Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

VIDEO. Femeie încătușată pentru că nu purta corect masca! Polițiștii au fugit după ea

VIDEO. Femeie încătușată pentru că nu purta corect masca! Polițiștii au fugit după ea. O orădeancă în vârstă de 32 ani, avertizată pe stradă de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă. Poliţiştii au fost obligaţi să o încătuşeze, în final, şi să o ducă la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde s-a ales cu amenzi atât pentru injuriile proferate la adresa lor, cât şi pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii.

Incidentul s-a produs joi după-amiază, lângă Piaţa Decebal din Oradea. Femeia traversa strada pe trecerea de pietoni în faţa unei maşini de Poliţie. Unul dintre agenţi a atenţionat-o să-şi pună corect masca pe faţă, moment în care aceasta a devenit recalcitrantă şi a început să-i înjure. Când poliţistul a oprit maşina şi i-a cerut se legitimeze, femeia a luat-o la fugă, fiind în final prinsă şi încătuşată, de faţă cu trecătorii.

Momentul a fost filmat de o altă orădeancă, iar din înregistrarea postată, ulterior, pe Facebook, se vede cum femeia încătuşată se zbate în continuare şi se aude cum atât ea, cât şi oamenii comentează dezaprobator la adresa poliţiştilor şi a măsurii.

“Ce se întâmplă în ţara asta!”, spune în înregistrare încătuşata, în timp ce femeia care filmează îi mustră pe poliţişti, pomenindu-l inclusiv pe președintele Klaus Iohannis: “Nu vă este rușine? Şi ce dacă n-are mască, domn’le? Ruşine, ruşine Poliţiei Române! Asta’i România lui Iohannis!”, strigă ea.

Unul dintre poliţişti se opreşte lângă maşină, împreună cu femeia încătuşată şi o întreabă de faţă cu toată lumea motivul pentru care nu s-a legitimat, moment în care discuţiile se reaprind, iar martora care filmează intervine din nou. “Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?”, filmarea fiind apoi întreruptă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect în situaţia dată. “Doamna a fost atenţionată, doar, să-şi pună corect masca. În loc să se conformeze, a adresat injurii poliţiştilor, iar când a fost rugată să se legitimeze, a fugit”, explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa.

Reacţia li s-a părut ciudată poliţiştilor, care au crezut că femeia ar putea avea un motiv ascuns pentru care fuge, motiv pentru care au urmărit-o, au imobilizat-o şi, pentru că a continuat să fie agresivă fizic, verbal, și recalcitrantă, au încătuşat-o.

Potrivit sursei citate, femeia, o orădeancă în vârstă de 32 ani, a fost dusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea şi a fost sancţionată cu 250 lei, pentru injuriile aduse poliţiştilor, respectiv cu 1.000 lei pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii. În procesul verbal, orădeanca şi-a recunoscut greşeala.

“Ea a menţionat în rubrica “Observaţii” că a fugit şi că recunoaşte că a greşit”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.


Sursa: eBihoreanul

22 comentarii

  1. 😂😂+Bika+😂😂 Răspunde

    Da… asta e tara lui Iohannis.. romanii care nici de-al dracului nu fac ceea ce li se cere: sa se legitimeze si sa poarte masca corect.
    De ce e asa de greu sa le faci pe toate acestea?🧐🤨🙈
    Si inca mai comenteaza cand e incatusata. Ioooi basa meg!

    • Bogdan Răspunde

      Numai pe cei care fura lemn, precum cazul recent din Suceava, nu reusesc sa-i prinda si/sau incatuseze. In rest, cu femei care nu poarta masca este foarte puternica militia.

      • Keyser Söze Răspunde

        Da, dar diferenta dintre cele 2 cazuri este ca aia se legitimeaza cand li se cere acest lucru, isi iau amenda si isi continua furaciunile. Nu cred ca ii era greu femeii sa isi puna masca, la cererea politistilor si sa o dea jos cand s-a indepartat de ei( daca tot nu vrea sa o poarte) sau sa isi asume amenda pentru nepurtarea mastii si sa se legitimeze.

