole pirotehnice anterior erau încadrate în categoriile de risc F2 și F3, fiind destinate uzului profesional datorită periculozității deosebite, iar ulterior au fost certificate pentru introducere pe piață pe baza scopului declarat (combaterea atacului animalelor sălbatice).

 

Sursa: IPJ Satu Mare

 

2 comentarii

  1. unu Răspunde

    Bravo băieți. Felicitări. Intensificați zilele acestea acțiunile și controalele, în special pe artera principală din Negrești !

  2. Corsair Răspunde

    Normal ca le-au confiscat ca doar ghertoii aia de militieni vor petarde gratis, doar nu crezi ca ei nu folosesc. Hai sic tir militie. Se gasesc oricum peste tot si toata lumea pusca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.