Ultima actualizare: azi, 18:51

Naţionale

Primele doze de vaccin anti-Covid au intrat în România

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac, titrează Digi24. Sunt preluate acolo de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care au plecat încă de aseară către Arad.

Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade celsius.

Medicii și asistentele medicale vor primi injecția începând de duminică, 27 decembrie, când se dă startul oficial al campaniei de vaccinare în toată Uniunea Europeană. Amintim, în prima etapă va fi vaccinat personalul medical și personalul din centrele de bătrâni și copii.

În a doua etapă, poate primi vaccinul populația din grupele de risc, vârstnici și bolnavi cronici, precum și lucrătorii din domeniile esențiale. Apoi va demara vaccinarea populației generale. În luna ianuarie urmează să ajungă în țară un alt lot de 600.000 de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea a 300.000 de români.

Cum se va desfășura campania de vaccinare în județul Satu Mare

Campania de vaccinare se va desfășura în trei etape, în țară fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare. În județul Satu Mare sunt amenajate 12 centre de vaccinare, la care se va adăugă o caravană mobilă (pentru persoanele nedeplasabile). Astfel, vor exista cinci centre de vaccinare în municipiul Satu Mare și câte unul în următoarele localități: Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare.

2 comentarii

  1. Lucifer Răspunde

    Trebuie să fii bătut în cap să-ţi pecetluieşti propria soartă, acceptând porcăriile care le aduc. Cred că ne aduc numai gunoaie.

  2. H&R Răspunde

    Deci aista e cameonu’? Șe să zâc cameon mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.