      • nina Răspunde

        1❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – bit.ly/36jgOLN

    • Adi Răspunde

      Oare dacă era mama gaborului , o mai încătușa .

      • România Răspunde

        Atunci crecă se făceau paravan ca să nu vadă restu’. La unii se aplică alte legi, zici că-s imuni. Oricum au alergie la apă caldă și săpun.

  2. Mae Răspunde

    E praf justiția in România

  3. ... Răspunde

    Și nu avea nici declarație! Și nici șapcă! Săracii polițai! Doi bărbați se luptă cu o femeie! Sunt mai mult decât penibili! Aștept autosesizarea Avocatului Poporului. Cine știe ce drepturi i-au fost lezate?🤔😪😜

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine au facut politistii. Asa se procedeaza si afara cand îi injuri si comentezi aiurea . Poate intram in normalitate odata.

    • Sm2 Răspunde

      Ai dreptate, așa e normal. Dar în România procedează așa doar cu femei, bătrâni,copii sau cetățeni nonviolenți. Dacă era un tuciuriu burtos și cu tatuaje făceau stânga împrejur. Asta e problema la noi , că legea nu e aceași pt toți. Un exemplu simplu: trebuie mască dar dacă fumezi nu trebuie. Concluzia: virusul fuge de țigară, sau ne facem fumători. Așa, un exemplu de lege românească. Și atunci normal că oamenii nu respectă, că nu sunt toți orbi sau proști.

      • Bogu Răspunde

        Pronlema e cu omul, nu cu legea. Legiuitorul nu poate sa fie fizic peste tot. Exemplu: Viteza legala pe sosele iar soferii fac semne din faruri cand este politie. Spiritul social se creste si se cultiva. Alt caz concret, pe viu intr-un centru comercial din…(nu vreau sa zic). Cetateanul mananca covrig in timp ce se deplaseaza pe spatiile comune din mall si este somat de agentul de paza sa-si poate masca. Replica taioasa a cetateanului, cred ca in limba romana insanu si literala: Ce vrei MA?!!!! Nu vezi ca MANC!!! Acest cetatean avea un copil mic de mana, era cu sotia si parintii sau scorii. Vor mai trece cateva generatii si atunci vom intelege ce insemana responsabilitate civica si de ce in Suedia nu se impune carantina in aceasi forma ca si la noi.

      • Sătmăreancă Răspunde

        Trebuite odată și pentru totdeauna că legile, autoritățile și restricțiile trebuiesc respectate, nu face fiecare ce vrea și cum crede, iar babele alea care au comentat să-și vadă de treabă !!!

  5. Sătmărean Răspunde

    Corect. Foarte bine. Poliția Română să-și facă treaba și să ia măsuri față de cei care nu respectă și încalcă legile și prevederile legale. Odată și odată trebuie să ajungem la nivelul țărilor europene și să dăm dovadă de civilizație !

  6. apropo Răspunde

    Ce titlu de cacat! din continutul articolului reiese ca a fost incatusata pentru ca a injurat politistii si a refuzat legitimarea, cu totul altceva decat ce ati pus in titlu…
    portalsm, regii prostitutiei intelectuale…

  7. Marian Răspunde

    Bravo românilor, începem să realizăm că totusi politia are un rol important in comunitatea noastră, si desi ne convine sau nu , trebuie oarecum sa ne supunem dispozițiilor polițiștilor, iar articolele din presa precum,, incatusata ca nu purta masca,, aduc cititori si cîrcotași (aia mai usor de manipulat) deoarece aceasta doamna a fost incatusata ca a refuzat să se legitimeze si nu datorită faptului că nu avea masca! Conform legii, politistii au tot dreptul sa foloseasca forta si sa înfățișeze pe cineva care refuză legitimarea! Bravo lor!

  8. Adevarul Răspunde

    Bravo! Asa trebuie facut cu toti bombardierii si bombardierele.

  9. H&R Răspunde

    Apoi in AMERICAAA nu fugea departe… Fara glont undeva in corp.

  10. Fasz Răspunde

    Poliția a procedat corect, tinerica merita și câteva modificări estetice nepermanente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.